Ataşehir’de CHP’nin 98.Kuruluş yıldönümü törenle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir’de CHP’nin 98.Kuruluş yıldönümü törenle kutlandı
CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunun 98.Yılını düzenlediği törenle kutladı.

Barbaros Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na İlçe Başkanı Celal Yalçın tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından programın sunucusu İlçe Eğitim Sekreteri Tülay Uçar ile İlçe Başkanı Celal Yalçın, CHP’nin kuruluşun ve kurtuluşun partisi olduğunu vurgulayarak şunları söylediler.

“CHP DÜNYANIN EN KÖKLÜ VE TÜRKİYE’NİN EN ESKİ SİYASİ PARTİSİDİR”

CHP kuruluşunun 98.Yılı nedeniyle düzenlenen tören programını sunan CHP Ataşehir İlçe Eğitim Sekreteri Tülay Uçar; Cumhuriyet Halk Partisi, bağımsızlık mücadelesini yürüten Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak, Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 yılında kuruldu. Kapitülasyonlar sonucu emperyalist ülkelerin pazarı durumuna düşmüş bir ülkenin kurtuluş ve kuruluşunu gerçekleştiren, dünyanın en köklü ve Türkiye’nin en eski siyasi partisidir.

 Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başta olmak üzere, dava arkadaşlarını ve partimize emek veren genel başkanlarımızdan üyelerimize kadar tüm partililerimizi özlemle ve minnetle anıyorum” dedi.

YAŞASIN ADALET, YAŞASIN DEMOKRASİ, YAŞASIN CUMHURİYET HALK PARTİSİ”

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Cumhuriyet Halk Partisi M. Kemal ATATÜRK’ ün bizlere emaneti, ulusumuzun birliği, Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir ilkesine kararlılıkla bağlı olanların partisidir diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizi Demokrasi ile taçlandırarak, tüm yurttaşlarımızı kucaklayan, ilke ve devrimlerinin yol gösterileceğinde hedefine ulaşacaktır. Bu vesile ile Büyük Önder M. Kemal ATATÜRK’ ün ilk iki büyük eserim olarak nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti ve Partimizin 98.yılını kutlamanın onur ve kıvancı içindeyiz.

Kuruluştan kurtuluşa bu mücadele içinde yer alan başta kurucu genel başkanımız M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımı sunuyor aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz.

Bundan Önce Genel Başkanlık yapmış İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hükmet Çetin ve mevcut Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve bu kadrolara bundan önce emek vermiş tüm kadrolara teşekkürlerimizi saygılarımızı minnetlerimizi gönderiyoruz.

Adalet yürüyüşü ile başlattığı kıvılcımla büyük şehirlerde bizlere yolarını açan İstanbul’u, Ankara’yı, İzmir’i, Antalya’yı, Mersin’i aldıran ve bize 2023 yılında iktidar yolunun çok uzak olmadığını gösteren Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nada örgütümüz adına buradan saygı ve selamlarımızı iletiyoruz.

Yaşasın ADALET, Yaşasın DEMOKRASİ, Yaşasın CUMHURİYET Halk Partisi. 98.yılımız kutlu olsun.”

Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekilmesiyle tören sona erdi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene İlçe Başkanı Celal Yalçın, Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli ilçe yönetimi ile mahalle temsilcileri, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, eski ilçe başkanlarından Hakkı Altınkaynak, Kaya Uluyılmaz ile CHP örgütü katıldı.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mu varyantı endişesi!Önceki Haber

Mu varyantı endişesi!

Temmuz ayına ait işsizlik rakamları açıklandıSonraki Haber

Temmuz ayına ait işsizlik rakamları açık...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar