Ataşehir Belediye Meclisi'nde TOGG tartışması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediye Meclisi'nde TOGG tartışması
Ataşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 1. Oturumu tartışmalı başladı. AK Parti Grup Sözcüsü Av. M.Naim Yagcı gündem dışı konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TOGG araba fabrikası açılışındaki söylemlerine değinince, CHP Meclis sıralarından sesler yükseldi.

Ataşehir Belediye Meclis Kasım ayı 1. Oturumu Meclis 1. Başkan Vekili Kudret Arslan Başkanlığında toplandı. Ataşehir Mahalle muhtarları da meclis salonunda oturumu izledi.

Gündem dışı söz alan CHP Meclis Grup Sözcüsü İlhami Yılmaz, AK Parti Meclis Grup Sözcüsü Av. M. Naim Yağcı, İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul ve MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya önce Pençe Kilit operasyonunda şehit düşen vatan evlatlarına rahmet dilediler. Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. Ölüm yılı olan 10 Kasım’ı anarak Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle andıklarını ifade ettiler. Ayrıca 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günlerinin bir günle sınırlandırılamayacağını dile getirdiler.

Mecliste TOGG araba fabrikası tartışması

Gündem maddelerine geçmeden önce söz alan Av. M. Naim Yağcı önemli gün ve haftaları kutladıktan sonra sözlerine Ülkemiz için atılan her adıma, çakılan her çiviye saygı duyuyoruz diyerek, açılışı yapılan TOGG araba fabrikasının açılışına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerine yer verince CHP Meclis Üyesi Abdullah Der tarafından “ Burası TBMM değil. Naim Yağcı kendini AK Parti grup toplantısında sandı sanırım. Burası Ataşehir Belediye Meclisi. Burada konuşmamız gereken konular Ataşehir ilçemizin sorunları. Onları tartışalım” dedi.

Meclis 1. Başkan Vekili Kudret Arslan tartışmalara müdahale ederek, gündem dışı konuşmaların çok uzun olmamasını ve Ataşehir’in konularının burada konuşulması gerektiğini belirterek buna dikkat edilmesini istedi.

AK Parti Meclis Üyesi Bayram Varol’ da gündem dışı söz alarak Barbaros Mahallesi Mesudiye Sokak’ın kaçak döküm alanına dönüştüğünü ve buradaki molozların alımlarının yapılmadığını dile getirdi. Ayrıca İSKİ su havzasında bulunduğu için evleri yıkılan vatandaşların bir kısmının yeni ikametlerine yerleştirildiğini, yerleştirilmeyen vatandaşların mezbelelik içinde yaşadığını ve buna çözüm bulunmasını istedi.

CHP Meclis Üyesi Sadık Semih Kayhan Bayram Varol’un iddialarına cevap vererek; Bu hafta molozlar belediyemiz tarafından alınmaya başlandı. Fakat müteahhitlerin yıkım yaptığı yerler var buraların harfiyatının müteahhitler tarafından alınması gerekiyor. Belediye tarafından alındığı takdirde harfiyat alım ücreti vatandaşımıza yükleniyor. Bazı şeyleri bilmeden burada sadece belediyemizi karalamak için konuşuyorsunuz” dedi.

Kaçak yapılaşmaya izin vermeyin

AK Parti Meclis Üyesi Haluk Sadıkoğlu’da gündem dışı söz alarak seçimlerin yaklaşmasıyla Ataşehir’de kaçak yapılaşmanın Ferhatpaşa ve Kayışdağı’nda çoğalmaya başladığını ifade etti. Ayrıca metro şantiye alanları yüzünden Ataşehir’de trafik yoğunluğunun yaşandığını ve yoğunluğun azaltılması için planlama yapılmasını ve İSKİ hizmet binasının yapımının başlamasını ve ilçeye kazandırılmasını istedi.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri oy birliğiyle ilgili komisyonlara sevk edildi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
PODOLİFE Ayak Sağlığı Merkezi, ayak sorunlarınızın çözüm noktasıÖnceki Haber

PODOLİFE Ayak Sağlığı Merkezi, ayak soru...

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu; "10 Kasım yas tutma günü değil, hatırlama ve hatırlatma günüdür"Sonraki Haber

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yör...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar