AYEDEF 1.Kuruluş yıldönümünde hemşerileriyle buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AYEDEF 1.Kuruluş yıldönümünde hemşerileriyle buluştu
Kısa adı AYEDEF olan Anadolu Avrupa Yakası Erzincan Dernekler Federasyonu kuruluşunun birinci yılında Erzincan birlik ve beraberliği için hemşehrileriyle düzenlediği kahvaltı programında buluştu.

Ümraniye Salon Prıncess’te verilen kahvaltıya Erzincanlıların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.

Büyük Erzincan Ailesi buluşuyor adı altında düzenlenen kahvaltıya, eski Çalışma Bakanı Mustafa Kul, AK Parti Milletvekili Serkan Baylan, Erzincan Vakıf ve İş Adamları dernek başkanları, ilçe ve köy dernek başkanları ile Erzincanlılar katıldı.

ERZİNCAN BİR MOZAİKTİR”

Kahvaltıya yoğun ilgiden dolayı hemşerilerine teşekkür eden AYEDEF Başkanı Gürsel Sarımaden; “Bu toplantımızın konusu sadece ERZİNCAN. Erzincan konuşacağız, Erzincanlıları konuşacağız. Sıla özlemini, Gurbettekiler olarak konuşacağız. Erzincan bir mozaiktir. ORTAK SEVDAMIZ ERZİNCAN olunca ERZİNCAN KİMLİĞİMİZ ağır basmaktadır. Herkesin bir siyasi görüşü  var.. ANCAK Burada siyaset değil BÜYÜK ERZİNCAN AİLESİNİ konuşacağız. Öncelikle Erzincan acıları çok fazla yaşamış bir kentimiz. Acıları yüreğimizde hissettiğimiz yarın Yıldönümü olan 26 Aralık 1939 Erzincan Depreminde hayatını kaybetmiş hemşehrilerimizi rahmetle anıyorum. Bir hafta sonra yeni bir yıla gireceğiz. 2023 yılının tüm insanlığa sağlık, huzur, başarı, kardeşlik, barış, birlik ve beraberlik getirmesini temenni ediyorum. Cumhuriyetimizin 100.yılına girerken federasyonumuzun çalışmalarına yön vereceği, katkısı olacağı ve hemşehrilerimiz ile bir arada olmak için bu toplantıyı düzenledik. Katılımınız bizlere güç verdi. Umut verdi” diye konuştu.

AYEDEF HERHANGİ BİR FEDERASYONA ALTERNATİF OLARAK KURULMADI”

Neden federasyonu kurmaya ihtiyaç duyduklarını detaylı olarak katılımcıları bilgilendiren AYEDEF Başkanı Gürsel Sarımaden; “BÜYÜK ERZİNCAN AİLESİ fikri ile çıktığımız bu yolda AYEDEF’ te imzalar ERZİNCAN diye ATILIR diyerek Kurucu Derneklerle Kuruluş Evrakları çalışmaları tamamlandı. 24 Aralık 2021 yılında tüzüğümüz 10 kurucu dernek ve 14 kurucu olarak başkanlarımız ile Dernekler Masasına teslim edildi. AYEDEF Anadolu Avrupa Yakası Erzincan Dernekler federasyonu herhangi bir  federasyona alternatif olarak kurulmadı. Toplantılarda aldığımız görüşler doğrultusunda çoğulcu katılımla büyüyen bir STK olacaktır. Kuruluşunu 10 dernekle yaptığımız Federasyonumuzun Genel Kurulu'nu 20 üye dernek ile gerçekleştirmiş ve önümüzdeki dönemde GENEL KURULLARINDA evrakları tamamlanan derneklerin katılımı ile daha da büyük bir aile olacağız. Öncelikle kuruluş aşamasında AYEDER Yöneticilerine, Tüzük Komisyonuna, kurucu dernek yöneticilerimize,  üye derneklerimizin yöneticilerine, bize güç veren danışma kurulumuza, iş insanlarımıza, basınımıza, sanatçı dostlarımıza bir kez daha ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

“BİR OLMALIYIZ BİRLİK OLMALIYIZ. CAN OLUŞUMUZDAN ÖRNEK OLMALIYIZ”

Sizlere yol arkadaşlarımı tanıtmak istiyorum diyerek Federasyonda görev alan yol arkadaşlarını sahneye davet eden Sarımaden konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler BÜYÜK ERZİNCAN AİLESİ olarak bugün 1.Yılını tamamlayan federasyonumuzun Erzincan ve Erzincanlılar için varız diyerek tüm derneklerimizi de ailemize davet ediyoruz. Gelin Erzincan ve Erzincanlılar için SEN, BEN değil BİZ olarak hep birlikte ellerimizi kenetleyerek çalışalım. Bizler öncelikle insan olarak bir olmalıyız. Erzincan ve Erzincanlılar olarak adımızdaki gibi CAN ‘olmalıyız.  Bir olmalıyız Birlik Olmalıyız. Can oluşumuzdan örnek olmalıyız. Erzincanlı MERT , yiğit , yardımsever ,sofrası açık, ekmeği yenilir , çorbası içilir, işine geldiği zaman halay başı, gelmediği zaman halay dışı olmamalıdır. Yalan söylememelidir, dedikodu yapmamalıdır, kimsenin ekmeği ile oynamamalıdır, kıskanç olmamalı başarıyı desteklemelidir, büyüğüne saygı küçüğüne sevgi göstermelidir. Yanlışa yanlış diyebilmeli, talimatla düşünce belirtmemelidir. Hatırlamalıyız. ERZİNCAN hiçbirimizin tek başına sahip olamadığı gibi hiçbir STK’ nın da tekelinde değildir. ERZİNCAN hepimizin birlikte sahiplenebileceği bir şehir. Hiçbirimiz diğerinin ERZİNCANLI oluşunu sorgulayamaz. Sorgulanması gereken ERZİNCAN adı ile yapılacak tüm etkinliklerde, çalışmalarda SÜRECİN SONUNDA BEN yapıyorum bilginiz olsun değil.”

“AYEDEF; SEVGİ DOLU KALPLERE DOKUNARAK YÜRÜMEKTİR”

Sarımaden konuşmasının sonunda; “Bizler AYEDEF olarak bu süreçleri benimsemediğimiz gibi BİRLİK VE BERABERLİK adına olacak komisyonlara, çalışmalara destek vereceğiz. BİRLİK VE BERABERLİK sağlanması, tek çatı altında toplanmak adına STK’ların ortak görüşü ve çabası yönünde üstümüze düşeni yapacağız.

AYEDEF; SEVGİ DOLU KALPLERE DOKUNARAK YÜRÜMEKTİR HEDEF Sözü ile

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN DAİM OLMASININ UMUDUYLA,

BÜYÜK ERZİNCAN AİLESİ İÇİN TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİ BU OLUŞUMA EL VERMEYE DAVET EDİYORUM” diyerek birlik ve beraberlik çağrısını yineledi.

Eski çalışma Bakanı Mustafa Kul ve AK parti Milletvekili Serkan Baylan da yaptıkları konuşmalarında Erzincan’lıların birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yaparak bu konuda hepimizin üzerine düşen bir görev var ve bunun için çaba göstermeliyiz dediler.

Daha sonra söz alan konuşmacılar da Erzincanlıların birlik ve beraberliğinin önemine değindiler.

Sıcak sohbet ortamında gerçekleşen kahvaltılı toplantı,  birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir ADD yeni yerine taşındıÖnceki Haber

Ataşehir ADD yeni yerine taşındı

Ataşehir Rehberi yeni yılda hizmete başlıyor!Sonraki Haber

Ataşehir Rehberi yeni yılda hizmete başl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar