Ataşehir Belediyesi’nin 2020 faaliyet raporu kabul edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediyesi’nin 2020 faaliyet raporu kabul edildi
Ataşehir'de gerçekleştirilen faaliyet ve çalışmaların yer aldığı “Ataşehir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu' Ataşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi.

Ataşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı 2. oturumunda; diğer gündem maddeleri ile birlikte Ataşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün 2020 Mali Yılı Faaliyet Raporuna ilişkin teklifi de görüşüldü.

Gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Bayram Varol, Ataşehir ile Sancaktepe'de bulunan kütüphaneleri eleştirerek; "24 Mart- 4 Nisan kütüphaneler haftası olarak kutlanmaktadır. yapmış olduğum araştırmaya göre Ataşehir kütüphane yönünden fakirkalmış bir ilçedir. Sancaktepe Belediyesi yeni kurulmuş bir ilçe olmasına rağmen gençlere ve eğitime ciddi destek veren bir ilçe olmuştur. Açmış olduğu 23 Kültür Merkezi ve kütüphaneleriyle Ataşehire fark atmış durumdadır. Ataşehir Belediyesinin yapamadığını Sancaktepe Belediyesi yapmıştır" şeklinde konuştu.

Ataşehir Belediyesi 2020 Faaliyet Raporu üzerine meclisi bilgilendiren CHP Meclis Grup Başkanı İlhami Yılmaz;  Ataşehir Belediyesinin 12’nci yılını tamamladığını, bu süreçte Ataşehir halkı adına bir çok hizmeti gerçekleştirdiklerini ve her alanda gelişimi hedefleyen, demokratik ve çağdaş bir belediyecilik anlayışı içinde çalıştıklarını belirtti.

“ TOPLUMUN BİRLİK BERABERLİK VE HUZUR İÇİNDE YAŞAMASI İÇİN ÇABA SARF ETMEKTEYİZ”

İlhami Yılmaz konuşmasının devamında; “ Belediyemizin hedefi insan odaklı olup, toplumun birlik beraberlik ve huzur içinde yaşaması için her türlü çabayı sarf etmekteyiz. 2020 yılının Mart ayında başlayan ve dünya genelinde yayılan Covid-19 hastalığının ilk günlerinden itibaren gerekli tüm tedbirler alınmış olup, hijyen, temizlik, sosyal destek ve denetleme çalışmaları başarılı bir şekilde yürütülmüştür. Engelli ve 65 yaş üstü evden çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanmıştır. Eğitim, kültür-sanat, psikolojik destek hizmetlerimiz online olarak hizmet vermiştir. Kadınlarımıza her alanda destek verilerek, Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezimiz ile sosyal ve ekonomik alanda kadınlarımızı her zaman destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz. Temiz bir doğa için yeşil alanların çoğaltılması, yeni sosyal alanların oluşturulması için çalışmalar yapmaktayız”  dedi.

“7/24 SAAT HİZMETLERİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR

İlhami Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Kayışdağı Mahallemize 2021 yılında faaliyete başlamak üzere bir kreş yaptık. Aşık Veysel Ata evi olarak bilinen hizmet binamızı Aşık Veysel Halk Kütüphanesi olarak hizmete soktuk. İçerenköy’de yapımı devam eden İnal Aydınoğlu Kültür Merkezinin 2022 yılında hizmete girmesi planlanmaktadır. Küçükbakkalköy, Esatpaşa, Örnek ve Barbaros Mahallelerini kapalı Pazar alanları ile buluşturduk. Parklarımıza ‘Acil Alarm Butonu’ ve kameralar yerleştirdik. Sağlık alanında Türkan Saylan Tıp Merkezi, Kadın Sağlığı Mamografi ve kemik yoğunluğu merkezi, evde sağlık hizmetlerimiz, 7/24 ücretsiz ambulans ve hemşirelik hizmetlerimiz devam etmektedir. Madde bağımlılığını önlemek için gençlerimize yönelik Yeni Hayat Gençlik Merkezinde önemli çalışmalar yaptık. Can dostlarımız sokak hayvanlarımızın her türlü sağlık ve bakımlarıyla ilgileniyoruz. Online platformlarda kültür –sanat faaliyetlerimizi aksatmadan yürüttük.”

“2020 YILINDA PANDEMİYE RAĞMEN ÖNEMLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK”

2020 yılı için 314 sayfadan oluşan faaliyet raporumuz, bütçe ve performans göstergeleri kitapçığımızda mevcuttur diyen İlhami Yılmaz; “2020 yılında pandemiye rağmen önemli projeleri hayata geçirdik. 2450 hektar ve 17 mahalleden oluşan ilçemizin en büyük engeli Nazım İmar Planlarının çıkmamış olmasıydı. Ama bu dönem bütün planların bitmiş olacağını söylemek istiyorum.  2020 yılı bütçesi 538 milyon TL olarak hedeflenmiştir. Mali yıl sonunda gider bütçesi 480.444.196 TL, GELİR BÜTÇESİ 394.209.394 TL olarak gerçekleşmiştir. Covid-19 salgını gerek dünya ekonomisi, gerekse ülkemiz ekonomisinde ciddi daralmalara neden olmuştur. Bu süreçte kurum olarak finansman anlamında bizde hedeflerimizin altında kaldık.  2020 yılında yapmış olduğumuz faaliyetlerimizi belediyecilik anlayışımız gereği tüm yasal gerekleri yerine getirerek hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde sunmuş bulunmaktayız. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde ifade etti.

Gündem dışı söz alan AK Parti Grup sözcüsü Av. M. Naim Yağcı, “ 2020 faaliyet raporunu değerlendirdiğimiz bu gün bende bu değerlendirmelere eklemeler yapacağım. Ataşehir Belediye Başkanının ve yönetiminin hazırlamış olduğu 2020 faaliyet raporu yani kendilerinin karnesini sizlerle paylaşacağım. 2018-2019 faaliyet raporlarında da olduğu gibi hedefler ve gerçekleşme yüzdeleri var elimde. 2020 yılı faaliyet raporunda da olduğu gibi bol sıfırlı bir tabloyla karşı karşıyayız. Siz vaatlerinizi ve koyduğunuz hedefleri unutuyorsunuz maalesef. Bu projelerin gerçekleşmeyeceğini bile bile faaliyet raporuna koyuyor ve yılsonunda da hiçbiri gerçekleşmiyorsa burada sorun var demektir.

ASLİ GÖREVLERİ FAALİYET DİYE SUNMAK ATAŞEHİR İÇİN KAYIPTIR

Faaliyet raporundaki hedefler ve gerçekleşme durumları başkanın ufkunu ortaya koyan, vizyonunu gösteren, şehre değer katan, diğer belediyelerden bir adım öne çıkaran projelerdir. Gelen talepleri cevaplamak, faaliyetleri yönetecek personeli istihdam etmek, çöpleri toplamak, asfalt dökmek, sosyal faaliyetler yapmak, gençlik ve spor faaliyetlerini desteklemek belediyenin olmazsa olmazlarıdır. 12 yılı aşmış bir Belediye Başkanı ve belediye kurumunun bu zorunlu belediyecilik hizmetlerini faaliyet diye sunmak Ataşehir adına kayıptır.

PANDEMİ SADECE ATAŞEHİR BELEDİYESİNE UĞRAMIŞ SANIRIM

2020 yılı faaliyet raporunu inceledik. Diğer belediyelerin internet sitelerinden faaliyet rporlarınıda inceledik. Ataşehir Belediyesi pandeminin arkasına sığınırken diğer belediyelere pandemi uğramamış sanırım. Pandemi koşullarında diğer belediyeler faaliyet ve yatırımlarına devam etmişler, Hatta yatırımlarını ve hizmetlerini ikiye katlamış durumdalar. Onlara Büyükşehir Belediyesi destek oluyor diyorsunuz. İki yıldır İBB CHP’de, onlar hizmete devam ediyorlar. O zaman kendinizi sorgulamalısınız. Oturduğunuz yerde hizmet ayağınıza gelsin istiyorsanız öyle bir dünya yok.

BORCU GİDEREK KATLANAN BİR İLÇE OLDUK

Ataşehir Belediyesi olarak sloganınız tasarruf oldu. Ama sonuçta borcu katlanan bir ilçe olduk. ATABEL belediye şirketi belediyenin karadeliği haline gelmiştir. Tasarrufu millete hizmetten kısarak yapıyorsunuz. Tasarruf 100 liralık yardım kolisini 175 liraya almak değildir. Tasarruf 175 TL’lik koliyi 150 TL’ye almaktır. Tasarruf kendi hizmet binalarını yapıp kiradan kurtularak oraya geçmektir. Giderleri olduğunca azaltmaktır tasarruf” şeklinde ifade etti.

Son olarak Naim Yağcı Ataşehir’in planları çıkıyor. Yapılan ve yapılacak olan planlara destek olacaklarını ve İBB Meclisinde geçer oy kullanacaklarını dile getirdi.

"HERKES ÖZGÜRCE YAŞIYOR"

Gündem üzerine konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 2019’da İBB’de yönetim değişince Ataşehirlilerin ilk defa İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile tanıştığını belirterek, “Göreve geldiğimizde Ataşehir’de yaşayan herkes bizim vatandaşımızdır dedik. Hangi mahalle bize ne kadar oy veriyor ona göre hizmet edelim demedik. Tabi ki halka karşı görevimizi hiçbir ayrım yapmadan yapacağız. Şunu biliyorum ki, hangi partiyi desteklersen desteklesin, Ataşehirliler Ataşehir’de yaşamaktan çok mutlu ve memnun. Çünkü yaşam biçimine müdahale yok, herkes özgürce yaşıyor. Bu anlamda ben kendimi mutlu ve huzurlu hissediyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından isim okunarak yapılan oylamada AK Parti grubunun ret oyuna karşılık İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul ve CHP Meclis üyelerinin olumlu oylarıyla Ataşehir Belediyesi'nin 2020 Faaliyet Raporu oyçokluğuyla kabul edildi. 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Bizler Vatan Nöbetimizin Başındayız”Önceki Haber

“Bizler Vatan Nöbetimizin Başındayız”

Bugünden geçerli çalışma saatleri değiştiSonraki Haber

Bugünden geçerli çalışma saatleri değişt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar