Balıkesir, Gastronomi de marka olmak adına ilk adımı attı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir, Gastronomi de marka olmak adına ilk adımı attı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilkini düzenlediği “Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali” ile Gastronomi alanında marka olma yolunda ilk adımı attı.

Şehrin ürün çeşitliliği ve kültürünün bir yansıması olan zengin mutfağının tüm dünyaya tanıtılması amacıyla düzenlenen festival,  Belediye Binası’nın önünden başlayan kortej yürüyüşü ile başladı.

Bando eşliğinde başlayan korteje, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.Avlu’da kurulan Festival Stant alanına gelen kortej, Balıkesirli tiyatro oyuncusu İlker Ayrık’ın sunumuyla Balıkesir yöresel halk oyunları gösterisinin ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.  “GASTRONOMİ TURİZMİNDE BALIKESİR’İ ÖN PLANA ÇIKARMALIYIZ”

İlk konuşmayı yapan Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir’in zengin ürünlerini bu coğrafyada tanıtmamız gerekir diyerek, Gastronomi turizminde Balıkesir’i il olarak daha çok ön plana çıkmalıyız dedi.

TÜM İLÇELERİYLE BALIKESİR, 365 GÜN MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR”

Balıkesir’in zenginliğini Türkiye ve dünyaya tanıtmak istediklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; “Bu memleketin ürünleri, tarladan direkt sofraya gelir. Gastronomi şehirleri bu bütünselliği sağladığı için ortaya güzel lezzetler çıkarıyorlar. Dağlarından bal, ovalarından yağ akan şehir derken Kazdağıları ve Madra Dağı’nı işaret ediyoruz. Şehrimizin her bir karışından bereket fışkırıyor. Endemik bitkilerden zeytine, ayçiçeğinden susamına, baharatlarından balına kadar her şey yetişiyor ve oluyor. Bu yıl ilkini gerçekleştirdik. Bundan sonraki yıllarda da  Gastronomi şehri olma yolunda birçok çalışma gerçekleştireceğiz. Sahilleri, Kuş Cenneti, termalleri ve tüm ilçeleriyle Balıkesir, 365 gün misafirlerini bekliyor” diye konuştu.

“BALIKESİR, BU FESTİVALLE ARTIK BEN DE VARIM DİYOR”

Festivalde emeği geçenlere ve katılım sağlayanlara teşekkür eden Balıkesir Valisi Hasan Şıldak; “Balıkesir turizm şehri olma yoluna çıktı. Balıkesir, bu festivalle artık ben de varım diyor. Şehrimize, turizm ve gastronomi sektörüne hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından festivalin açılış kurdelesi protokol tarafından kesilerek festival alanı ziyaretçilere açıldı.

Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali’nin açılışı, büyük katılımla gerçekleşen kortejin ardından görkemli bir törenle yapıldı. Avlu’da bayram havasında başlayan festival, 3 gün birbirinden güzel tadım ve etkinliklerle devam etti.

1.Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivaline 51 firma, 10 kooperatif, 16 kuruluş, 2 süt birliği ve 20 ilçe ile bazı şehirlerden misafir firmalar katıldı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Belediye Meclisi Haziran ayının tartışma konusu Ataşehir’diÖnceki Haber

Ataşehir Belediye Meclisi Haziran ayının...

Ataşehir'de "Astım ve Alerjik Astım" semineri düzenlenecekSonraki Haber

Ataşehir'de "Astım ve Alerjik Astım" sem...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar