Ataşehir Belediye Meclisi 2021 yılı son toplantısını yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediye Meclisi 2021 yılı son toplantısını yaptı
Ataşehir Belediye Meclisi, 2021 yılının son toplantısında maddeler üzerinde yapılan tartışmalar ve eleştiriler sonunda verilen yeni yıl mesajlarıyla birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha gösterdiler.

Ataşehir Belediye Meclisi, Aralık 2021 yılının son toplantısında Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan başkanlığında toplanarak gündemdeki maddeleri görüştü.

Gündemde bulunan 11 maddeden; 1-3-4-5-7’inci maddeler oybirliğiyle, 2-6-8-9-10 ve 11’inci maddeler ise AK Parti grubu ile MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya’nın muhalefetiyle oyçokluğuyla komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.

Muhalefet edilen maddeler üzerine söz alan meclis üyeleri şu konuları gündeme taşıdı:

“HİZMET ALACAĞI MÜDÜRLÜKLERDE Kİ PARALARI İŞÇİLİK MALİYETLERİNE HEBA EDİYORSUNUZ”

8.maddede ödenek aktarması ile ilgili söz alan AK Parti Meclis Üyesi Fatih Kayacı: “26 Milyon 565 bin Lira tutarında bir parayı diğer müdürlüklere aktarıyorlar. Burada detaylara baktığımızda Temizlik İşleri, Sağlık İşleri ve Kadın Aile Hizmet Müdürlüğü’nden bu paraları alınıp her zamanki gibi kanayan yaramız olan TL cinsinden iç borç ve Kredi faizlerine aktarmaktan bahsetmişler. Bir de işletme iştirakler müdürlüğü aktarılarak nedeni de personel maaşlarının ödenmesi için 12 buçuk milyon bir aktarma var. Artık bu personel giderlerini kontrol altına aldığını burada gördüğünüz gibi Ataşehir halkının faydalandığı hizmet alacağı müdürlüklerde ki paraları bugün burada işçilik maliyetlerine heba ediyorsunuz. Bunları da pandemi sürecindeyiz Temizlik İşleri,  pandemi sürecindeyiz Sağlık İşleri Müdürlüğü, kadınlara harcayacağımız ödenekleri burada faizler gibi şeylere heba edip gidiyorsunuz. dolayısıyla bir önceki bütçe konuşmamda aynen söyle söylemiştim:  Faizi bütçede 12,5 milyon lira olarak belirtiyorlar. Şu an faize üç buçuk milyon lira aktarma yapıyorlar yani yüzde yirmi beşi finalsiz bir şekilde mi aktardılar hayır iki tane nedeni var birincisi ya bunu üstünü örtüyorlar az faiz ödedik diye şirin göstermeye çalışıyorlar ya da olayın farkında değiller. Özetle şunu söylüyorum 26 buçuk milyon lira bütçe aktarmaları diye diğer belediyelerde de olabilir ama aktardığım bütçeler nerelerden Ataşehirlilerin hangi faydalı menfaati ne yapacaksın bunlardan hiçbirisi Yok burada” diyerek eleştirilerini dile getirdi.

“BUNDA BİR BEİS VE ELEŞTİRİLECEK BİR KONUDA YOK”

Para aktarımı eleştirilerine yanıt veren CHP Grup Sözcüsü İlhami Yılmaz; “Arkadaşımız ne konuştuğunun farkında değil. Şimdi 2021 yılı hakikaten ekonomik açıdan çok önemli bir yıl olarak değerlendirmemiz lazım. Enflasyon oranında baktığınız zaman enflasyon TÜİK’in açıklamış olduğu rakamlar Aralık ayında %3-4 toplamda %21 ama normalde ki piyasa ekonomisine baktığımız zaman açıklanan enflasyon oranının %50’nin üzerinde. Şimdi bu bütçe hakikaten çok reel anlamda yapılan bir bütçe. Bütçeye baktığımız zaman aktarmaların olağan yani yıl sonu olmuş olması nedeniyle birtakım müdürlükler arasında yapılan işlerden dolayı diğer müdürlüklere aktarma yapılmış. Bunda bir beis ve eleştirilecek bir konuda yok. Aslında normalde yapılan iş ve işlemler hakikaten ekonomik yapıya, makro ölçülerdeki yapılara da bakacak olursanız çok doğal yapılması gereken iş ve işlemlerdir” diye konuştu.

“BİR SİNDİRME POLİTİKASI İZLİYORSUNUZ”

Yapılan konuşmalar üzerine söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Av.M. Naim Yağcı; “Arkadaşımız Fatih bey muhalefet gerekçelerini dile getirdi. Ancak İlhami Bey bir tarz edinmiş. Her muhalefet konuşmalarımız sonrasında, arkadaşımıza, ne konuştuğundan haberi yok tarzında önce bir sindirme politikasına giriyor. Sonrasında da söyleyeceklerini söylüyor. Ama söylediklerinin de gerçeklerle alakası yok. Siz daha baştan buradaki ödenekleri buralara aktarılacağını biliyordunuz. Enflasyon sadece faiz giderlerinde olmadı. Siz bu ödenekleri 11 ay ne olur olmaz diye sakladınız mı? Tekrar tekrar üzerine basarak söylüyorum. Siz yatırımı indirmiş olduğunuz kalemleri o bütçelere de o kalemlerde kullanmaya niyetiniz zaten yoktu sonundaki bu açığı kapatacaktınız oraya aktarım yaptınız bu kadar basit” diyerek, Ataşehir Belediyesinin kardeş belediyelere yaptığı yardımlardan önce Ataşehire yatırımın düşünülmesi gerektiğini bir kez daha vurguladı.

“YENİ YIL ATAŞEHİR İÇİN HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN”

Naim Yağcı kpo0nuşmasının sonunda; “2021 yılını geride bırakmış olduğumuz bugün son toplantımızı yaptık. Burada yaptığımız eleştiriler, tartışmalar katkı sunma amaçlıydı. Ataşehir için hayırlı olsun inşallah. Umuyorum 2022 yılında yapacağımız toplantılar, alacağımız kararlar gelecek adına çok daha umut verici olur. Yeni yılın Ataşehir için hepimiz için hayırlı temennilerimle bütün arkadaşlara gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

“TÜM ARKADAŞLARIMIN VE ATAŞEHİR HALKININ YENİ YILINI KUTLUYORUM”

CHP Grup Sözcüsü İlhami Yılmaz da yeni yıl mesajında; “ 2021 yılında gerek ekonomi adına gerekse pandemi adına hakikaten çok olumsuz süreçler yaşadık. İnşallah 2022 yılında olumlu bir süreç yaşarız diye düşünüyorum. Ben de tüm arkadaşlarımın ve Ataşehir halkının yeni yılını kutluyor herkese saygılar ve sevgiler sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“2022 YILINDA DA HAYIRLI HİZMETLER YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Meclis 1. Başkan Vekili Kudret Arslan da; “Tüm Meclis Üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni yılınızı şimdiden kutluyorum. Tabi, meclisimiz de tartışmalar olacaktır. Birbirimize karşı saygı ve edebi kaybetmedikten sonra burada saygı ve sevgi ile çalışmalarımızı sürdürmeye çalıştık. Aynı şekilde 2022 yılında da hayırlı hizmetler yapmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

“ATAŞEHİRLİLERE, MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLARIMA SAĞLIKLI BİR YIL DİLİYORUM”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de oturumun sonunda; “Ataşehirlilere, Meclis Üyesi arkadaşlarıma ve belediyede çalışan arkadaşlarıma iyi günler, sağlıklı ve huzurlu bir yıl diliyorum” diyerek Ocak ayından itibaren meclis çalışmalarının Novada İş Merkezi’ndeki yerinde çalışmalarını devam etmesi önerisini olumlu karşılayarak, gereğinin yapılması talimatını da vermiş oldu.

Gündemde görüşülecek başka madde olmadığından Meclis 1. Başkan Vekili Kudret Arslan, 03.01.2022 Pazartesi günü saat 15.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Toplantı sonunda 2021 hatırası olarak toplu fotoğraf çekildi.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meteorolojiden 25 il için uyarı!Önceki Haber

Meteorolojiden 25 il için uyarı!

Barbaros Kapalı pazarının günleri değiştiSonraki Haber

Barbaros Kapalı pazarının günleri değişt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar