Şubat ayında Ataşehirlileri çok renkli sanat etkinlikleri bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şubat ayında Ataşehirlileri çok renkli sanat etkinlikleri bekliyor
Ataşehir Belediyesi’nin sunduğu kültür - sanat etkinlikleri Şubat ayında da tüm hızıyla sürüyor. Hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik toplam 32 etkinliğin yer alacağı Şubat ayı boyunca; tiyatrodan sinemaya, konserden çocuk atölyelerine kadar pek çok renkli etkinlik Ataşehirlileri bekliyor.

Şubat ayı kültür sanat programında, usta şair Ahmet Telli için sanat yaşamının 40’ıncı yılına özel bir konser programı hazırlandı. 21 Şubat’ta düzenlenecek etkinlikte Ahmet Telli ve İsimsiz Orkestra, ünlü şairin şiirlerinden bestelenen eserleri birlikte seslendirecekler.

Ataşehirli müzikseverleri dünya müziğiyle buluşturan “Müzik Atlası” başlıklı yeni konserler serisi Şubat ayında da devam ediyor. Müzik Atlası programının 9 Şubat’taki konuğu, yurt içinde ve yurt dışında birçok solo konsere imza atan Sinan Güngör, 16 Şubat’taki konuğu ise müzikal yeteneği ve bağlama ustalığıyla tanınan Cem Tarım olacak.

Ataşehir’de Film ve Tiyatro Zamanı

Yetişkin tiyatroları 7 Şubat’ta Zekice Yapım tarafından sahnelenen “El Ailem” isimli oyunla başlayacak. Ardından 8 Şubat’ta, Murat Gürvardar’ın yazdığı Cem Özer’in oynadığı “Cem Olmak” isimli müzikli danslı drama oyunuyla sürecek. Etkinliklerin devamında, 14 Şubat’ta Uygur Sanat tarafından “Paraya Hayır” isimli oyun, 19 Şubat’ta da Tiyatro Lotus tarafından “Bana Bir Akıl Lazım” isimli oyun sahnelenecek.

Kültür - Sanat etkinliklerinin “Film Buluşmaları” bölümünde ise 6 Şubat Salı günü; Almanya’daki Türk göçmenlerin yaşattığı bağımsız müzik kültürünün hikâyesini, ilk defa gün yüzüne çıkan arşiv görüntüleri eşliğinde anlatan, Cem Kaya’nın Mehmet Akif Büyükatalay’la ortaya çıkardığı “Aşk, Mark ve Ölüm” isimli sıra dışı belgesel sinemaseverlerle buluşacak. 20 Şubat Salı günü ise, Selcen Ergun’un senaryosunu Yeşim Aslan’la beraber yazdığı, psikolojik gerilim unsurları taşıyan “Kar ve Ayı” filminin gösterimi yapılacak.

Yetişkinler için eğlenceli etkinlikler  

Yetişkinlere yönelik etkinlikler; Çağdaş Sanat Buluşmaları, Edebiyat Akşamları ve Tarih Okulu programları ile devam edecek. 9 Şubat’ta düzenlenecek Çağdaş Sanat Konuşmaları kapsamında sanatçı, yazar ve küratör Rafet Arslan, “Karşı Sanat Çalışmaları”nda devam eden spolo projesi Happy End’den yola çıkarak sanat felsefesini ve hikayesini anlatacak.

Edebiyat Akşamları programında ise; Dünya Öykü Günü kapsamında, edebiyatımızın en önemli öykücülerinden Sait Faik Abasıyanık üzerine, akademisyen - yazar Doç. Dr. Yalçın Armağan ve yazar Figen Alkaç’ın katılacağı söyleşi 16 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Tarih Okulu’nun yeni sezondaki ilk programında, 25 Şubat’ta tarihçi - yazar Olgay Söyler ile tarihçi Ceren Sungur bir araya geliyor. Çalışmalarını karşılaştırmalı dinler tarihi ve mitoloji alanında yoğunlaştıran konuklar, Türk Şamanizmi ve Budizm üzerine ilginç bir sohbet gerçekleştirecekler.

Çocuklar için 5 Tiyatro Oyunu, 2 Sinema ve 14 Atölye

Çocuk tiyatroları kapsamında; 11 Şubat tarihinde Ece Prodüksiyon tarafından “Sevimli Fil Betty” isimli oyun, Dünya Sanat Tiyatrosu tarafından ise “Hayvanlar Yalana Karşılar” isimli oyun sahnelenecek. 18 Şubat’ta ise Ankara Birlik Tiyatrosu tarafından “Adını Çocuklar Koysun” isimli oyun sahnelenecek. 25 Şubat Pazar günü Tiyatro We tarafından “Mikrobistan” adlı oyun Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde, Tiyatro Fua tarafından da “Dört Köşe Palyaço” isimli oyun Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde çocuklar için sahnelenecek.

Çocuklara yönelik atölye programı kapsamında; Düştepe Oyun Müzesi, Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi ile Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde birbirinden renkli tam 14 atölye yapılacak.

Çocuk sineması programında 10 Şubat Cumartesi günü “Neşeli Çiftlik: Tren Kalkıyor!” isimli film, 24 Şubat Cumartesi günü ise “Zıpır Dedektif ve Altın Arı Kovanı” isimli film MSKM’de gösterilecek.

“Yazarlar Çocuklarla Buluşuyor” söyleşi programında ise 17 Şubat Cumartesi günü çocuk edebiyatına değerli katkılarda bulunmuş dünyaca ünlü gazeteci ve yazar Yalvaç Ural, Ataşehirli çocuklarla bir araya gelecek.

Etkinliklerin; içerik, tarih-saat, yer, yaş aralığı ve ücret bilgileri hakkında detaylara “Şubat Ayı Etkinlik Kitapçığı’ndan ulaşabilirsiniz. Kitapçığı indirmek için lütfen burayı tıklayınız.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Ataşehir Hal'ini ziyaret ettiÖnceki Haber

İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu...

Memleket Partisi 24 belediye başkan adayını açıkladıSonraki Haber

Memleket Partisi 24 belediye başkan aday...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar