Ataşehir Orhan Veli Ortaokulu; “ Orhan Veli İstanbul’u dinliyor” adlı şiir yarışması düzenledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Orhan Veli Ortaokulu; “ Orhan Veli İstanbul’u dinliyor” adlı şiir yarışması düzenledi
Ataşehir Orhan Veli Ortaokulu bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Orhan Veli İstanbul’u Dinliyor” şiir yarışmasına Ataşehir’den 17 Ortaokul katıldı.

Program jüri üyelerinin yerini alması saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Orhan Veli Ortaokul Konferans Salonunda düzenlenen yarışmaya, yarışmaya katılacak okulların öğrenci ve öğretmenlerinin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Atlas Derneği Başkanı Ferda Altıntaş, Hayat Ağacı Projesinin sahibi Didem Kadriye Bozdağ, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

“ŞİİRLER TÜRKÜ OLUR, ŞARKI OLUR VE BÜTÜN TOPLUMA DUYURULUR, YANSITILIR VE AKTARILIR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okul müdürü Engin Akbal,  Orhan Veli’nin bir dizesiyle başladığı konuşmasında; “ Her şeyin o kadar hızlı tüketildiği bir dönemdeyiz ki, değerlerin, kültürlerin kaybolduğu bir zamana denk geldik.  Böyle bir zamanda da kültürel aktivitelerimizin baş aktörlerinden olan şiirlerimiz unutulmaya başlamıştı. Bizde Orhan Veli Ortaokulu olarak Orhan Veli’nin isminden yola çıkarak İstanbul dünyanın en güzel şehiri için yazılmış şiirleri içine alan ve dolayısıyla aslında kültürümüzü, sevgimizi, aşkımızı, kahramanlıklarımızı her türlü kültürün aktarımı için şiirlerimizi sevdirmenin yolunu seçtik. Bu vesile ile bu yarışmayı düzenledik. Bu yarışma vesilesiyle inşallah Ataşehir de bütün okullarda bir iki ay boyunca şiir konuşuldu, şiir yarışması ve seçimler yapıldı.  Önemli olan bunu yaşatmaktı. Çünkü biz biliyoruz ki; şiirler türkü olur, şarkı olur ve bütün topluma duyurulur, yansıtılır ve aktarılır. Ben kültürümüzün bir parçası olan şiirlerimizin yaşatılması ve dolayısıyla binlerce yıl kültürümüzün dilimizin bülbül kokan şiirlerle bizden sonraki kuşaklara aktarılmasını diliyorum” dedi.  

“MEDENİYETİN TAŞIYICISI DİLDİR”

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, gençler bir medeniyetin oluşması kolay değil, İlmek ilmek dokunarak olur diye başladığı konuşmasında; “ Bunu oluşturmak bir şekilde kolaydır da yeni nesillere taşımazsak o medeniyet olmaz.  Siz onu yeni nesillere, istikbale taşıyabiliyorsanız ona medeniyet denir. Bunun taşıyıcısı da dildir. Dil olmadan medeniyet yeni nesillere aktarılmaz. Dili aktarmanın en önemli yolu okumak yazmak değildir. Medeniyeti dille aktarmanın birinci yolu şiirdir. Şiirlerimizden uzaklaştığımızda o duygularımızı besleyemediğimizde duygu zayıflığını yaşadığımızda çevremize ve ailemize karşı tutumumuzda duygusuzlaşıyor. İstanbul birçok aşığın, birçok insanın dertlendiği yer. İstanbul da her kes istediğini buluyor. Bu istekler şiire döküldüyse ya sevdasıdır ya da neşesidir İstanbul da bulunanların. Bu vesile ile İstanbul ve Orhan Veli okulun adına da yakışır şekilde program düzenledikleri için Orhan Veli Ortaokul Müdürüne, öğretmenlerine ve emek veren öğrencilerine teşekkür ederim ” diyerek şiirin önemini bir kez daha vurgulamış oldu.

17 Ortaokul kendi okullarında düzenledikleri yarışma ile seçilen öğrenciler bir kez daha jüri önünde yarıştılar. Jürinin değerlendirmesinde Mustafa Öncel Ortaokulu’ndan Osman Ferit Eydoğan  “Hep Kahır”adlı şiiriyle birinci oldu.

Yarışmaya şu okullar katıldı:

Öğretmen Duriye Nuriye Endürüst Ortaokulu

İçerenköy Hasanleyli Ortaokulu

Kemal Berktan Ortaokulu

Celal yardımcı Ortaokulu

Ali İhsan Hayıroğlu Ortaokulu

Emlak Konut Ortaokulu

Şehit Öğretmen Mehmet Fidan Ortaokulu

Mustafa Öncel Ortaokulu

Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu

Orhan Veli Ortaokulu

TEB Ataşehir Ortaokulu

Piri Reis Ortaokulu

Arif Paşa Ortaokulu

Şehit Cengiz Hasbal Ortaokulu

Sare Selahattin Ortaokulu

İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu

Sait Cordan Orta Okulu

Program şiir yarışmasına katılan öğrencilere plaket vermesiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 10
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DEVA Ataşehir yerel basını iftarda ağırladıÖnceki Haber

DEVA Ataşehir yerel basını iftarda ağır...

Bakan Karaismailoğlu duyurdu. Avrasya Tüneli'nde motosiklet yasağı kalkıyor!Sonraki Haber

Bakan Karaismailoğlu duyurdu. Avrasya Tü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar