Türkiye’nin en büyük Atatürk Kütüphanesi’nin temeli törenle atıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’nin en büyük Atatürk Kütüphanesi’nin temeli törenle atıldı
Ataşehir’e kazandırılacak olan ve Türkiye’nin en büyük kütüphanesi özelliğini taşıyan Gönüllü Hizmet Vakfı Atatürk Kütüphanesi’nin temel atma töreni protokolün katılımıyla gerçekleşti.

İçerenköy Su deposunun bulunduğu alanda yapılacak olan kütüphanenin temel atma törenine; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Kudret Arslan,  Gönüllü Hizmet vakfı Başkanı İnal Aydınoğlu, Ataşehir belediye başkan yardımcıları, CHP Ataşehir Belediye Meclisi üyeleri, projede görev alan teknik elemanlar, mahalle muhtarları ve Ataşehirliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sora protokol konuşmalarına geçildi.

“ATAŞEHİR İSTANBUL’UN EN ENTELEKTÜEL BİR İLÇESİ OLMAK KONUMUNDA”

Proje ile ilgili bilgilendirmeden sonra Ataşehir’e hizmetlerden katkısını hiç esirgemeyen ve bir Atatürk sevdalısı olan Gönüllü Hizmet Vakfı Başkanı İnal Aydınoğlu temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, Ataşehir Belediye Başkanı ve çalışanlarına teşekkür ederek; “ Ataşehir gömlek değiştiriyor, elbise değiştiriyor. İstanbul’un en entelektüel bir ilçesi olmak konumunda.  Bu entelektüel kente hizmet edebilmek için Sevgili başkanımız ve bütün ekibi çağdaş uygarlık düzeyine ulaşacak bir kent oluşturabilmek için kültüre, sanata, eğitime çok büyük emek veriyorlar ve Ataşehir’i bir kültür ve sanat kenti yapabilmek için çaba sarf ediyorlar.  Bizde Gönüllü Hizmet Vakfı olarak eğitime, kültüre ve sağlığa çorbada tuz olmak üzere yola çıkmış bir gönüllü aileyiz. Bu anlamda Ataşehir gerçek kimliğine eğitime verilen katkılarla ve kültür merkezleriyle ulaşacağına inanıyorum” dedi.  

“BURASI ATAŞEHİR DE ATATÜRK’Ü YAŞATAN BİR KURUM OLACAK”

Gönüllü Hizmet Vakfımız Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ni yaptıktan sonra o bize bir bereket getirdi diyen İnal Aydınoğlu; “ Bizim küçük katkılarımızla Ataşehir de devam eden iki sağlık merkezi var. İstanbul’un en büyük kültür merkezi de altı aylık bir süre zarfında hizmete girecek. Bütün bunlar Ataşehir’in entelektüel nüfusunu pırıl pırıl gençlerini çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracak girişimler. Şu anda Atatürk Kültür Merkezi, Atatürk Kütüphanesi yapılacak. Zannetmeyin ki sadece bir mimari eser olarak yapılacak. Bu çok değerli ilim insanlarının, çok değerli Atatürk uzmanlarının katkısıyla yapılacak. Burası Ataşehir de Atatürk’ü yaşatan, Ataşehirlileri Atatürk’ün İlkeleri, idealleri yolunda yeniden eğiten, yönlendiren, yolunu aydınlatan bir kurum olacak. Bu bir sanat eseri ama içinde ilim ile irfan ile hak ile hukuk ile adalet ile Atatürk yolunda yürüyen ve Ataşehir’e Atatürk’ü getiren ve Ataşehirlileri Atatürk’le buluşturan bir kültür yuvası olacak. Sevgili başkanımıza bu imkânı sunduğu için, bu yolu bizlere açtığı için küçük katkılarımızla bu projelerde görev almamıza olanak sağladığı için sonsuz teşekkürler ediyor bütün Ataşehirlilere Atatürk yolunda yürüyen, Atatürk ilke ve ideallerini kendine yaşam biçimi olarak kabul eden bütün yurttaşlarıma hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN İSMİNİ YAŞATACAK BİR KÜTÜPHANE YAPIYORUZ”

Gönüllü Hizmet Vakfı Atatürk Kütüphanesi’nin temel atma töreninde konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “ Çok özel bir gün. Çünkü burada Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini yaşatacak bir kütüphane yapıyoruz. Bu anlamda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burada en büyük emek ve fikir babası Sevgili İnan Aydınoğlu. Kendisine ve Vakıf yöneticilerine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.  İnal bey konuşmasında Atatürk ismini zikir ederken inan sesi titriyordu.  Bu projeyi konuştuğumuzda pandemi dönemi yaşandı. İnal ağabeyle o dönemde bile telefonla görüşürken çok heyecanlı olduğunu hissettiriyordu. Aslında buraya belediye binası yapmayı planlamıştım. Ancak Atatürk Kütüphanesi gündeme gelince belediye binasını burada yapmaktan vazgeçtik.  Burası konumu itibariyle çok özel bir yer.  Ataşehir’in merkezi bir nokta. Kısmet olursa çok kısa zamanda burayı bitiriyoruz. Ayrıca İçerenköy ’de yapımına başladığımız tarihte sıkıntı olmasaydı bugün bitmiş bir şekilde hizmet verecek olan İstanbul’un en büyük Kültür Merkezi’ni yapıyoruz. Bu Kültür Merkezimizde 1000, 600 ve 400 kişilik salonlar var ayrıca giriş katında 4 bin metrekarelik 24 saat hizmet verecek bir kütüphane olacak.  Atatürk Mahallesi ve Ferhatpaşa da temeli atılan sağlık merkezlerinin yapımına da katkı sunan İnal Aydınoğlu’na bir kez daha teşekkür ederim.  Burada bitmeyecek ve kendisini bırakmayacağız. Ataşehir de arsayı ben vereceğim İnal ağabeyimiz de yapacak.  Bu inşaat bittikten sonra Türkiye de Atatürk ile ilgili ne istiyorsanız burada bulacaksınız. Kütüphanemizin içini dolduracak üniversite hocalarımıza ve Gönüllü Hizmet Vakfı’na ve Başkanı İnal Aydınoğlu’na teşekkür eder Ataşehir’imize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol tarafından düğmelere basılarak temel atma töreni gerçekleştirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehre özel gürültü yönetimi geliyor!Önceki Haber

Şehre özel gürültü yönetimi geliyor!

Geçmiş yıllara göre daha fazla kar yağacakSonraki Haber

Geçmiş yıllara göre daha fazla kar yağac...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar