Ataşehir Müftülüğünden 4-6 yaş Kuran Kursu çocuk şenliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Müftülüğünden 4-6 yaş Kuran Kursu çocuk şenliği
Ataşehir Müftülüğü, Kuran eğitimini tamamlayan 4-6 yaş Kuran Kursu öğrencileri için yıl sonu çocuk şenliği düzenledi.

Ataşehir Müftülüğü Ataşehir’de açmış olduğu 4-6 yaş Kuran kurslarından eğitimini tamamlayan öğrenciler için Mimar Sinan Parkı’nda düzenlediği Kuran Kursu Çocuk Şenliği’ne,  velileriyle birlikte gelen çocuklar alanda kurulan şişme bot oyunlarıyla hem eğlendiler hem de piknik yaptılar.

Etkinliği düzenleyen İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy  yaptığı açılış konuşmasında çocuklara önem verdiğini, onlar bizim geleceğimizdir diyerek şöyle devam etti.

“BUGÜN BAYRAM HAVASI İÇERİSİNDE GÜZEL BİR GÜN YAŞIYORUZ”

Kurslarını tamamlayan çocuklara hitaben bir konuşma yapan Ataşehir Müftüsü Hüseyin Aksoy, konukları ve velileri selamlayarak bizleri burada bir araya getiren siz değerli geleceğin hanımefendileri, beyefendileri hoş geldiniz diyerek şunları söyledi: “ Bugün bir bayram havası içerisinde güzel bir gün yaşıyoruz.  Biraz sonra Caminin bahçesinde şişme botlar vs. şeylerle eğleneceksiniz, hoplayacaksınız, şarkılar söyleyeceksiniz, Karagöz Hacivat oyunlarıyla doya doya eğleneceksiniz.”

“BİRLİK, BERABERLİK İÇİNDE YAŞAMA SEVİNCİNİ PAYLAŞACAK YENİ NESİLLER İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Aksoy, sayın hocalarım değerli müdürler sevgili veliler bu yavrularımız küçük yaşta milli ve manevi değerleriyle yetişmenin gayretleri içerisindeler diyerek; “ Bizler Müftülük olarak geleceğimiz olan bu evlatlarımızı vatanına, bayrağına, Kuran’ına ve Peygamberine bağlı birlik beraberlik içinde yaşama sevincini paylaşacak yeni nesiller için gayret gösteriyoruz. Yedisine kadar çocukların karakterleri oluşuyor. Bizde geleceğimiz olan evlatlarımızın karakterleri düzgün olsun, sevgiyi, saygıyı, doğruyu, dürüstlüğü bilsin, vatanına, bayrağına sadık, evladına bağlı olsun. Dolayısıyla mutlu, huzurlu, bilinçli bir nesil yetişsin diye gayret gösteriyoruz. Bu bilinçle bu yıl Ataşehir’imizde yaklaşık 500 öğrencimiz 4-6 yaş Kuran kurslarımızda bu değerler eğitimini aldırlar. Haziran ayı içerisinde bu okullarımız tatile girecek sonrasında yaz kurslarımız başlayacak. İnşallah gelecek yıl daha fazla 4-6 yaş grubu öğrenciyi istihdam edeceğiz.  Bu öğrencilerimiz aynı zamanda Milli Eğitim ile işbirliği içerisinde Ana Okulu öğrenciliği başladığında bu eğitimide almış olacaklar. Biz sizler için varız sizleri çok seviyoruz” dedi.

Ataşehir Müftüsü Hüseyin Aksoy’un konuşmasından sonra şenliğe katılan 4-6 yaş Kuran Kursu öğrencileri Mimar Sinan Camii İmamı tarafından öğrendikleri duaları ve ilahileri birlikte okuyarak Allah Rızası için iki rekât namaz kıldılar.

Namazdan sonra  Cami avlusunda toplu fotoğraf çekimin ardından protokol, etkinliğin kurdelesini keserek çocukların arzuladığı oyunları oynamaları için start verildi.

Kurdele kesiminden sonra kimi çocuklar şişme botlarda eğlenmeye başladı, kimi çocuklarda velileriyle piknik alanındaki yerlerini aldı.

Etkinlik gün boyu devam etti.   

Şenliğe, Ataşehir Müftüsü Hüseyin Paksoy, Adalar Müftüsü Âdem Özdemir, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özge Çankaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hamza Atalay, kurs öğretmenleri, veliler ve kurs gören çocuklar katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Benzin ve motorine büyük zam...Önceki Haber

Benzin ve motorine büyük zam...

Kastamonu Konfederasyonu Genel Merkez açılışını gerçekleştirdiSonraki Haber

Kastamonu Konfederasyonu Genel Merkez aç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar