Talha Keleş; “Kan ve plazma bağışında bulun hayat kurtar”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Talha Keleş; “Kan ve plazma bağışında bulun hayat kurtar”
Türk Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, pandemi sürecinde aktif çalıştıklarını ve çalışmaya da devam ettiklerini söyleyerek, “KAN VE PLAZMA BAĞIŞINDA BULUN HAYAT KURTAR” sloganıyla vatandaşları bu konuda duyarlı davranmaya ve çalışmalara destek vermeye davet etti.

Belli aralıklarla kan bağışı için farklı yerlerde stant açtıklarını, kendi şube binasında da bağışları kabul ettiklerini söyleyen Talha Keleş açıklamalarına şöyle devam etti.

“PANDEMİDEN DOLAYI İNSANLAR KAN VERMEKTEN ÇEKİNİYOR”

Kızılay sadece kan vermek kan almak değil, her ihtiyaç sahibine ulaşmaya çalışan bir kurumdur diyen Türk Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, yaşadıkları sıkıntıları şöyle dile getirdi: “Pandemi döneminde kan ve plazma bağışı insan yaşamı için önemli. İnsanlara diyoruz ki, kan alırken hiçbir şey bulaşmıyor.  Tüm kan alma ortamlarımız sağlıklı ve istikrarlı ortam. Anadolu Yakası için her gün 1500 üniteye yakın kana ihtiyaç duyuluyor. Pandemiden dolayı insanlar kan vermekten çekiniyor.  Bunun için kan vermede bir sıkıntı olmadığını, virüsün kan almakla bulaşmadığını anlatmaya çalışıyoruz. İkinci önemli olay plazma. Bir plazma ile bir insanı kurtarabilecekken her nedense bu hastalığı geçirmiş kişiler plazma vermeye yanaşamıyorlar.  Bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu bilerek bu hastalığı geçirenlerin plazma vermesi gerekir ki oluşan antikorlar başka hastalara şifa olsun.  Bütün dünyayı saran pandemi ile bir Kurtuluş Savaşı gibi mücadele etmemiz gerekir.  Bu bağlamda insanları buna teşvik etmeye çalışıyoruz.  İnsanımızın bu konuda bize destek vermelerini bekliyoruz.”

“ KAN VE PLAZMA BAĞIŞINDA BULUNSUNLAR, HAYAT KURTARSINLAR”

COVID geçiren hasta 3 ay içerisinde 10’ar gün arayla maksimum 9 sefer verebiliyor. Sadece kanın içindeki plazmayı alıyoruz. Bir kan eksikliği olmuyor. Kan içindeki antikor seviyesi düşük ise onu da kullanmıyoruz diyen Keleş; “Aslında bu bizim görevimiz değil ama insani görev olarak bu mücadelede yönetim kurulu arkadaşlarımızla aktif olarak görev alıyoruz. Her vatandaşın bu mücadelede üstüne düşen görevi yerine getirmesi gerekir. Maske, mesafe ve temizliğimize riayet edeceğiz. Devletin koyduğu bir yasak varsa hassasiyetlerimiz ne olursa olsun buna uymak zorundayız. Kendi hassasiyetlerimizi ikinci plana bırakarak ülkenin hassasiyetine uymak zorundayız çünkü insan sağlığı ön planda. Tüm insanlarımızın alınan kararlara riayet etsin ki, güzel günlere daha çabuk kavuşalım. İşsizler işine kavuşsun, esnaf işine sarılsın ve her kes mutlu olsun. Doktorlarımızı, sağlık personelimizi düşünelim. Onlar kolay yetişmiyor. Onun için millet olarak kan bağışı ve plazma bağışı için özen gösterelim.  Devletimizin buna gerçekten ihtiyacı var. Ataşehirli insanlarımızdan ricamız bu konulara hassasiyet göstersinler.  Kan ve Plazma bağışında bulunsunlar, hayat kurtarsınlar” dedi.

Talha Keleş, her yıl olduğu gibi okullardaki ihtiyaç sahibi çocuklara kriterlerimiz çerçevesinde yardımımız devam ediyor. Ataşehir de yeni açılan okulun kütüphanesini Ataşehir Kızılay Şubesi olarak biz üstlendik. Kütüphanemizi yaptık şimdi kitaplarımızı yerleştiriyoruz.  Ayrıca il dışından da gelen talepler oluyor. Bunlara da imkânlarımız dâhilinde destek olamaya çalışıyoruz bilgisini paylaştı.

“GÖNÜLLÜ ÇALIŞANLARIN GÖNÜLLERİNİ KIRMASINLAR”

Talha keleş, Kızılay sadece kan vermek kan almak değil, her ihtiyaç sahibine ulaşmaya çalışan bir kurumdur diyerek şunları söyledi: “ Bizim sosyal sorumluluk projelerimiz de var. İçişleri Bakanlığının düzenlemesin de 28 çalışma grubu var. Bu gruplar içinde beslenme grubu bize ait.  Yani bir affet esnasında beslenmeyi Kızılay yapacak.  İstanbul Valiliği de AFAD Kurtarma adı altında bir birim oluşturdu. Bununla ilgili evraklarımızı hazırlayarak Kaymakamlığa verdik. Yine Ataşehir de de beslenmeyi Kızılay üstlenecek. Herhangi bir afet esnasında Ataşehir de 30-35 bin kişinin beslenmesini Kızılay karşılayacak. Bu konuda yönetim kurulumuzla birlikte çalışmalarımıza başladık. Bir afet esnasında ne yapacağımızın alt yapısını şimdiden oluşturmaya çalışıyoruz. Çok hummalı bir şekilde çalıştığımızı ifade etmek istiyorum. Biz buradayız. İnsanlarımız buraya gelip bizi sorgulayabilirler sadece istediğimiz gönüllü çalışanların gönüllerini kırmasınlar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MEB'den kreş ve anaokullarıyla ilgili açıklamaÖnceki Haber

MEB'den kreş ve anaokullarıyla ilgili aç...

22 Kasım Türkiye koronavirüs tablosu!Sonraki Haber

22 Kasım Türkiye koronavirüs tablosu!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar