19 Eylül Gaziler Günü Ataşehir de törenle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
19 Eylül Gaziler Günü Ataşehir de törenle kutlandı
19 Eylül Gaziler Günü, Ataşehir Kaymakamlığı’nın düzenlediği iki ayrı programla kutlandı.

İlk tören Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. İkinci tören Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Sosyal Tesislerinde gerçekleşti.

 

 

19 Eylül 2020 Cumartesi günü saat 10.30’da Barbaros Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Ataşehir kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı İkmal Albay Şenol Dilmen, Ataşehir Belediyesi Başkan Vekili Sadık Kayhan, Ak parti İlçe Başkan Yardımcısı Aytekin Günel, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve Muharip Gaziler Derneği çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından alandaki program sona erdi.

 

 

Çelenk sunma törenine, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı İkmal Albay Şenol Dilmen, Ataşehir Belediye Başkan Vekili Sadık Kayhan, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aytekin Günel, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal yalçın, MHP Ataşehir İlçe Başkan yardımcısı İbrahim Kazan, Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Orhan Çerkez, Genç Kızılaycılar ile sınırlı sayıda Ataşehirli katıldı.    

 

 

“BU MİLLET SİZE ÇOK ŞEY BORÇLU”

 

Çelenk sunma töreninin ardından Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Sosyal tesislerinde Gazilerden müteşekkil heyetle bir araya gelen İsmail Hakkı Ertaş bir süre sohbet etti ve sizler bizim için önemlisiniz diyerek şunları söyledi: “ Atatürk’ümüz ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu vatan, bu millet onlara ve sizlere çok şey borçlu. Siz bizim emanetimizsiniz.  Sizler olmazsanız bu vatan olmaz. Bütün dünyaya karşı mücadele ettik ve etmeye de devam ediyoruz.  Bu millet size çok şey borçlu. Devlet olarak ne yapsak azdır sizlere. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

 

 

“ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN TEMEL TAŞLARIDIR”

 

Gaziler adına konuşan Gazi Recep İşen; “Şehit ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir.  Sizler Şehitlerimizle birlikte laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarısınız. Bizlerin bu aziz vatana olan sadakatimiz ölünceye kadar devam edecektir.  Gaziler Günü’nde ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmetle anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim.  Gaziler Gününde mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınızdan dolayı tüm gaziler adına sizlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

 

Ayrıca toplantıda hazır bulunan Garnizon Komutanı İkmal Albay Şenol Dilmen, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Gaziler Günün kutlayarak her zaman kapılarının kendilerine açık olduğunu söylediler.

 

 

Pandemi nedeniyle sınırlı tutulan toplantı karşılıklı hoş sohbet şeklinde sona erdi.

 


 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ehliyetlerde yeni dönem 21 Eylül’de başlıyorÖnceki Haber

Ehliyetlerde yeni dönem 21 Eylül’de başl...

ATAŞEHİR BELEDİYESİ YEŞİL ALANLARI İMARA DEĞİL, BÜFELERE AÇIYORSonraki Haber

ATAŞEHİR BELEDİYESİ YEŞİL ALANLARI İMARA...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar