TFF Başkanı Büyükekşi: Tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TFF Başkanı Büyükekşi: Tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledik
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı çok kötü, insanlık dışı olarak nitelendirdi ve saldırıyı şiddetle kınadığını vurguladı. Başkan Büyükekşi, tüm liglerdeki maçların ise süresiz olarak ertelendiğini duyurdu.

Süper Lig'in 15'inci haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından sahaya inen MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, mücadelenin hakemi Halil Umut Meler'e saldırarak yumruk attı.

TFF Yönetim Kurulu, saldırı nedeniyle olağanüstü toplanma kararı aldı. Toplantı sonrası açıklama yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk futbolunun bu tip durumları hak etmediğinin altını çizerek, "Dün akşam oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından kendini bilmez caniler tarafından FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler, çok kötü ve insanlık dışı bir saldırıya uğramıştır. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ediyor, değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz. Yönetim kurulumuzla uzun bir toplantı gerçekleştirdik. MHK Başkanı da şu an yanımızda. Bu alçak saldırıyı yapanlar sadece Halil Umut Meler'e yapmadılar. Bugün bu insanlık dışı, alçak saldırı Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapılmıştır. Bugüne kadar hakemleri hedef göstererek, hakemlere yönelik suça teşvik eden herkes, bu aşağılık suçun suç ortağıdır.

"Ligler süresiz olarak ertelendi"

Kulüp başkanlarının, yöneticilerin, teknik direktörlerin, futbolcuların ve televizyondaki hakem yorumcularının, hakemleri hedef gösteren ve özellikle hakemleri kamuoyunun önüne atan herkes, bu saldırıya zemin hazırlayan müsebbiptir. Yıllar önce olmuş olayları, sanki bugün olmuş gibi gündeme getiren herkes bu çirkinliğin sorumlusudur. Bu insanlık dışı suçun sorumlularının ve azmettiricilerinin hakkında devletimizle eşgüdümlü olarak hak ettikleri tüm cezai işlemler uygulanmaya başlamıştır. Buna sebep olan kulüp de en ağır şekilde cezalandırılacaktır. TFF olarak acil toplantımızı gerçekleştirdik. Tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledik. Bu saldırı, Türk futbolu adına utanç gecesi. Türk futbolunun bunları hak etmediğini düşünüyor ve artık 'Yeter' diyoruz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ekrem İmamoğlu'ndan Muharrem İnce açıklamasıÖnceki Haber

Ekrem İmamoğlu'ndan Muharrem İnce açıkla...

Seyit Torun'un kayınvalidesi Ataşehir'den son yolculuğuna uğurlandıSonraki Haber

Seyit Torun'un kayınvalidesi Ataşehir'de...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar