Türkiye'de aşı ne zaman yapılmaya başlayacak?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'de aşı ne zaman yapılmaya başlayacak?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşısının ne zaman uygulanmaya başlayacağıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye de koronavirüs aşısı için hazırlıklar devam ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, devam eden çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE'DE AŞI NE ZAMAN UYGULANACAK?

Aşı ile ilgili Çin tarafından herhangi bir sorunun olmadığını ve sadece birkaç günlük prosedür olduğunu belirten Koca, "Önümüzdeki günlerde Türkiye’ye geleceğini düşünüyorum. Muhtemelen ay sonu veya yılın ilk haftası uygulama başlayabilir.” diye konuştu.

“Aşılamaya aralık sonu itibarıyla sağlık çalışanlarımızdan başlamış olacağız”

Aşıların zorunlu olup olmayacağına değinen Koca, “Aşının zorunlu olmasını şimdilik düşünmüyoruz. Daha çok, vatandaşımızı ikna ederek kitlesel aşılamayı yaygın yapma hedefindeyiz. Süreçte vatandaşımıza aşının güvenilirliği ve etkinliği, net izah edilirse ben birçok kimsenin bu noktada farklı yaklaşacağını inanmıyorum” şeklinde konuştu.

Aşıya sağlık çalışanlardan başlanarak yapmaya başlayacaklarını, daha sonra kademeli 65 yaş üstü kronik hasta ve benzeri şekilde 4 basamağı ayırdıklarını aktaran Koca, “Birinci basamak Sağlık Hizmetleri dahil olmak üzere aile sağlığı merkezlerimiz, toplum sağlığı merkezlerimiz, eczanelerimiz, sağlık kuruluşlarımız, hastanelerimiz dahil olmak üzere bütün yapılarımızı değerlendirmek istiyoruz, bununla ilgili bir strateji belirliyoruz yani kimlere ne zaman, nerede, nasıl yapılması gerektiği ile ilgili, bunu da zaten açıklamış olacağız” dedi.

Aşının 11 Aralık’tan sonra Türkiye’ye geleceğini söylediklerini anımsatan Koca, “Geldikten sonra iki hafta Halk Sağlığı ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuzun Laboratuvarlarında 2 hafta güvenli testleri yapıldıktan sonra kullanıma geçilmiş olacak. Türkiye'de uyguladığımız bütün aşılarda bu güvenlik testi dediğimiz laboratuvar incelemesinden geçmedikçe biz herhangi bir kullanıma izin vermiyoruz. Muhtemelen bu durumda aralık sonu itibarıyla sağlık çalışanlarımızdan başlayarak başlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul'da toplu ulaşımda HES kodu zorunlu oluyorÖnceki Haber

İstanbul'da toplu ulaşımda HES kodu zoru...

Tezer; " Yılbaşında yeni önlemler alınmalı"Sonraki Haber

Tezer; " Yılbaşında yeni önlemler alınma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar