Yenisahra Mahallesinde yıkım gerginliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yenisahra Mahallesinde yıkım gerginliği
Yenisahra Mahallesi’nde imar planlarının çıkma süresinin uzaması vatandaşın mağduriyetini de beraberinde getirdi.

Ataşehir Yenisahra Mahallesi’nde yaklaşık yedi yıl önce imar planları çıkacak diye Ataşehir Belediye Başkanı ve yetkililerin ısrarlarına rağmen müteahhitlerle sözleşme imzalayarak, bazı mülk sahipleri de erken dönüşüm olsun diye aldıkları karot raporları sonucunda, binalarının riskli gözükmesinden dolayı bugün dışarı atılmakla karşı karşıya kaldılar.

İmar planlarının uzaması sonucunda yaşanan bu mağduriyetler, imar planlarının çıkmasıyla başka bir boyut kazandı. Yenisahra Mahallesinde bulunan 83 bina sahibi, DKY İnşaat firmasıyla anlaşarak firmanın isteği doğrultusunda binalarına karot raporu aldıklarını dile getirdiler. Fakat imar planlarının çıkmasının uzaması ve ekonomik sorunlar yüzünden inşaat firması karot raporu riskli konut olmasına rağmen inşaatlara başlamadı. İnşaat firması tarafından hiçbir açıklama yapılmadığını ve yetkili kimseyi bulamadıklarını dile getiren mahalle halkı kış gününde evsiz kaldı.

O gün sözleşme yapan, karot alarak riskli binaları tespit eden firma sahipleri bugün ne yazık ki ortalıkta yoklar.

Bakanlığın yıkım kararı verdiği karotu alınan binaların yıkılması talimatının verilmesine rağmen Ataşehir Belediyesi bugüne kadar riski göğüsleyerek bu yıkımı gerçekleştirmedi. Ancak gelinen noktada riski artık göze alamayacağını söyleyen Ataşehir Belediyesi bu binaların doğalgaz, su ve elektriklerini kesme kararı aldı.

Polisin geniş güvenlik tedbirleri aldığı Yenisahra Mahallesi halkı duruma tepki göstererek, bu kış günü elektriksiz, susuz, doğalgazsız ve daha önemlisi de evsiz ne yapacağız diye yetkililerden süre talep ettiler.

Olay yerine gelen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez vatandaşlara gelinen süreci anlattıktan sonra; “Bu binalara kendi isteğinizle karot çalışması yaptırdınız. Belediyenin uyarılarını dikkate almadığınız gibi bizleri de zan altında bırakıyorsunuz. Bugün deprem olsa ya da birinin başına bir kiremit düşse sorumlusu biz olacağız. O zaman daha çok vicdan azabı çekeriz. Bir yılı aşkın süredir yıkımı erteliyoruz. Artık bizimde yapacağımız bir şey yok” diyerek vatandaşlara gerekli bilgiyi verdi. Ancak vatandaşların ısrarı üzerine bir hafta süre vererek bu süre zarfında gerekli işlemlerini tamamlamalarını istedi.

Vatandaşlar Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez’in bu yaklaşımını olumlu karşılayarak kendisine teşekkür ettiler ve bundan sonra ne yapacaklarına dair kendi aralarında çözüm için toplantı yapmak üzere sessizce dağıldılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 3
    KIZGIN
Seval Düzenli; ‘ Kadınlarımız ölmesin, koruyucu yasalar çıkarılsın’Önceki Haber

Seval Düzenli; ‘ Kadınlarımız ölmesin, k...

Bakan Koca açıkladı; Türkiyede bir günlük vaka sayımız 28 bin351Sonraki Haber

Bakan Koca açıkladı; Türkiyede bir günlü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar