ATAFOLK 15’inci sanat yılını muhteşem gösterileriyle kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATAFOLK 15’inci sanat yılını muhteşem gösterileriyle kutladı
Kuruluşunun 15'nci yılında dernekleşen Atafolk Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Bostancı Gösteri Merkezi'nde "15.Sanat Yılı Halk Dansları Resitali ve Halk Oyunlarına Hizmet Ödül Töreni" 133 kişilik dev kadroyla 4 bini aşkın izleyici katılımıyla gerçekleşti.

Kuruluşunun 15'nci yılında dernekleşen Atafolk Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Bostancı Gösteri Merkezi'nde "15.Sanat Yılı Halk Dansları Resitali ve Halk Oyunlarına Hizmet Ödül Töreni" 133 kişilik dev kadroyla 4 bini aşkın izleyici katılımıyla gerçekleşti.

Kuruluşunun 15'nci yılında dernekleşen Atafolk Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Bostancı Gösteri Merkezi'nde "15.Sanat Yılı Halk Dansları Resitali ve Halk Oyunlarına Hizmet Ödül Töreni" 4 bini aşkın katılımıyla gerçekleşti.

ATAFOLK, KÜLTÜRLERİN YAŞATILMASI VE NESİLLERE AKTARILMASINI AMAÇ EDİNMİŞTİR

ATAFOLK Koordinatörü Turan Çelebi açılış konuşmasında, "Atafolk 2007 yılında Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki şube müdürleri okul idarecileri ve öğretmenler tarafından kuruldu. Sadece halk oyunları branşında değil, tiyatro, halk müziği ve fotoğrafçılık alanlarında da çalışmalar yaptı. 2008 yılında Kadıköy ilçesinden ayrılan Ataşehir, başlı başına bir ilçe oldu ve topluluk ATAFOLK (Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu) adını aldı.En büyük destekçisi ise şu an İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olan İrfan Zeki Er’dir. Atafolk’un kurulmasındaki temel amaç sadece boş zamanlarını değerlendirmek değil, Kültürümüzün yaşatılmasını sağlamak, bireylere  Halk Oyunlarını sevdirerek, ülke kültürünün nesilden nesile aktarılmasında rol almaktır. Atafolk kurulduğu günden beri bir çok tören ve yıl sonu gösterilerinde görev almış bir çoğunuda bizzat organize etmiştir. 9 yıl üst üste uluslararası 23 nisan çocuk festivalini organize etmiş ve dünyanın bir çok ülkesinden gelen çocukları misafir etmiştir. Okullar arası halk oyunları yarışmasını organize ederek halk oyunları kültürünün yaşatılmasına katkı sunmuştur. 2012 yılından beri ATAFOLK bünyesinde oluşturulan bir komisyon tarafından belirlenen ve Türk Kültürüne hizmetleri tescillenen bir kişiye “Halk Oyunlarına Hizmet Ödülü” törenle takdim edilmiştir" dedi.

ZOR ŞARTLARDA GÖSTERİLERİMİZİ BUGÜNE HAZIRLADIK

Çelebi son olarak, "2019 yılında yine bu salonda 3.000 kişilik seyirciye 224 kişilik bir dansçı kadrosu ile Edirne’den Kars’a muhteşem bir halk oyunları gösterisi sunmuştur. Bir çok yurt dışı festival ve yarışmalara katılmış, ülkemiz halk danslarını dünyaya tanıtmıştır. 2022 yılı itibariyle Türkiye Halk Oyunları federasyonuna bağlı kulüp statüsüne kavuşmuş olan Atafolk, halk oyunları kültürüne hizmet etmeyi kendine ilke edinmiş, sosyal sorumluluık projelerine duyarlı bir sivil toplum kuruluşudur ve şunu çok iyi biliyoruz ki; bir halk kültürü ile vardır, yada asimile edilmiş, değersizleştirilmiş kültürü ile yok olmaya mahkumdur. 2021-2022 sezonunda Pandemi şartlarında başlayan çalışmalarımız bugün bu salonda birazdan taçlandırılacaktır. Çok zor şartlarda bu gösteriye hazırlandığımızı bilmenizi isterim. İki kişinin yan yana gelsmeye çekindiği bir dönemde bizler hayatın bir şekilde devam etmesi gerektiğini düşünerek gerekli önlemleri alarak çalışmalarımıza büyük bir özveri ile devam ettik. Bu bağlamda Tüm dansçı arkadaşlarıma sevgi saygı ve  şükranlarımı sunuyorum. Bu gösterinin oluşmasında bizlere maddi ve manevi destek sağlayarak Atafolk özelinde kültüre katkılarından dolayı başta Ataşehir belediyesi olmak üzere tüm kurum kuruluş ve kişilere çok çok teşekkür ederim. Siz değerli misafirlerimize iyi seyirler dilerim" ifadelerini kullandı. 

SÜLEYMAN ULUSCU VE ADİL DAVULCU'YA HİZMET ÖDÜLLERİ VERİLDİ

15.Sanat Yılı Halk Dansları Resitali ve Halk Oyunlarına Hizmet Ödülleri ise bu yıl; Halk Oyunlarına hizmet ödülü Süleyman Uluscu ve Halk Oyunlarına Mahalli Sanatçı Hizmet Ödülü Adil Davulcu'ya verildi. Halk Oyunlarına hizmet ödülünü  Süleyman Uluscu'ya Turan Çelebi ve Ertuğrul Bilican takdim ederken, Halk Oyunlarına Mahalli Sanatçı Hizmet Ödülü Adil Davulcu'ya ise rahatsızlığı nedeniyle ödülü takdim edilemedi.

ATAFOLK'un gecesine; Ataşehir önceki dönem İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Türkiye Halk Oyunları Federasyonuna bağlı; Halk Oyunları Gençlik ve Spor Külüpleri temsilcileri, Sponsorlar, Okul Müdürleri ve 4 bini aşkın izleyici katıldı.

133 Öğretmen yöresel halk oyunları kıyafetleriyle sırasıyla; İlk yarıda Gaziantep, Bodrum, Bursa, Tokat, Van ve Trabzon, ikinci yarıda ise Artvin, Bolu, Bitlis, Adana ve Üsküp halk oyunlarını performans gösterileriyle sundular.

Performansların ardından Gültekin Çelik,Nihat Kaya, Sanat Yönetmeni Şeref Kurt, Atafolk Koordünatörü Turan Çelebi, ve partneri Asya Duru Kurt sahneye geldiler. Yöre Öğretmenleri Gültekin Çelik - Nihat Kaya - Mahmut Yelci - Salih Atay - Resuk Işıkgil'in yanısıra sponsorlara Atafolk Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Semra Kurt tarafından teşekkür belgeleri takdim edilerek toplu hatıra fotoğrafı çekinildi. 

 Atafolk Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 15'nci yıl etkinlikleri halaylar eşliğinde sona erdi.

Atafolk Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Bostancı Gösteri Merkezi'nde "15.Sanat Yılı Halk Dansları Resitali ve Halk Oyunlarına Hizmet Ödül Töreni'ne maddi ve manevi  destek veren kurum ve kuruluşlar ise; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi , Özel Doğa Okulları adına Ertuğrul Bilican, Gemma Gıda Yön.Krl.Bşk. Engin Çelebi, Dönerci Ali Efendi adına  Ümit Çelebi, Armelit Kostüm Yön. Krl. Bşk. Tahir Bakal, Modoko Mobilyacılar Sitesi Yönetim Kurulu adına Abdurrahim Erdoğan oldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataevleri kursiyerlerinin yılsonu sergisi Prestij Caddesi’ndeÖnceki Haber

Ataevleri kursiyerlerinin yılsonu sergis...

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi bahçe konseri büyülediSonraki Haber

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi bahçe konse...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar