Ataşehir Mustafa Kemal Semt Polikliniği taşındı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Mustafa Kemal Semt Polikliniği taşındı!
Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesin de hizmet veren Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi Semt Polikliniği depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltıldı.

Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesin de hizmet veren Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi Semt Polikliniği depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltıldı.

Binanın iki katında hizmet veren Aile sağlık Merkezi’nin de taşınması için İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yer gösterilmeden boşaltılması yönünde uyarı yapıldığı söylendi.

6-7 mahalleye hizmet veren Semt Polikliniği ile Aile Sağlığı Merkezinin bulunduğu bina 1999 depreminden sonra yapıldığı, birkaç yıl öncesinde karot çalışmasının yapıldığı ancak herhangi bir rapor gösterilmeden çürük olduğunun söylenmesi akla acaba şu ana kadar bir deprem olsaydı olacaklardan kim sorumlu olurdu sorusunun sorulması gerekmez mi?  Bunca yıl bekledikten sonra ani bir kararla boşaltılmasına bir anlam veremeyen mahalleli burada yaklaşık 70- 80 bin kişinin yararlandığını ve buranın nakledilmesiyle insanların mağdur edildiğini dile getirdiler.

“ÇÜRÜK DİYE BOŞALTILACAĞI BİLGİSİNİ ALDIK”

Konu ile ilgili Âşık Veysel Mahalle Muhtarı Hasgül Bakır, mahalle halkının mağdur edildiğini dile getirerek şu açıklamayı bizlerle paylaştı: “Sadece çürük diye boşaltılacağı bilgisini aldık. Neden böyle bir karar alındığını sorduğumuzda depreme dayanıksız olduğu bilgisini paylaştılar. Hâlbuki daha önceden yapılan karot çalışmasında sağlam olduğu söylenmişti. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkililer İstanbul da depreme dayanıklı olmayan 96 Sağlık Ocağı var ve bunlarda yıkılacak dediler.  Durumu aktardığım Kaymakamlık ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de aynı şeyleri söylediler.”

“BELEDİYE KONTEYNIR DESTEĞİ VERECEK”

Hasgül Bakır, halkımız bu konuda duyarlı diyerek; “Yer için Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi ile görüştük. Aile Sağlık Merkezi için Deniz Gezmiş Parkı’nın yanında bulunan Sağlık Bakanlığına ait 112 Acil binasının bulunduğu yere 5 konteynır koyarak hizmete devam etmeleri sağlanacak. Bunun içinde İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde görüşmeler yapılacak. Bu görüşmeler sonucunda umarım halkımızın mağdur edilmeyecek bir durum olur. Çünkü yaşlımız, engellilerimiz var. Bunların başka yere gitmeleri çok zor. Yıllardır buraya alışmışlar ve her türlü sağlık hizmetini kimsenin yardımı olmadan görebildikleri kadar yakındı. Bu mağduriyeti ortadan kaldırmak için çalışmalarımız devam ediyor. 6 doktorumuz var. Bunlardan ikisi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ataşehir Eğitim Aile Sağlığı Merkezinde hizmet verecek. Diğer 4 doktorumuz içinde bu Aile sağlığı Merkezinin yanında bulunan Sağlık Bakanlığı 112 Acil binasının bulunduğu yere belediyemiz tarafından konulacak olan konteynırlarda hizmet verecekler” diye konuştu.

“BEKLEYİP GÖRECEĞİZ”

Boşaltılan Sağlık binasının yıkılıp yerine yeni bir binanın inşası en az bir yıl süreceğini söylediklerini, yıkılıp yılmayacağını, yıkılsa da yerine hangi hizmet için bir yapının yapılacağını bilmiyoruz diyen Hasgül Bakır; “ Konu ile ilgili herhangi bir bilgimiz yok. Bekleyip göreceğiz. Buradan Sağlık Bakanlığına, İl Sağlık Müdürlüğüne sizin vasıtanızla çağrımızdır. Mustafa Kemal ve Âşık Veysel Mahallemizin Sağlık Ocağını hızlı bir şekilde tekrar yerine yapılması ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için önemli olduğunu hatırlatmak isterim. İşin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir U-17 Futbol Turnuvası Sona ErdiÖnceki Haber

Ataşehir U-17 Futbol Turnuvası Sona Erdi

YSK kararları ve Cumhurbaşkanı Seçimi Geçici aday listesiSonraki Haber

YSK kararları ve Cumhurbaşkanı Seçimi Ge...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar