Ataşehir’in Vizyon Projesi ATAPARK nasıl değişime uğradı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir’in Vizyon Projesi ATAPARK nasıl değişime uğradı!
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin en büyük projesi olan Ataşehir Kent Park( ATAPARK) projesi yeni haliyle çevre halkı tarafından neydi ne oldu? sorusunu gündeme taşıdı.

Ataşehir belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Başkanın Vizyon Projeleri olarak seçim kampanyasın da yer alan Ataşehir Kent Parkı ( ATAPARK) projesi neredeyse tamamlandı. Zamanında bütçelerin doğru bir şekilde yatırımlara yönelik değerlendirilmemesi, gün geçtikçe artan maliyetlere bağlı ekonomik kriz nedeniyle yapımı geciken park hemen hemen bitmiş durumda.

ATAPARK PROJESİ NASILDI, NASIL OLDU?

ATAPARK projesi ilk olarak 2014 yerel seçimlerinde Başkanın Vizyon Projeleri olarak lansman edildi. ATAPARK adlı kent parkı için model olarak New York’ta yer alan Central Park model alınmıştı. Bulunduğu bölgeyi canlandırıp bir çekim merkezi oluşturması hedeflenerek tasarlanan projede, bölgenin sosyal hayatına nitelikli bir zemin kazandırmak amacıyla sergi alanları, performans merkezi, gastronomi merkezi, şef restoranları, kitap kafe, çocuklar için etkinlik alanları, kelebek adası, botanik bahçeleri, akvaryum, göletler, konser alanı, çocuk müzesi ve dinlenme alanları yer alacaktı.

Fakat ATAPARK’ın inşası öncesinde bölgede yer alan Emekevler alanında kentsel dönüşüm gerçekleştirilerek 164 dönümlük arazi 3 farklı parsele bölündü. Bölünen parsellerden bir tanesi konut alanı olarak işaretlenirken bu alana, arazideki 197 gecekondunun sahibi için konut, geriye kalan alana ise Trendist Ataşehir konut projesi inşa edildi.

28 Haziran 2016 tarihinde kapalı usul teklif ile gerçekleşip, proje, 23 yıllığına kullanım hakkı ve 58 milyon 560 bin Türk Lirası’na ek olarak yıllık hasılatın yüzde 1’i karşılığında ihale edildi. Kent park olarak ayrılan parsellerden 45 dönümlük parsel üzerine park çalışmaları başladı. Lakin vatandaşlar vaad edildiği gibi Central Park tarzında bir park beklerken, ortaya bir golf sahası çıktı. Ataşehir Golf Kulübü’ne verilen alan Ataşehir Halkı tarafından büyük tepki gördü ve görmeye de devam ediyor.

ATAPARK Projesi, golf sahasının yapımının bitmesi sonucu tekrar durdu ve Başkanın 2019 vizyon projeleri arasında tekrar yer aldı. Bir süre atıl kalan park alanı neredeyse belediyenin döküm haline döndü. Yeniden yap-işlet-devret usulüyle ihaleye çıkan parkın yapımına başlandı.

Proje son haliyle neredeyse ilk projeyi aratır düzeyde. Yapılması planlanan ve projede yer alan birçok şey yeni park alanında maalesef yok. Parkın ön tarafı market ve kafelerle dolmaya başladı. Orta kısımda konser alanı ve gölet bulunuyor. Tüm etrafı göletle ve ağaçlarla çevrili olacak parkta belediyeye ait bir sosyal tesis bile yok.

Ataşehir halkına sorduğumuzda Başkan Battal İlgezdi'nin verdiği sözü tutmadığını ve parkın zenginlere yapıldığını, normal vatandaşın gidip oturabileceği bir alanın bulunmadığını dile getirdiler. Özellikle Yenişehir ve Atatürk mahallesinin ATAPARK yakınındaki vatandaşların oturduğu konutlara golf toplarının ciddi hasar vermesi sık sık ulusal gündemde de yer edinmiş, yakın zamanda gerçekleşen Yenişehir Mahallesi İBB - Ataşehir Belediyesi yetkililerinin katıldığı site yöneticileri toplantısına katılan mahalle sakinleri kent parkına girişlerin zor olduğunu, en ufak çocuk aktivitelerinin 300 TL civarında olduğunu ve golf sahasına dönüşen kent parkı nedeniyle yolları başta olmak üzere, ekolojik dengeye göre golf sahasının sulanması aşırı su tüketimine, halkın yararından çok belirli bir kitleye hizmet vermesine tepki gösterdikleri görüldü.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Kudret Arslan’ın acı kaybıÖnceki Haber

Kudret Arslan’ın acı kaybı

Ataşehirli Kadınlar El Emeklerini SergilediSonraki Haber

Ataşehirli Kadınlar El Emeklerini Sergil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar