Tuğba Dönmez; “Ataşehir’de desteğe ihtiyacı olan her kadının yanında olacağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tuğba Dönmez; “Ataşehir’de desteğe ihtiyacı olan her kadının yanında olacağız”
Ataşehir Belediye Meclisi Kasım ayının son toplantısında 1. Başkan Vekili Kudret Arslan başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüştü.

Gündem maddelerine geçmeden önce, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası mücadele Günü ile ilgili gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Tuğba Dönmez; Ataşehir’de desteğe ihtiyacı olan her kadının, yanında olacağız söyleyerek, 25 Kasım’da Kadınlar Birlikte Güçlü, alanlarda, meydanlarda yaşamı yeniden örgütlemeye çalışan, birbirlerinden güç alan, hayatlarına sahip çıkan tüm kadınlara selam olsun dedi.

“KADIN KATLİAMLARINA KARŞI SES ÇIKARMAK İÇİN MEYDANLARDA OLACAĞIZ”

25 Kasım’ın tarihsel dönemine de değinen Tuğba Dönmez; “Ülkemizin meydanları da her 25 Kasım’da geniş eylemler ile Türkiye’nin hemen her yerinde kadınların şiddete karşı bir araya gelmelerine şahitlik etmektedir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 25 Kasım’da erkek şiddetine karşı dur demek, kadın katliamlarına karşı ses çıkarmak için meydanlarda olacağız. Biz kadınlar bu 25 Kasım’da savaşa, sömürüye, cinsiyetçiliğe, ayrımcılığa, homofobiye, transfobiye, psikolojik ve cinsel şiddete, yaşam hakkı ihlaline, erkek şiddetine karşı örgütlü mücadelemizle her alanda var olduğumuzu bir kez daha duyuracağız” ifadelerini kullandı.

“BUZDAĞININ GÖRÜNEN KISMININ DA YALNIZCA BİR BÖLÜMÜNÜ OLUŞTURUYOR”

Dönmez konuşmasının devamında; “ Türkiye’de her gün ‘namus cinayeti’ adı altında öldürülen, tecavüze uğrayan, nedeni belirsiz bir biçimde intihar eden kadınlara ilişkin haberleri izlemeye devam ediyoruz.  Yapılan araştırmalarda ortaya konan sayılar kadına yönelik şiddet konusunda buzdağının görünen kısmının da yalnızca bir bölümünü oluşturuyor. Ev içi şiddet konusunda izlenebilen istatiksel rakamların düşüklüğüne rağmen, Türkiye’de bu şiddet türünde de sıralamanın en üstlerinde yer alıyor”  dedi.

“ATAŞEHİR’DE DESTEĞE İHTİYACI OLAN HER KADININ YANINDA OLACAĞIZ”

2021 yılının ilk 10 ayında yaşanan tabloyu da paylaştıktan sonra Ataşehir Belediyesi bünyesinde yapılan çalışmaya da değinen Tuğba Dönmez; “ Cinsiyetler arası eşitsizliğin giderilmesi, kadına yönelik şiddetin ne anlama geldiğini, ülkemiz ve yerellerimiz açısından bizleri nasıl etkilediğini görmek ve göstermek,  yerellerimizde buna dair önleyici çalışmalar yapmak zorundayız.  Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi önderliğinde Ataşehir’de desteğe ihtiyacı olan her kadının, çocuğun ve dezavantajlı grupların yanında olacağımızın teminatını bir kez daha vermek isteriz” şeklinde konuştu.

“25 KASIM DA KADINLAR BİRLİKTE GÜÇLÜ”

Toplu İş Sözleşmeleri kapsamında geçtiğimiz dönem belediye emekçilerimizin çalışma hayatını da güçlendirilebilmesi için eklenmiş olan bazı maddeleri de hatırlatan Dönmez; “ Kadınlara yönelik şiddeti engelleyebilmek için onların her gün yaşadığı fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddeti konuşmamız ve bu sorunların çözümünde aktif rol oynamamız gerekmektedir.  25 Kasım da Kadınlar Birlikte Güçlü”,  alanlarda, meydanlarda yaşamı yeniden örgütleme çalışan, birbirlerinden güç alan, hayatlarına sahip çıkan tüm kadınlara selam ve sevgilerimle”  diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündemde bulunan iki madde komisyonlardan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından Meclis 1. Başkan Vekili Kudret Arslan, 06.12.2021 Pazartesi günü saat 15.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ATABEL A.Ş ‘den Ataşehir Belediyesine araç bağışıÖnceki Haber

ATABEL A.Ş ‘den Ataşehir Belediyesine ar...

MİNİKLERİN İKİNCİ EVİ OLAN BAHRİ BEHÇET YILDIZ GÜNDÜZ BAKIMEVİ AÇILDISonraki Haber

MİNİKLERİN İKİNCİ EVİ OLAN BAHRİ BEHÇET...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar