YKS sınav sonuçları 2023 açıklandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YKS sınav sonuçları 2023 açıklandı!
YKS sonuçları açıklandı duyurusu ÖSYM tarafından yapıldı. Adaylar, 17-18 Haziran'da TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda gerçekleştirilen sınavdan aldıkları puana göre hayalini kurdukları bölümü tercih edebilecekler. Peki, YKS sınav sonuçları nereden öğrenilir? İşte, ÖSYM YKS sonuçları sorgulama ekranı...

YKS sonuçları son dakika açıklaması ÖSYM tarafından yapıldı. YKS sonuçları adayların erişimine açıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yayımladığı duyuruya göre; TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda yapılan üniversite sınavına giren adaylar, TC kimlik numarası ve şifreleri ile aldıkları puanı öğrenebilecekler. Peki, YKS sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, sonuc.osym.gov.tr ekranı…

YKS SONUÇLARI BELLİ OLDU

YKS sonuçları tarih bilgisi 20 Temmuz 2023 olarak duyurulmuştu. Fakat ÖSYM merakla beklenen açıklamayı bugün yaptı. YKS sınav sonuçları açıklandı.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

YKS TABAN PUANLARI 2023 AÇIKLANDI MI?

YKS taban puanları 2023 için henüz açıklama yapılmadı. Bu seneye ait YKS taban puanları, üniversite yerleştirme işlemlerinin ardından netleşecek. ÖSYM YKS tercih kılavuzunu paylaşacak.

Kılavuzda 2 ve 4 yıllık bölümlerin en son yıl alım yaptığı puanlar yer alacak.

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

YKS tercihleri için adaylar kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin internet sitesinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle işlem yapacak.

Geçtiğimiz sene başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmamıştı. Geçen sene, ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacağı aktarılmıştı. Adaylar, erişime açılan YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na ÖSYM'nin internet sitesinden erişebilmişti.

ÜNİVERSİTE TERCİHİ YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLİR?

Üniversite tercihi yaparken pograma/fakülteye/üniversiteye dikkat edilmelidir. Adaylar kendi beceri ve potansiyellerini baz alarak seçim yapmalıdır.

Sıralama ve yüzdelik dilimi tercih işlemi yaparken mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Bu kavramların önemini bilerek ve önceki yıllardaki yüzdelik ve sıralama bilgilerini göz ününde bulundurarak tercih yapmak son derece önemlidir.

İlgi alanı ve sıralamaya dikkat edilmelidir.

En düşük başarı sırası uygulaması olan programlar 'ölü tercih' yapmamak için ideal. Öte yandan adayların gitmeyecekleri yerlere listelerinde yer vermemeleri gerekir.

Tercih kılavuzu iyi incelenmelidir. ÖSYM tarafından yayımlanan üniversite tercih kılavuzunda yazan kural ve içeriklere dikkat edilmelidir.

Şehirden çok üniversite ve bilimsel, barınma, sosyal, dijital, fiziki gibi olanaklar göz önüne bulundurulmalıdır.

 

Kaynak:Mynet

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bedelli askerlik ücreti resmen açıklandıÖnceki Haber

Bedelli askerlik ücreti resmen açıklandı

İYİ Parti İl ve İlçelerde yerel seçimlerde aday çıkaracak mı?Sonraki Haber

İYİ Parti İl ve İlçelerde yerel seçimler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar