Ataşehir'de Kızılay'ın 154. yaşı ve Kızılay Haftası kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir'de Kızılay'ın 154. yaşı ve Kızılay Haftası kutlandı
Kızılay Haftası tüm yurtta olduğu gibi 29 Ekim- 04 Kasım tarihleri arasında Ataşehir'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Rotary Anadolu Lisesi’nde düzenlenen resmi tören ile 154’ncü yaşını kutlayan Kızılay’ın haftası kutlanmış oldu.

Gerçekleşen etkinliğe; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş,İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday’ın yanı sıra İlçe’deki diğer kamu kurum yöneticileri, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş ve Yönetim Kurulu üyeleri ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Program kapsamında sırasıyla; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okul öğrencileri tarafından Kızılay’ın genel görevleri ve sorumlulukları ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Kızılay Haftası kapsamında düzenlene kompozisyon yarışmasında dereceye giren ve 1’nci olan eser sahibi öğrenci tarafından yazmış olduğu kompozisyon seslendirildi.

Şube Başkanı Talha Keleş, “Bizler 4 yıl önce göreve geldiğimiz andan itibaren karınca kararınca var gücümüzle çalışmaya başladık. Göreve geldiğimiz günden bugüne başta Ataşehir Kaymakamlığımız olmak üzere, tüm kurumlarımızla beraber çalışmaya başlayarak güzel çalışmalara imza attık. Bugün burada gönüllümüz ve destekçimiz Cem Uçan’ı da sizlerle tanıştırmak istiyorum. Ayrıca sizleri sosyal medya hesaplarımızı takip etmeye, gonulluol.org sitelerimizi takip etmeye davet ediyorum. Programlarımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Oyuncu – Kızılay gönüllüsü Cem Uçan ise, “Kızılay gönüllüsü olmak gerçekten önemli. Çünkü kan vermek son derece hayati önem taşıyor. Neden mi? Yakın zamanda amcama kan ihtiyacı olmuştu ve bunun tedariğini Kızılay aracılığıyla sağlamıştık. Sayısız nice hasta Kızılay’a yapmış olduğunuz kan bağışları ile hayata yeniden tutunuyor. Sizleri Kızılay’a kan vermeye ve gönüllü olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Kızılay’ın genel tanıtım sunumunun ardından 2019’dan bugüne görev yapan Kızılay Ataşehir Şube Yönetiminin yapmış olduğu çalışmalar slayt olarak gösterildi. 
Konuşmaların tamamlanması ile birlikte program fotoğraf çekimi’nin ardından AFAD Deprem Çadırı’nın okul bahçesinde kurulması, Aşevi’nde öğrencilere sıcak çorba ikramı ve kan bağışı eşliğinde devam etti. Kan bağışı çadırı gün boyu okul bahçesinde kriterleri tutan öğretmen, çalışan ve vatandaşların kan bağışı yapması için açık tutuldu.

KIZILAY HAFTASI NE ZAMAN?

29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde bulunan okullarda Kızılay Haftası kutlanmaktadır. Türk Kızılay’ı genel merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmaktadır. Kızılay haftası kutlamaları kapsamında öncelikli olarak faaliyet alanlarına ilişkin yapılan çalışmalara ve ilkelere dair gençleri bilgilendirmek amacıyla okullarda tanıtımlar yapılmakta, Türkiye genelinde şiir, kompozisyon vb. yarışmalar düzenlenmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Kaymakamlığı Mahalle Buluşmaları Bu Defa Barbaros Mahallesi’ndeÖnceki Haber

Ataşehir Kaymakamlığı Mahalle Buluşmalar...

DEVA Partisi İl Başkanları Ataşehir'de esnafı ve STK'ları ziyaret ettiSonraki Haber

DEVA Partisi İl Başkanları Ataşehir'de e...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar