ATA Eğitim DER’den eğitime destek etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATA Eğitim DER’den eğitime destek etkinliği
Kurulduğu günden bugüne İstanbul ve İstanbul dışında birçok okula destek veren, kütüphaneler, müzik sınıflarını açan ve bir çok kız öğrenciye burs veren Ataşehir Eğitim Derneği eğitime destek için kahvaltılı bir program düzenledi.

Ataşehir’de bir mekanda düzenlenen eğitime destek etkinliğine, CHP İlçe başkanı Celal Yalçın, CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel, İYİ Parti İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Ali Coşkun, Memleket partisi Ataşehir Belediye Başkan adayı Reşat Şahin Öztürk, STK temsilcileri ile eğitim gönüllüleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra ATA Eğitim Derneği Başkanı Şerare Genca konuklarını selamlayarak derneğin çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

“EYLEME GEÇMEYEN FARKINDALIK PİŞMANLIKTIR”

ATA Eğitim Derneği Başkanı Şerare Genca konuşmasına şöyle devam etti: “Değerli misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz! Bugün de bizim yanımızda oluğunuz için çok teşekkür ederim. Eyleme geçmeyen farkındalık pişmanlıktır cümlesiyle sözlerime başlamak istiyorum. Farkında olduklarımız, bir kesimin yaşadığı derin yoksulluk biz bir grup arkadaşa ne yapabilir, işin neresinden tutabilir ve katkı sağlayabiliriz diye düşündürttü. Fırsat eşitliğinin giderek yok olması özellikle çocuklarımız üzerinde olumsuz etkiler oluşturuyordu. 7 yıl önce daha eşit bir dünya yaratabilmek için çabalamaya ve Ataşehir Eğitim Derneğini kurmaya karar verdik” dedi.

ŞERARE GENCA ÇALIŞMA ALANLARI İLE İLGİLİ OLARAK ŞUNLARI SÖYLEDİ: 

*Maddi olanaksızlıklar yüzünden eğitim alamayan çocuklarımıza burs sağlamak

*Okullarımıza kütüphaneler, Atatürk köşeleri ve derslikler yapmak

*Çocuklarımızın giyim, kırtasiye, tablet eksiklerini gidermek şeklinde belirledik.

*İlk yıl 9 öğrencimize burs vererek başladık. 7 yılın sonunda mezunlarımızla birlikte toplam 76 çocuğumuza burs verdik. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dur demek, dengesizliği önlemek adına kızlarımıza pozitif ayrımcılık yaptık.

*Ataşehir ’de ve farklı illerimizde Atatürk köşeleri, Zübeyde hanım kütüphaneleri ve resim-müzik sınıfı gibi etkinlik derslikleri açtık.

*Doğu illerimizde ve İstanbul’daki okullarda ihtiyacı olan öğrencilere bot, mont, kırtasiye malzemeleri gönderdik.

*Toplumların refahı dayanışmaktan geçer. Yukarıda saydığım ve sizin ekranlarda gördüğünüz çalışmalarımızı yaparken sırtımızı siz değerli dostlarımıza dayadık. Sizin bize olan güveniniz umutsuzluğun ve korkunun karşısında umudu ve sevgiyi yeşertti.

*Ataşehir eğitim derneği olarak, Mustafa Kemal Atatürk ve kuruluş ilkelerimize bağlı, değerlerimizden ödün vermeden çocuklarımızın iyiliği için üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Bugün bizimle burada olduğunuz için tekrar teşekkür eder sevgi ve selamlarımı sunarım” diyerek destek ve katılımlarından dolayı tekrar teşekkür etti.

Başkanın konuşmasından sonra sponsor olan ve destek veren kişi ve kuruluşlara plaket takdim edildi. Eğitime katkı için yapılan çekilişte de kazananlar eğitime destek için tekrar derneğe hibe ettiler.

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray formaları ile Fenerbahçe topu ve Milli Voleybolcu Erdem’in forması da eğitime katkı için açık arttırma ile satılarak hatırı sayılır destek sağlandı.  Açık arttırmayı sunan ATA Eğitim Derneği’nin kurucu başkanı Turgay Kılıç satışa ilgi gösteren tüm paydaşlara teşekkür etti.

Etkinliğe katılanlar ve etkinliği düzenleyen ATA Eğitim Derneği başkan ve yöneticileri sıcak bir ortamı yakalamaktan oldukça memnun olduklarını dile getirdiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İYİ Parti Başkan Adayı Ali Coşkun gençlerle buluştuÖnceki Haber

İYİ Parti Başkan Adayı Ali Coşkun gençle...

Av. ALEV SEZEN: Ataşehir’i Milli Görüş Belediyeciliği ile tanıştıracağızSonraki Haber

Av. ALEV SEZEN: Ataşehir’i Milli Görüş B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar