Ataşehirli Kadınlar El Emeklerini Sergiledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehirli Kadınlar El Emeklerini Sergiledi
Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Ataevleri’nde bir yıl boyunca eğitim gören kursiyerlerin el emeği, göz nuru eserlerinin yer aldığı yılsonu sergisi Ataşehir Amfili Parkta büyük ilgi gördü.

Ataşehirli kadınlar Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı kurslarda bir yıl boyunca eğitim alarak eğitim alarak, emek vererek, zaman harcayarak, işledikleri, dokudukları, duygu ve düşüncelerini birer ürüne dönüştürerek birbirinden güzel ve renkli el emeği ürünleri Ataşehir Amfili Parkta sergilediler.

"KURSLARIMIZ SAYESİNDE KADINLARIMIZIN KENDİNE GÜVENİ GELDİ"

Aile ve Kadın Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, kursların Eylül ayında okulların açılmasıyla başladığını ve okulların kapanmasıyla sona erdiğini belirterek; “Bu yılki eğitimlerimizde yedi tane dış birim olarak hobi ve meslek edindirme kursumuz oldu. Yaklaşık 40 tane birbirinden farklı eğitim sunduk. Kadınlarımız ilk başladıkları dönemde acaba ben yapabilir miyim endişesini yaşayarak geliyorlardı ama kurslarımız sayesinde kendilerine güvenleri arttı. Çoğu kursiyerimiz kurslarımız sayesinde yaptıkları ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Bu kurslar sayesinde hem deşarj oluyorlar, hem arkadaş ortamı oluşturuyorlar hem de kendilerine güvenlerini geliştiriyorlar. Ataşehir’de ki tüm kadınlarımızı önümüzdeki dönem kurslarımıza bekliyoruz” şeklinde konuştu.

"KADINLAR BAŞIMIZIN TACI, TOPLUMUN DEĞER TAŞLARIDIR"

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çekez yaptığı açılış konuşmasında; “ Bu özel günde bizi bir araya getiren Aile ve Kadın Hizmetleri Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Amacımız siz değerli kadınlarımızın sosyalleşmesini sağlamak ve topluma yararlı bireyler haline getirmektir. Şöyle bir bakıyorum da bunu başarmışız. El emeği göz nuru eserlerinizi burada sergiliyorsunuz. Çok güzel işler çıkartmışsınız. Her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Sizlerden ricam gelecek dönem komşunuzu, bir yakınınızı bu kurslarımıza getirerek onlarında sosyalleşmesini, ekonomiye katkı sunmasını sağlayın. Kadınlar toplumun değer taşlarıdır. Sizler başımızın tacısınız. Tekrar her birinize yapmış olduğunuz bu güzel emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Serginin açılışına, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Belediye birim müdürleri Şehnaz Yabar, Battal Sarıkaya ile kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.





 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir’in Vizyon Projesi ATAPARK nasıl değişime uğradı!Önceki Haber

Ataşehir’in Vizyon Projesi ATAPARK nasıl...

Türk Kızılay Ataşehir Şubesi kurban bağışlarınızı bekliyorSonraki Haber

Türk Kızılay Ataşehir Şubesi kurban bağı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar