29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resmi Törenleri Ataşehir'de Gerçekleşti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resmi Törenleri Ataşehir'de Gerçekleşti!
Ataşehir Kaymakamlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tebrikat ve tören programı gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ataşehir Kaymakamlığı tarafından Zübeyde Hanım Hizmetiçi Enstitüsü büyük toplantı salonunda Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Volkan Aydın, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cengiz Cem Karakaşlı tebrikleri kabul etti.

Gerçekleşen tebrikat törenine; Ataşehir Kaymakamlığına bağlı resmi kurum müdürleri, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Ekrem Köse, Sadık Semih Kayhan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ataşehir Şubesi Başkanı Recep İşen ve üye gaziler, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, AK Parti İlçe Başkan Vekili Burak Çiftçi ve Yürütme Kurulu üyeleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve İlçe Başkan Yardımcıları, İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mert Kar ve yönetim kurulu üyeleri, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ, diğer stk temsilcileri ve temsilciler katıldı.

Tebriklerin kabulünün ardından Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, “Bugün burada siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve diğer tüm kurumlarımız burada. Bu birlik ve beraberliğimizin çok güzel göstergesi.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin 100’ncü yıla da çok az bir süre kaldı. Ülke ve Ataşehir olarak aynı coşku ve heyecanla bu günü kutlamayı temenni ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılar ve Ataşehirli vatandaşlar; Atatürk Mahallesi’nde Kaymakamlık tarafından hazırlanan resmi geçit töreni programına katılım sağladılar.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ataşehir Kaymakamlığı tarafından hazırlanan resmi geçit töreninde Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Volkan Aydın, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cengiz Cem Karakaşlı törene katılım sağlayan öğrencilerin, Ataşehirlilerin ve protokolün bayramını kutladılar.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Mesajı okundu.

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, günün anlam ve önemine dair konuşma gerçekleştirdi. 

Ertaş konuşmasında; “Cumhuriyet, bir zaferdir. Milli mücadelenin başarısının tescilidir. Topyekun bir milletin varlık mücadelesinin, Milli Egemenlik anlayışıyla yönetime yansıması ve taçlandırılmasıdır. Cumhuriyet, bizi bir arada tutan mayadır. Bütün farklılıklarıyla birlikte halkın iradesidir.  Cumhuriyet, milletin azim ve kararlılığıyla kazanılan zaferlerin coşkusunu, yarınlara dair umutların heyecanını ifade eder. Cumhuriyet bizim için bir mecburiyettir. Bu gerçek 29 Ekim 1923 tarihinde "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet iradesidir." denilerek bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ifade edilmiştir. Emperyalist batılı güçlerin bin yıllık yurdumuz Anadolu'dan bizleri atmak için oluşturdukları ittifakın, "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!" emriyle dağıtılması ve hain emellerinin denize dökülmesiyle elde edilen zafer, Cumhuriyetin ilanıyla daha bir anlam kazanmıştır.” dedi.

CUMHURİYET TÜRK MİLLETİNE BIRAKILMIŞ EN ÖNEMLİ MİRASTIR!

Kaymakam Ertaş konuşmasını devamında; Halkın iradesinin yönetime yansımasıyla hiçbir zümrenin ayrıcalığı kalmamıştır. Halkın tercihiyle yönetime gelenler yine halkın iradesiyle yönetimden çekilmektedirler. Bu yönüyle Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en önemli miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Millet olarak, bunun haklı gururunu hep birlikte yaşıyor ve Cumhuriyet Bayramını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bir yönüyle halkın birliğini yansıtan Cumhuriyete ve kazanımlarına bugün her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Zira üzerinde yaşadığımız coğrafyada varlığımızı ilelebet muhafaza edebilmek birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmekle mümkündür. Bu birlik bizi Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkaracaktır. Akif’in ifadesiyle; "Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça sineler, onu top sindiremez". Cumhuriyet ve değerlerimizi daha çok çalışarak, daha çok üreterek yükseltecek, bu aziz vatanı geleceğimizin teminatı gençlere en güçlü şekilde teslim edebilmek için gayret göstereceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle; "Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz."Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 98. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun.” İfadelerini kullandı.

Kaymakam Ertaş’ın konuşmasının ardından; Habire Yahşi Anadolu Lisesi öğrencisi Barış Çakmak "29 Ekim", Mustafa Kemal Anadolu Lisesi öğrencisi Ezginur Taştan "Bir Resim Yap Çocuğum", TEB Ataşehir Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammet Bartuli ise "15 Yılı Karşılarken" şiirlerini seslendirdiler.

Şiir seslendirmelerinin ardından Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü halk oyunları ekibi, performans gösterisiyle büyük beğeni ve alkış aldı. 

Törende sırasıyla; Ataşehir Anadolu Lisesi, Mustafa Kemal Anadolu Lisesi, Habire Yahşi Anadolu Lisesi, TEB Ataşehir Anadolu Lisesi, Mehmet Rauf Anadolu Lisesi, Ataşehir Rotary Anadolu Lisesi, Aşık Veysel Anadolu Lisesi, Kayışdağı Anadolu Lisesi, Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Dr. Nureddin Erk-Perihan Erk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Remzi Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Prof. Faik Somer Spor Lisesi, Ataşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Esatpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi, Cahit Zarifoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi, Özel Okan Anadolu Lisesi, Özel Kuzey Anadolu Lisesi okulu öğrenciler geçiş yaptılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ataşehir'de törenlerle kutlanıyorÖnceki Haber

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ataşehir'de t...

Ataşehir'de onbinler, Cumhuriyet Bayramını 'Cumhuriyet Hepimizin' diyerek kutladıSonraki Haber

Ataşehir'de onbinler, Cumhuriyet Bayramı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar