Süleyman Karadağ’ın ismi Ataşehir de yaşatılıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süleyman Karadağ’ın ismi Ataşehir de yaşatılıyor!
Ataşehir Belediye Meclisinde 2014- 2019 yılları arasında CHP’den meclis üyeliğini yapan, geçtiğimiz Aralık ayında COVİD 19’a bağlı kalp krizi geçirerek yaşama veda eden Süleyman Karadağ, kuruluşundan bu yana ikamet ettiği Âşık Veysel Mahallesine kazandırılacak olan halk kütüphanesine ismi verilerek ölümsüzleştiriliyor.

Ataşehir Belediye Meclisi Mart ayı 1’inci birleşiminde Meclis 1. Başkan Vekili Sevgi Uluğ başkanlığında toplanarak gündemdeki maddeleri görüştü.

11 maddeden oluşan gündemin birinci maddesinde, Aşık Veysel Ataevi olarak kullanılan taşınmazda hizmete sunulacak olan halk kütüphanesine Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi isminin verilmesine ilişkin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün teklifi teklif kararı olarak oybirliği ile kabul edildi.

Diğer 10 teklif maddesi ise yine oybirliği ile ilgili komisyonlara havalesine karar verildi.

Gündem maddelerine geçmeden önce gündem dışı söz alan CHP grup sözcüsü İlhami Yılmaz, AK Parti grup sözcüsü Av. M. Naim Yağcı, İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul ve MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya, Gara şehitlerini anarak terörü lanetlediler.

Gündem dışı partileri adına söz alan konuşmacılar ayrıca Mart ayının önemli günlerine de atıfta bulunarak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü ve 18 Mart Çanakkale Zaferini kutlayarak, 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulü ve Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ile Türkiye’nin önemli yazarlarından Yaşar Kemal’in ölüm yıldönümü nedeniyle rahmetle andılar.

Üç ayların ve baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramının tüm insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesi temennisinde bulundular.

MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ataşehir’i ziyaretinden dolayı bilgilendirmenin yapılmasını, Ataşehir için yapılan hizmetler için destek vereceklerini söylemesi üzerine CHP Meclis Üyesi Birol Birkan Yıldız Ekrem İmamoğlu’nun ziyareti ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

Yapılan eleştirilere cevap veren Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kendisine şifalar dileyenlere teşekkür ederek, yapılan hizmetlerde bir eksiklik varsa bunun yüzde yirmisi bizden, yüzde sekseni ise AK partiden kaynaklıdır.  Gelin hep beraber el ele vererek  Büyükşehir Meclisinden planları geçirerek hizmet talebinde birlikte bulunalım diyerek birlikte hareket etmeyi  önerdi.

Ak Parti Meclis Üyesi Merve Çomoğlu’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü münasebetiyle tarihsel geçmişini anlatarak AK Parti dönemine ait yapılanları paylaştı.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşmesine geçildi.

Tekliflerin ilgili komisyonlara havale etme kararından sonra gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından Başkan Vekili Sevgi Uluğ, 04.03.2021 Perşembe günü saat 15.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri, 2020Önceki Haber

Evlenme ve Boşanma İstatistikleri, 2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalarSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar