Yaşlı Dostu Kentler Çalıştayı başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaşlı Dostu Kentler Çalıştayı başlıyor
Yaşlılara yönelik bütüncül bir kent politikasının oluşmasında yerel bir rehber geliştirme amacıyla Ataşehir Kent Konseyi ile İstanbul Kent Konseyinin birlikte düzenleyeceği "Yaşlı Dostu Kentler" Çalıştayı 23 Şubat Çarşamba günü, Erdal Eren Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Program 09,30’da başlayıp 16,30’da bitecektir.

Çalıştayla ilgili yapılan açıklama şöyle;

Yaşlılık insan hayatının doğal süreçlerinden biridir. Dünya nüfusunun olduğu gibi kentlerimizin nüfusu da gittikçe yaşlanmaktadır. Gerek İstanbul, gerekse Ataşehir, mevcut ve gelecek nüfusuyla yaşlıların giderek ağırlık kazandığı bir kente dönüşmektedir. Yaşlı    nüfusuna yönelik sosyal politikaların ve uygulamaların çeşitlendirilmesi ve yaygınlaştırılması, yaşlı bireylerin bakımı, aktif yaşlanması, kuşaklararası iletişim ve toplumsal dayanışmanın sağlanması, sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürmesi, kentsel ve toplumsal süreçlere örgütlü katılımı; kentsel, mekânsal altyapı ve kentsel/ toplumsal hizmetlerle yakın ilişkilidir. Tüm bu süreçlere ilişkin bütüncül politika ve yaklaşımlara ihtiyaç duyulmaktadır.

23 Şubat 2022’de Ataşehir Kent Konseyi ve İstanbul Kent Konseyi ortaklığıyla düzenleyeceğimiz “Yaşlı Dostu Kentler Çalıştayı” ile Ataşehir ölçeğinde; mevcut durumun tespitini, sorunların saptanmasını ve çözüm önerilerinin belirlenmesini hedefliyoruz. Böylelikle yaşlılara yönelik bütüncül bir kent politikasının oluşmasında yerel bir rehber geliştirme amacındayız. Bu çalıştayla; merkezi ve yerel yönetimin, kent konseylerinin, akademinin, ilgili sivil toplum kuruluşlarının ve gönüllülerin eşgüdüm içinde çalışabileceği, diğer yerellere ve daha üst ölçekli çalışmalara ışık tutacak örnek bir modele katkı sunmaya çalışacağız.

Siz değerli basınımız da aramızda görmek isteriz.

Saygılarımızla,

Tülin HADİ                                                                                            Turan DOLU

İstanbul Kent Konseyi Başkanı                                                           Ataşehir Kent Konseyi Başkanı

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Kızılay Talha Keleş’le devam dediÖnceki Haber

Ataşehir Kızılay Talha Keleş’le devam de...

23 Nisan resim yarışması ile çocukların hayalleri renklerle buluşacakSonraki Haber

23 Nisan resim yarışması ile çocukların...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar