Saraçoğlu; “Muhtarlar demokrasinin kılcal damarlarıdır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saraçoğlu; “Muhtarlar demokrasinin kılcal damarlarıdır”
19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Ataşehir Kaymakamlığı’nın düzenlemiş olduğu etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Burada konuşan Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Saraçoğlu; “ Muhtarlar demokrasinin kılcal damarlarıdır. Onun için yeni bir Mahalle Kanunu’nun yapılması ve TBMM’den geçecek yasa ile Türkiye ‘de Muhtarlar Birliği’nin kurulması şarttır ”dedi.

“SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI”

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda ki Atatürk Anıtına Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Saraçoğlu Başkanlığında çelenk sunulmasıyla başlayan kutlama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma törenine, Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Saraçoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Muhtarlık İşleri Müdürü Battal Sarıkaya, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli, Ak parti Ataşehir İlçe Başkan yardımcısı Zafer Düşgün, Ak parti Meclis Üyeleri Fatih Kayacı, Bayram Varol ile mahalle muhtarları katıldı.

“ MUHTARLAR DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR”

Günün anlamı üzerine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşıdır” sözüyle konuşmasına başlayan Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Saraçoğlu; “Kuruluşundan bu yana 190 yıllık tarihi olan muhtarlık kurumunun 21.Yüzyıla yakışır koşullarda hizmet edebilmesi için yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulmaktadır.  Yeni bir Mahalle Kanunu’nun yapılması ve TBMM’den geçecek yasa ile Türkiye ‘de Muhtarlar Birliği’nin kurulması şarttır” diye konuştu.

“MUHTARLIĞIN YASAL DÜZENLEMELERLE DAHA İŞLEVSEL BİR KONUMA GETİRİLMESİ GEREKİR”

Muhtarların demokrasinin kılcal damarları olduğunu söyleyen Ali Rıza Saraçoğlu, muhtarların taleplerini dile getirerek şöyle devam etti: “190 yıldır Türk Milletinin yaşam biçimi olan muhtarlık kurumu, yasal düzenlemelerle daha işlevsel bir konuma getirilmesi, devlet ve millet arasındaki bağı daha da güçlendirecektir.  Bu bağlamda Muhtarlar Günü’nü bize armağan eden başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Gazi Meclisimize, genelgenin yayınlanmasında büyük emekleri olan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ve İstanbul Muhtarlar Federasyonu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

“GÖREVİ BAŞINDA OLAN MUHTARLARIMIZIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

Saraçoğlu konuşmasının sonunda; “Görevi başında olan muhtarlarımızın gününü kutluyor, bugün aramızda olmayan meslektaşlarımızı da rahmetle anıyoruz, Bizleri yalnız bırakmayan siz değerli konuklarımıza şahsım ve muhtar arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenden sonra Ataşehir kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ın rahatsızlığı nedeniyle raporlu olduğu için mahalle muhtarlarıyla Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü VIP salonunda bir araya gelen Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, muhtarların sorunlarını dinledi ve Muhtarlar Gününü kutlayarak başarılar diledi.

Daha sonra Ataşehir belediyesi Muhtarlardan sorumlu Başkan yardımcısı Orhan Çerkez’i ziyaret eden muhtarlar, belediye ile muhtarlıklar arasındaki bazı sorunları dile getirerek çözümü noktasında destek istediler.

“MUHTARLIK KUTSAL BİR MESLEKTİR”

Kendisini ziyarete gelen Muhtarlara hitaben konuşan Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Orhan Çerkez; “Muhtarlık kurumsal bir devlet dairesi gibi çalışan, vatandaşlarla kamu kurumları arasında bir köprü görevi gören kutsal bir meslektir. Sayın Belediye başkanımız Battal İlgezdi’nin daha önceden planlanan bir mazereti nedeniyle bugün burada bulunamadı. Şahsım ve Belediye Başkanım adına Muhtarlar Gününüzü kutluyorum” dedi.

“AMACIMIZ YAPACAĞIMIZ HİZMETLERİMİZLE İNSANLARIMIZI MEMNUN ETMEKTİR”

Çerkez; “Var olan sorunları kendi imkân ve yetkilerimiz dâhilinde çözmeye çalışıyoruz. Amacımız yapacağımız hizmetlerimizle insanlarımızı memnun etmektir. Sizler seçilmiş kişiler olarak mahallelerin en temel taşlarısınız. Sorunlarınız takip ediyorum. Bu sorunları gidermek için çaba sarf ediyoruz. Kalbimizle gücümüzle her zaman yanınızdayız. Tekrar sizlere teşekkür ediyor gününüzü tekrardan kutluyorum” şeklinde konuştu.

Belediye tarafından muhtarlara yemek ikramından sonra hatıra fotoğrafı çekimiyle program sona erdi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı muhtarları ve yerel basını ağırladıÖnceki Haber

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı muhtarları...

2021 Ümit Kaftancıoğlu öykü yarışmasıSonraki Haber

2021 Ümit Kaftancıoğlu öykü yarışması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar