Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der CHP'den aday adayı oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der CHP'den aday adayı oldu
Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ataşehir Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru gerçekleştirdi. Der, partisinin bayrağını yükseklere taşımak için mücadele göstereceğini ifade etti.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’na gelerek Ataşehir Belediye Başkan Aday Adaylık açıklaması ve resmi başvurusunu gerçekleştirdi.

BUGÜN İTİBARİYLE PARTİ ROZETİMİ TAKIYORUM

Bugüne kamuda görev yapmam nedeniyle, herkese eşit hizmet vermek amacıyla parti rozetimi takmamıştım. Bugün itibariyle kamudaki görevimden ayrıldım, bu yüzden parti rozetimi İlçe Başkanımız Celal Yalçın’a taktırdım” dedi.

ADAY ADAYLIK SÜRECİNDE KENDİSİNE BAŞARILAR DİLİYORUM

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, “CHP’nin değerli üyeleri ve misafirleri öncelikle evinize hoş geldiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizlere iki miras bıraktı. Biri cumhuriyet diğer CHP’dir. Bu kıymet hepimiz için değerli, bu mirası devam ettirmek o kadar kıymetli ki, 31 Mart 2024 yerel seçimleri kapsamında partimizin kapısı herkese açık olarak belediye başkan aday adayları ve meclis üyesi aday adaylarını ağırlıyor. Bugünde Ataşehir Belediye Başkan Yardımcımız Abdullah Der, bir yola çıktı. Kendisine belediye başkan aday adaylık sürecinde başarılar diliyorum” dedi.

ATAŞEHİR’DE CİDDİ BİR EMEĞİM VAR

Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdullah Der, “Malum bir yola çıkıyoruz. Birçok arkadaşımızın aklında soru işaretleri var. Birinci soru işareti şu, yıllardır ben bu partiye emek verdim. 1983’te bu partiye üye oldum. O Dönemde Üsküdar’a bağlı olan mahallem, Ataşehir’in ilçe olmasıyla birlikte Ataşehir’e bağlandı.  Bende 2004 – 2009 Yılları arasında Esatpaşa Mahallesi muhtarı olarak görev yaptım. 2009’da Ataşehir Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi’yle geçmişe dönük tanışıklığımız vardı. O dönemde belediye başkanımızın teklifi ile samimiyetine güvenerek birlikte çalışmaya başladık. O dönemde birçok arkadaşımız, partilimizle gerçekten büyük bir mücadele vererek Ataşehirimizi aldık. Ve CHP bayrağını Ataşehir Belediyesi’ne diktik. Bizde doğal olarak insanız; siyasetin içinde kırk yıldır varız. 15 Yıldır’da belediyenin içerisinde görev yapıyorum. 2011 yılından bugüne belediye başkan yardımcılığı görevini yürütmekteyim. Onun öncesinde de mahalle muhtarlığı yaptım. Doğal olarak Ataşehir’de ciddi bir emeğim var.”

BUGÜN DEMOKRATİK HAKKIMIZI KULLANIYORUZ

Ataşehir Belediyesi’ni bugün aldıysak; burada belediye başkanımız, belediye başkan yardımcılarımız ve meclis üyelerimizin emekleri dışında asıl sizlerin sayesindedir, gerçekten sizlere minnettarız. Sizler olmasaydınız, bizlerin olma şansı yoktu. Bütün partili arkadaşlarımıza emekleri için, bizlere oy veren bütün Ataşehirlilere teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız diyorum. Adaylık sürecinde tüm belediye başkan aday adaylarımıza başarılar diliyorum. Bizler doğal olarak demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Partimiz kimi aday gösterirse çalışacağız. Asla ben varım, parti var. Ben yokum, parti yok anlayışında olmayız. Biz partimiz sayesinde buradayız.

ADAY OLSAKTA OLMASAKTA, ATAŞEHİR’DE VE İBB’Yİ ve MECLİS ÇOĞUNLUĞUNU YENİDEN KAZANACAĞIZ

Aday olsakta olmasakta, biz partimiz için sonuna kadar mücadele vereceğiz. Tabi amacımız şu; birinci hedefimiz Ataşehir Belediyesi’ni yeniden almak, CHP Bayrağını yeniden Ataşehir Belediyesi’ne dikmek. İkinci hedefimiz ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni yeniden almak. Ama burada bir gerçek var; şuanda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde azınlıktayız. Yani meclis çoğunluğu CHP’de değil, AK Parti’de. Ataşehir başta olmak üzere İstanbul’da yapmak istediğimiz birçok çalışmayı, projeyi meclis yeterli çoğunluğu bizde olmadığından dolayı yapamıyoruz, engel oluyorlar. Dolayısıyla; Ekrem Başkanımız mağdur oluyor, Ataşehir’de Battal Başkanımız mağdur oluyor, Ataşehirli komşularımız mağdur oluyor.  Ataşehir’in temel sorunu başında gelen imar ile ilgili başta Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi ve yol arkadaşlarımızın mücadelesi sonucunda yeni yeni imarlarımızı açmaya başladılar. Ataşehir’in tam anlamıyla ne zaman imarları çıkacak bu konuda vatandaşlarımız inşaatlarına başlayacaklar zaman gösterecek. 2024 Yerel seçimlerinde Ataşehir’i ve İBB’yi yeniden alacağız. Ataşehir’deki oyumuzu yükselteceğiz, Ataşehir başta olmak üzere diğer bütün ilçelerde mücadele ederek partimizin oyunu arttıracağız. Böylelikle, daha fazla belediye kazanmış olacağız hem de meclis üyemizin sayısını arttırmış olacağız. İBB’de meclis çoğunluğunu alarak, tekrardan Ekrem İmamoğlu’nu yeniden başkan yapacağız.

ESAS HEDEFİMİZ 2024’ÜN ARDINDAN PARTİMİZİ 2028’TE İKTİDAR YAPMAK!

Esas hedefimiz mücadelemiz burada da kalmayacak. Biz 2024’te Ataşehir’i ve İBB’yi yeniden alacağız. 2028’de Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerini alacağız.

ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ BATTAL İLGEZDİ’YE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Abdullah Der, son olarak; “Benim anlayışımda; asla yola çıktıklarımı yolda bırakmak yoktur. Bundan sonra kimle yola çıktı isem, onlarla yolu sonuna kadar yürüyeceğim. Burada bir şeyinde altını çizmeden geçmeyeceğim. Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi, bizim başkanımızdır. Bize görev vermeye bilirdi. Belediye meclis üyesi yapmaya bilirdi ama bizi Ataşehir’de bizleri meclis üyesi yapan, başkan yardımcılığı görevine atayan kendisidir. 2011 yılından beri belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirip, sizlere hizmet etmemi sağladı. Kendisine buradan çok teşekkür ediyorum. Ataşehir’e bugüne kadar çok büyük emekler verdi. Bildiğim kadarıyla kendisi de aday, buradan partimiz kimi aday gösterirse biz görev alacak arkadaşımızın sonuna kadar arkasındayız. Bana görev verilirse, eminim diğer arkadaşlarda benim gibi düşünürler. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız” ifadelerini kullandı.

Der, konuşmasının ardından İlçe Başkanı Celal Yalçın’a, İlçe Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli ve Gençlik Kolları Başkanı Erdi Açıkgül’e çiçek verdikten sonra İlçe Başkanı Celal Yalçın’a resmi başvuru evrakını teslim etti.

Der daha sonra partililerinin ve hemşehrilerinin tebriklerini kabul etti.


 

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan İlgezdi Ataşehir’deki spor kulüpleri ile buluştuÖnceki Haber

Başkan İlgezdi Ataşehir’deki spor kulüpl...

Ataşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı ilk toplantısını gerçekleştirdiSonraki Haber

Ataşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı il...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar