Ataşehir Belediye Meclisi tatil sonrası mesaisine başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediye Meclisi tatil sonrası mesaisine başladı
Temmuz 2022 tarihinden itibaren tatile giren Ataşehir Belediye Meclisi Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan başkanlığında Eylül ayı çalışmalarına başladı.

Ataşehir Belediye Meclisi tatil sonrası Eylül ayı 1.Birleşiminde 14 maddeyi görüşerek ilgili komisyonlara gönderilmesine karar verdi.

CHP İlçe Başkanı Celal Yalçın ve İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı olarak atanan Bora Yörükoğlu’nun misafir sıralarından izlediği meclis oturumunda,  gündem maddelerine geçmeden gündem dışı söz alan mecliste bulunan partilerin sözcüleri çalışmaların Ataşehir’e hayırlı olmasını dileyerek Ağustos ve Eylül aylarında ki önemli günlerle ilgili mesajlarını paylaştılar.

“CHP ÜYESİ OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM”

İlk sözü CHP Meclis Grup Sözcüsü İlhami Yılmaz aldı. Yılmaz gündem dışı konuşmasında; “Yeni dönemin tüm arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Pençe kilit operasyonu şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Kazada yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Muharrem ayının barış, mutluluk ve kardeşlik duygularını pekiştirmesini ve kadın cinayetlerine son vermesini diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'ncü yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum.1 Eylül Dünya Barış gününü kutluyorum. Yurtta sulh, dünyada sulh diyerek bu anlamlı günü kutluyorum. Ders başı yapan tüm öğrenci, öğretmenlere başarılar diliyorum. Velilerimize de sabırlar diliyorum. 4 Eylül Sivas Kongresinde Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve önemli kararlar alınmıştı. Kongrenin 103'ncu yılını kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk ve kongre delegelerini saygıyla kutluyorum. Ayrıca CHP Partimizin 99'ncu kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Bu partinin bir mensubu olmaktan onur duyuyorum” dedi.

“GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ, GELECEĞİMİZE GÜVENLE BAKACAĞIZ”

AK Parti Meclis Grup Sözcüsü Av. M. Naim Yağcı’da; “ Eylül ayı meclis toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kuzey Irak’ta helikopter kazasında hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. 4 Eylül Sivas Kongresi İstiklal mücadelesinin meşalelerinin yakıldığı ve adımlarının atıldığı 103'ncu yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Muharrem ayı vesilesiyle Hz. Hüseyin ve yarenlerini rahmetle anıyorum. Biz kardeşlik, birleştirme üzerine söylemlerimize devam edelim. Adli yıl açılışı nedeniyle hukuk camiasına başarılar diliyorum. Eğitim camiamıza da başarılar diliyorum. 17 Ağustos Gölcük depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi Sultan Alparslan’ı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle yâd ediyorum. 100'ncu yılı ile zafer bayramı ile büyük hedeflere ulaşmak yolunda milletimiz yürümektedir. Geçmişimize sahip çıkacağız, geleceğimize güvenle bakacağız. Cumhurbaşkanımızın Ahlat’ta verdiği mesajda son derece önemlidir. Yerli ve milli sanayimiz, teknolojimiz ile emin adımlarla yürüyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışacağımıza devam edeceğimizi bilinmesini isteriz” diye konuştu.

SİVAS VE ERZURUM KONGRELERİNDE ALINAN KARARLAR SON DERECE ÖNEMLİDİR”

İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul gündem dışı konuşmasında şunları söyledi: “26 Ağustos Malazgirt Zaferi’yle Anadolu kapılarını açan Sultan Alparslan’ı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’yla bağımsızlığımızı ilan eden  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyorum. Sivas ve Erzurum kongrelerinde alınan kararlar son derece önemlidir. Önemsiyor ve sahip çıkıyoruz. Geçen ay idrak ettiğimiz Muharrem ayının birlik ve beraberliğimize vesile olsun. 2022- 2023 eğitim ve öğretim yılı eğitim camiasına hayırlı olsun.”

“MHP OLARAK 4 EYLÜL SİVAS'TA SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLADIK”

MHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Arıkaya, Sivas kongresinin 103'ncu yılını coşkuyla kutladık diyerek; “ MHP olarak 4 Eylül Sivas'ta seçim çalışmalarımıza başladık. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. 12 Eylül 1980 askeri darbesi ile ülkemiz emperyalist güçlere peşkeş çekilmiştir. Siyasi iktidarsızlığı ardına kadar açılmıştır. 12 Eylül darbecileri tarafından öldürülen ve işkence hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Eğitim, öğretim yılı hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Gündem dışı konuşmalardan sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemde bulunan 14 maddeden:

1-2-3-5-6-8-9-10 ve 11’inci maddeler Hukuk Komisyonuna

4’üncü madde Tarife Komisyonu ve müştereken Plan ve Bütçeye Komisyonuna

7’inci madde teklif kararı olarak  

12’inci madde Hukuk ve Kadın ve Aile Komisyonuna müştereken

13 ve 14’üncü maddelerde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna oybirliği ile gönderilmesine karar verildi.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan 08.09. 2022 Perşembe günü saat 15.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güvercin sevenlerden müthiş kupa töreniÖnceki Haber

Güvercin sevenlerden müthiş kupa töreni

Ataşehir Belediye emekçileri yüzde 110 luk zammı halaylarla kutladıSonraki Haber

Ataşehir Belediye emekçileri yüzde 110 l...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar