SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 49,25 oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 49,25 oldu
Emekli kök maaş zammı yüzde 37,57’den iki kez artış yapılarak memur zammı oranı olan yüzde 49,25’e yükseltildi. Emekliye müjde açıklaması ise Bakan Vedat Işıkhan’dan geldi.

Emekli kök maaş zammı yüzde 37,57’den iki kez artış yapılarak memur zammı oranı olan yüzde 49,25’e yükseltildi. Emekliye müjde açıklaması ise Bakan Vedat Işıkhan’dan geldi. Bağ kur SSK emekli maaşları hesabı bir kez daha değişti. Bağ-Kur emekli maaşı en düşük emekli maaşı olarak açıklanan 10 bin liranın üzerine çıktı. 2000 öncesi ve sonrası arasındaki emekli kök maaş farkı ise 4.320 lira oldu. SGK maaş farkı ödeme tarihi de netleşti. 

Yüzde 37,57 olarak netleşen Bağ kur SSK emekli maaşları zammının 5 puanlık ilave ile yüzde 42,6’ya yükseltileceği belirtilmişti. En düşük emekli maaşı ise 7500 TL’den 10 bin TL’ye yükselecek. Emekli maaşı düzenlemesinde Meclis aşamasına dün geçilmişti. Ancak akşam saatlerinde beklenmedik bir gelişme yaşandı. SSK, Bağ-Kur emekli kök maaş zammı yüzde 49,25'e yükseltildi. 

Şu an e-Devlet’te 37,57’lik enflasyon artışı sonrasındaki SSK Bağ-Kur zamlı emekli kök maaşı rakamları görülebiliyor. Ek zam ve en düşük emekli maaşı düzenlemeleri Meclis’ten geçerek Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından SGK’nın belirlediği takvim doğrultusunda milyonlarca vatandaşın cebine girecek.

RESMİ GAZETE KARARI BEKLENİYOR

Emekli maaşı için yasa teklifinin ise Cuma gününe kadar Meclis Genel Kurulu'nda oylanarak önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasına sunulması ve ardından Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.

BAKAN IŞIKHAN EK ZAM EMEKLİ MAAŞI FARKI İÇİN TARİHİ DE AÇIKLADI

SSK emekli maaşı ödemeleri 17 Ocak’ta başlamıştı, bu hafta Cuma günü ise sona erecek. Bağ-Kur emekli maaşı ödemeleri de 25'inde başlayıp 28’inde sona erecek. Peki ek zamla gelen farklar ne zaman ödenecek? Bakan Işıkhan o soruya, “Teklifin Meclis’ten geçmesinin ve Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yaklaşık 1 hafta içerisinde SSK ve Bağkur emeklilerinin hesaplarına yatmış olacak” yanıtını verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Ataşehir Ferhatpaşa'da korkutan yangınÖnceki Haber

Ataşehir Ferhatpaşa'da korkutan yangın

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra KavuncuSonraki Haber

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Beledi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar