Ataşehir Belediye Meclisi Haziran ayının tartışma konusu Ataşehir’di

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediye Meclisi Haziran ayının tartışma konusu Ataşehir’di
Ataşehir Belediye Meclisi Haziran ayı 1. Birleşimi her zaman olduğu gibi aynı tartışmaların gölgesinde başladı.

1.Başkan Vekili Kudret Arslan Başkanlığında Haziran ayı ilk oturumun da gündemdeki konuları görüşmek üzere toplanan Ataşehir Belediye Meclisi’nde başkan ilçeler örnek gösterilerek tartışmaların fitili ateşlenmiş oldu.

Başkan Vekili Kudret Arslan’ın sürekli ikazlarına rağmen tartışmaların seyri değişmedi.

Gündem dışı söz alan parti grup sözcüleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle herkesin duyarlı davranmaları gerektiğinin altı bir kez daha çizildi.

CHP Grup sözcüsü İlhami Yılmaz’ın İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın siyasi yasağın doğru bulmadıklarını, bunun bir siyasi karar olduğunu belirtmesi üzerine, AK parti Grup sözcüsü Av. M.Naim Yağcı, hukukun verdiği karara herkesin saygı duymasını gerektiğini vurgulayarak kararın siyasi olmadığını, mahkemenin verdiği bir karar olduğunu ve bunun böyle değerlendirilmesini söyledi.

MHP Meclis üyesi Hakan Arıkaya’nın belediyenin çalışmalarını yakından izlediklerini belirterek bir arıtma tesisin olmamasını eksiklik olarak görüyorum söylemine CHP Grup sözcüsü İlhami Yılmaz, atıklardan suni gübre üretecek çalışmalarının olduğunu ve bu çalışmaların ilgili kurumlarla irtibat kurmak suretiyle devam ettiğini belirtti.

“ATAŞEHİR DE SOSYAL TESİS YOK”

Daha sonra söz alan AK Parti Meclis üyesi Bayram Varol, Ataşehir ’de gençlere yönelik hiçbir sosyal tesisin olmadığını ve Ataşehir Belediyesi’nin 13 yıldır bu konuyla alakalı proje üretmediğini belirterek, çocuklarımla birlikte Üsküdar veya Ümraniye ilçesine giderek buradaki tesislere üye olduklarını ve yüzme sporunu yaptıklarını belirterek; “ Neden başka ilçelere çocuklarımla gitmek zorundayım. Buna bizi neden mecbur bıraktıklarını anlamış değilim Ataşehir ‘de sosyal tesis ve spor alanları yapılsa buralardan faydalanılsa. 13 yıldır hiçbir proje hayata geçmedi” şeklinde konuştu.

Varol, Üsküdar Belediyesine ait yüzme tesisleri ile ilgili fotoğrafları paylaşarak eleştirilerine devam etmesi üzerine tepkiler gecikmedi.

“ATAŞEHİR’İ KONUŞALIM, DİĞER İLÇELERDEN BAHSETMENİN HİÇBİR MANTIĞI YOK”

Oturumu yöneten Başkan Vekili Kudret Arslan, Bayram Varol’un bu eleştirilerine karşılık, buradaki tesislerin kimler tarafından yapıldığını hepimiz biliyoruz. Keşke oralara bu tesisleri kazandıranların Ataşehir ’ede yapsaydılar. Üstelik bu tesislerden yararlanmak için vatandaş ciddi paralar ödüyor. Onun için Ataşehir’i konuşalım diyorum. Diğer ilçelerden söz etmenin bir mantığı yok diyerek tepkisini dile getirdi.

“DİĞER İLÇELERDEKİ TESİSLERİ KİMLERİN YAPTIĞINI BİLİYORUZ”

İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul’da, İBB Meclis Üyesi olamadan önce çoğu şeyi bilmiyorduk. İşin içine girince kimlerin geçmişte ne kadar hizmet aldığını, kimlerin söz konusu edilen sosyal donatı alanlarını yaptığını gördük ve biliyoruz.

“MİLLET EKMEK BULAMAZKEN ARKADAŞIMIZ ŞATAFATTAN BAHSEDİYOR”

CHP Meclis üyesi Tuğba Dönmez’de, vatandaş çöpten ekmek topluyor arkadaşımız şatafattan bahsediyor diyerek tepki gösterdi.

“NEREYE BİR TESİS YAPMAK İSTEDİYSEK PLAN DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLEREK ENGELLENDİ”

CHP Meclis Üyesi Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Semih Sadık Kayhan söylenenlere tepki göstererek, arkadaşlarımız ya bilmeyerek konuşuyorlar ya da yalan demek istemiyorum yanlış konuşuyorlar. Ataşehir’ de sosyal donatı alanı olacak yer yok. Planlar elimde gelin birlikte bakalım. Yeni Çamlıca Mahallesinde bulunan Milli Emlak’a ait olan yeri alıp spor tesisi yapmak istedik. Ancak önce Harem Cep Otogarı yapacağız denildi. Ondan vazgeçip elektrik trafosunu yerleştirdiler.

Diğer taraftan Mozaik Çarşı’nın karşısındaki boş alana yüzme havuzu olmak üzere sosyal donatı alanı olarak tesis yapmak istedik. Ne yazık ki plan değişikliğine gidilerek engellendi. Planlar ortada. Ben bilerek konuşuyorum eleştirmek için değil. Tekrar söylüyorum arzu edenler gelsin beraber inceleyelim diyerek doğru bilgiyle eleştirilerini yapmaları yönünde uyarılarını yaparak tepkisini dile getirdi.

Bu konuşmaların ardından AK Parti Grup sözcüsü Av.M.Naim Yağcı ile AK Parti Meclis üyesi Haluk Sadıkoğlu havayı biraz daha yumuşatarak Ataşehir için belediyenin yapacağı her hizmet konusunda destek vereceklerini belirttiler.

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan vekili Kudret Arslan ortamı fazla germenin Ataşehir’e fayda sağlamayacağını belirterek gündem maddelerine geçti. Gündemde bulunan 10 madde ilgili komisyonlara havalesine oybirliği ile karar verildi.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından Başkan Kudret Arslan, 09.06.2022 Perşembe günü saat 15.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Eğitim Derneği'nin yeni kütüphanesi Sancaktepe'yeÖnceki Haber

Ataşehir Eğitim Derneği'nin yeni kütüpha...

Balıkesir, Gastronomi de marka olmak adına ilk adımı attıSonraki Haber

Balıkesir, Gastronomi de marka olmak adı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar