Barbaros Mahallesi Muhtar adayı İsa Günalan basınla buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Barbaros Mahallesi Muhtar adayı İsa Günalan basınla buluştu
Barbaros Mahallesi Muhtar adayı İsa Günalan basınla bir araya gelerek neden aday olduğunu ve mahallesi için neler yapacağını anlattı

2019 Yılında Barbaros Mahallesi Muhtar adaylığına talip olan İsa Günalan, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yeniden Barbaros Mahallesi Muhtarlığına aday olduğunu düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Aynı zamanda Ataşehir Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma, Kültür ve Güzelleştirme Derneği Başkanlığı görevini yürüten İsa Günalan'ı adaylık açıklaması programında dernek yönetim kurulu üyeleri de yalnız bırakmadı.

BARBAROS MAHALLESİ'NDE KURULUŞUNDAN BUGÜNE İKAMET ETMEKTEYİM


Kendisiyle ilgili kısa bilgi veren İsa Günalan, 1969 Yılında Ordu ili Mesudiye İlçesinde doğduğunu, 1972 Yılında ailesiyle birlikte o dönemde Yenisahra mahallesinde ikamet etmeye başladığını, mahalle sınırlarının yeniden belirlenmesi ile 1992 yılından beri Barbaros Mahallesi'nde ikamet ettiğini aktardı. 1981 - 1985 Yıllarında Trafik Müşavirliği ardından Yenisahra - Kadıköy Minibüs Hattının kurulması ile uzun yıllar boyunca; Yenisahra - Barbaros halkına durakta hizmet verdiğini, Yenisahra Spor Kulübü Kuruculuğunu ve aktif yönetim kurulu üyeliğinin yanısıra Ataşehir Ordulular Derneği Kurucu üyeliği, Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şubesi üyeliğinin yanısıra Ataşehir Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma, Kültür ve Güzelleştirme Derneği'nin kurucuları arasında yer alarak, şuanda aktif dernek başkanlığı görevini yürüttüğünü paylaştı. 12 Yıl Ataşehir Belediyesi'nde çalıştığını ve emekli olduğunu aktaran İsa Günalan, evli ve 5 çocuk babası olmasının yanısıra 6 toruna da dedelik yaptığını söyledi.

Mahalle sakinlerinin talepleri noktasında her zaman elinden gelen gayreti gösterdiğini belirten İsa Günalan, kısaca dernek faaliyetlerine de değindi. Ataşehir Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma, Kültür ve Güzelleştirme Derneği'nin kuruluşundan bugüne önceki yönetim ve şimdi ki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte; Göz taraması, sağlık taraması,bölgede öğrenim gören öğrencilere yönelik ek dersler, etüt faaliyetlerinin yanısıra ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye, bot ve mont yardımı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal destek, gıda, eşya yardımında bulunduk diyerek; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin destekleriyle dernek merkezlerini taşıdıklarını, yine Başkan İlgezdi'nin eğitimci olarak eğitime ayrı bir önem verdiğini dernek merkezine ek derslik merkezini Ataşehir Belediyesi'nin katkılarıyla faaliyete sunduklarını söyledi.

Derneğe katkı sunan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Barbaros Mahallesi sakinlerine, site yönetimlerine ve site sakinlerine de ayrıca teşekkür eden İsa Günalan, muhtarlığa neden talip olduğunu ise şu şekilde sıraladı: 

* Mahallemizin henüz oturmamış bir ulaşım problemi var. Bu konuda; İBB - İlçe belediyesi koordinasyonu ile UKOME'ye başvuru yapacağız, minibüs hattı ve otobüs hatlarının artmasını sağlayacağız.
* Mahallemizde karot alınmış yıkılmayı bekleyen binaların yıkılması, yıkılmış metruk binaların moloz atıklarının İlçe Belediyemiz koordinasyonu ile hızlıca bulundukları konumlardan temizlenmesi yönünde çalışmalar yürüteceğiz.
* Mahalle sınırımız içerisinde yer alan yeşil alanlara yönelik  moloz, atık ve diğer çevre kirliliğine neden olan malzemelerin temizlenmesi, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını sağlayarak yeşil alanlarımızı koruyacağız.
* Muhtarlık gelirlerimizi ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs, desteğine döndüreceğiz.
* Çocuklarımızın, gençlerimizin faydalanabileceği sportif, sosyal, kültürel faaliyetler düzenleyecek, düzenlenen faaliyetlere katılımlarını sağlayacağız.
* Kentsel dönüşümün takipçisi olacağız. Hak sahiplerinin haklarını koruyarak, mahalle sakinlerimizin bir an önce sağlıklı konutlara kavuşması için süreçlerin takipçisi olacağız. 
* Sosyal donatı alanları, belediye hizmet alanlarının mevcut dönüşümler başlayınca mahalle sakinlerinn yararlanabileceği en iyi hizmet merkezlerinin mahallemize kazandırılması için mücadele vereceğiz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP Ataşehir'den terörü kınamıyoruz, lanetliyoruz açıklamasıÖnceki Haber

CHP Ataşehir'den terörü kınamıyoruz, lan...

İYİ Parti Ataşehir şehitler için lokma dağıttı ve mevlüt okuttuSonraki Haber

İYİ Parti Ataşehir şehitler için lokma d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar