Ataşehir Belediye Meclisi Mayıs ayının son toplantısını yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediye Meclisi Mayıs ayının son toplantısını yaptı
Ataşehir Belediye Meclisi Mayıs ayının son toplantısında gündemdeki konuları görüşmek üzere 1. Başkan Vekili Kudret Arslan başkanlığında toplandı.

Ataşehir Belediye Meclisi Mayıs ayının son toplantısında Komisyonlardan gelen 5 raporu görüşerek karara bağladı.

“SOKAK MÜZİĞİ, KÜLTÜR SANAT KESİNLİKLE KISITLANMAMASI GEREKİR”

Gündem maddelerine geçmeden önce gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Tuğba Dönmez; “ Cihan Aymaz adında bir sokak müzisyeni Kadıköy Rıhtımda görüş ayrılıklarının gündeme çok düştüğü bu günlerde sırf istediği şarkıyı söylemediği için bir katil tarafından bıçaklanarak katledildi. Cihan Aymaz’ın kendini savunmak için denize atladığı söyleniyor.  Ne yazık ki genç yaştaki sokak müzisyeni Cihan Aymaz’ı kaybettik. Ailesi Ataşehir Ağrılılar Derneğin de taziyeleri kabul ediyor. Ailenin acısı büyük. Şimdi oradan geliyoruz. Sokak Müziği, kültür sanat kesinlikle hiçbir koşulda özgürlüğün kısıtlanmaması gerekir. Ne yazık ki bu münferit olayları ilk defa duymuyoruz.  Umarım bu son olur” diyerek tepkisini meclis üyeleriyle paylaştı ve 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutlayarak basının özgür olmasının önemini bir kez daha vurguladı.

Daha sonra söz alan CHP Grup sözcüsü İlhami Yılmaz, AK Parti Grup Sözcüsü Av. M.Naim Yağcı ve İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bu bayramı gençlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anarak 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutladılar.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi.

Gündem de bulunan 1 ve 2’inci maddeler oybirliği ile 3 ve 4’üncü maddeler AK Parti ile MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya’nın ret oyuna karşı oy çokluğuyla komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.

5’inci madde de yer alan “2022 Mali Yılı Kesin Hesap ve Taşınır Kesin Hesabına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonunun 04.05.2023 tarihli ve 05 sayılı raporu” üzerinde CHP ve İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul lehte, AK Parti Meclis Üyesi Fatih Kayacı ise aleyhte görüş belirttikten sonra yapılan oylamada AK Parti ve MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya’nın ret oyuna karşılık oyçokluğuyla kabul edildi.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan, 05.06.2023 Pazartesi saat 15.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbullular Hıdırellezi Yenikapı'da Şenlikle KarşılayacakÖnceki Haber

İstanbullular Hıdırellezi Yenikapı'da Şe...

Ataşehir Parklarında sabah sporuSonraki Haber

Ataşehir Parklarında sabah sporu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar