Ataevleri kursiyerlerinin yılsonu sergisi Prestij Caddesi’nde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataevleri kursiyerlerinin yılsonu sergisi Prestij Caddesi’nde
Ataşehir Belediyesi Aile ve Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Ataevleri’nde Kış Sanat Okulları kapsamında sekiz ay boyunca eğitim gören kursiyerlerin makine nakışı, kanaviçe, örgü, iğne oyası vb. el emeği, göz nuru eserlerinin yer aldığı yılsonu sergisi Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’nde açıldı.

Ataşehirli kadınlar günlerce, aylarca eğitim alarak, emek vererek, zaman harcayarak, işledikleri, dokudukları, duygu ve düşüncelerini birer ürüne dönüştürerek birbirinden güzel ve renkli el emeği bu ürünleri sizlerle buluşturmak için Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’nde sergilediler.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der ve Orhan Çerkez, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, Ataşehir CHP Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli kurdeleyi keserek açtıkları sergi gün boyu ziyaretçilere açık olacaktır.

“KADIN ELİNİN DEĞMEDİĞİ YERDE MUTLAKA BİR EKSİKLİK VARDIR”

Sergi açılışında konuşan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Sayın Belediye Başkanımız ve kendi adıma hepinizi selamlıyorum diyerek; “ Bugün sergimizde kadınlarımızın yıl boyunca yapmış oldukları el emeği göz nuru sergisi var. Belediye Başkanımız göreve geldiğinden bu yana kadınların el emeğine, kadınların sosyal hayata katılmasına önem vererek büyük katkı sağladı.  Bu sergide bunlardan bir tanesi. Kadınların elinin değmediği yerde bir boşluk vardır. Mutlaka bir eksiklik vardır. İnşallah buradaki el emeklerinizi geliştirirsiniz ve bir vergi mükellefi olursunuz ve ülkeye de bir faydanız olur. Emeğinize sağlık diyor, emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

“ATAŞEHİR KENDİ ÜRETİYOR, KENDİ HALKIYLA BİRLİKTE PAYLAŞIYOR”

Sergiyi ziyaret eden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın; “ Belediyemizin Kadın ve Aile Müdürlüğü ve kursiyerlerin emeklerine sağlık. Sene sonu öğrendiklerini yaptıklarına yansıtan tüm güzellikleri burada halkımızla birlikte paylaşıyorlar. Ataşehir kendi üretiyor, kendi halkıyla birlikte paylaşıyor. Belediyemizde binlerce kursiyer kadını eve tıkayan zihniyete karşı durup hep birlikte üretmenin, güzellikler yaratmanın mutluluğunu burada halkımıza sunuyor. Ben burada tüm kursiyerlerimize, hocalarına, emek veren müdürlerimize, öncelikle de bu işin mimarı olan Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra protokol sergiyi gezerek kursiyerlere el emeği ve göz nuru dökerek hazırlamış oldukları sergi için teşekkür ederek başarılar dilediler.

Serginin açılışına, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Abdullah Der ve Orhan Çerkez, CHP Ataşehir kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli ve yönetimi, Belediye birim müdürleri, Şehnaz Yabar, Necati Bozkurt ve Battal Sarıkaya ile kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Monheım Tasarım Okulu öğrencileri sertifikalarına kavuştu!Önceki Haber

Monheım Tasarım Okulu öğrencileri sertif...

ATAFOLK 15’inci sanat yılını muhteşem gösterileriyle kutladıSonraki Haber

ATAFOLK 15’inci sanat yılını muhteşem gö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar