Ataşehir'in duayen gazetecisi Alâettin Bahçekapılı'ya, TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir'in duayen gazetecisi Alâettin Bahçekapılı'ya, TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü
1983 yılından bu yana düzenlenen Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri’ne bu yıl Ataşehir Ev ve Kültür Dergisi ve Haberci Gazete imtiyaz sahibi Ataşehir'in duayen gazetecisi Alâettin Bahçekapılı layık görüldü.

Türk Basınının önde gelen kalemlerinden ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki başkanlarından Şeyhül Muharririn Burhan Felek adına konulan TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu.

Ataşehir BRT Yayın Gurubu sahibi, Ataşehir'in değerli gazetecisi Alâettin Bahçekapılı TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülüne layık görüldü.

ALÂETTİN BAHÇEKAPILI KİMDİR?

1948 yılında Trabzon’da doğdu. İÜ İktisat Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi. Mesleğe 1964 yılında Yalı Dergisi’nde başladı. 1967 yılında TRT İstanbul Radyosu’nda redaktör muhabir olarak çalışmaya başladı. Aynı görevle İstanbul, Kars ve Van radyolarında çalıştıktan sonra İstanbul Radyosu’na döndü. 1973 yılında prodüktör oldu. Eğitim-Kültür Yayınları’nda sürdürdüğü bu görevi sırasında 2 bini aşkın radyo programı üretti. Bahçekapılı 1989 ve 1991’de TGC Gazetecilik Başarı Ödülleri kapsamında En Başarılı Radyo Programcısı Ödülü’ne değer görüldü. Adam, İletişim ve Varlık Yayınları’nda redaktörlük, “Görsel Genel Kültür Ansiklopedisi” nde madde yazarlığı yaptı. BRT Yayınları’nı kurarak çeşitli kitaplar yayımladı. “Ataşehir Ev&Kültür” dergisini çıkarmaya başladı. Gazetecilikte 50. Yılı nedeniyle adına “Yitik Umutların Gece Bekçisi Alâettin Bahçekapılı” kitabı yayımlandı. Halen Haberci Gazete’nin imtiyaz sahipliği ve genel yayın yönetmenliğini sürdürüyor. Evli, iki çocuk babası. Sürekli Basın Kartı taşıyor.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meclis Ekim ayı mesaisi başladıÖnceki Haber

Meclis Ekim ayı mesaisi başladı

“Bizim Mahalle- Farklı Bir Mahalle Mümkün” ve “Pop Machina Projeleri”nin tanıtım toplantısı yapıldıSonraki Haber

“Bizim Mahalle- Farklı Bir Mahalle Mümkü...

Haber Yorumları

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar