Mimar Haluk Sadıkoğlu, Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mimar Haluk Sadıkoğlu, Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı
Mimar Haluk Sadıkoğlu resmi evrakını AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Burak Çifci’ye teslim ettikten sonra, büyük toplantı salonunda İlçe Yönetimiyle beraber aday adaylığını açıkladı.

Ak Parti Ataşehir – İBB Meclis Üyesi, Mimar Haluk Sadıkoğlu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’den Ataşehir Belediye Başkan Aday Adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.

Mimar Haluk Sadıkoğlu resmi evrakını AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Burak Çifci’ye teslim ettikten sonra, büyük toplantı salonunda İlçe Yönetimiyle beraber aday adaylığını açıkladı.

İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen resmi başvuru evrak teslimi sonrasında büyük toplantı salonunda gerçekleşen aday adaylık açıklamasına; Ailesi başta olmak üzere Ataşehir Trabzonlular Derneği Kurucu Başkanlarından Celal Parlak, Ataşehir Trabzonlular Derneği Yönetimi, Ataşehir Trabzonsporlular Derneği yönetimi, Trabzon’un OF Hayrat Vakfı Yöneticileri yanısıra diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri, AK Parti Ataşehir Belediye meclis üyeleri ve önceki dönem meclis üyeleri ile birçok davetli katıldı.

Ataşehir Cumhurbaşkanımızın içinde uhde olarak kaldı

Aday adaylığı öncesinde AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Burak Çifci, “Belediye Başkan aday adayları başvuru süreci bugün tamamlanıyor. Meclis üyesi aday adaylarımızın başvurularını 3 Aralık’ta tamamlayacağız. Meclis üyemiz Haluk Sadıkoğlu, resmi başvurusunu yaparak bir yola çıktı. Kendisine başarılar diliyorum. Kendisi 2009’dan bugüne partimizin her kademesinde görev alarak başarıyla bu görevlerini yerine getirdi ve getirmeye devam ediyor. Teşkilat olarak 15 yıldır birlikte mücadele verdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın “Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda tüm kademelerimizle birlikte çok güzel bir seçim geçirdik. Tüm emeği geçen teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Yine hedefleri olan bir süreç içerisindeyiz. Ataşehir, Sayın Cumhurbaşkanımızın hep içinde uhde olarak kaldı. Burada samimi olarak bir İlçe başkanı, bir sakini ve seçmeni olarak 3 dönemdir mağdur bir Ataşehir’i görmekteyiz. Cumhurbaşkanımızın hedefleri doğrultusunda var gücümüzle çalışacak, seçilecek olan belediye başkan adayımızla birlikte 31 Mart 2024 tarihinde başarılı bir sonuç alma gayesi içindeyiz. Sürecin tamamlanması ile birlikte belediye başkan adayımızla sahaya çıkmaya hazırız. 31 Mart’ın ertesi günü Ataşehir Belediyesi’ne AK Parti’nin bayrağını dikmek nasip olsun.” İfadelerini kullandı.

Mimarım, partimin her kademesinde görev aldım

Özgeçmişiyle ve siyasi geçmişiyle ilgili bilgi veren Mimar Haluk Sadıkoğlu, 1979 Yılında İstanbul – Kadıköy’de doğduğunu Haydarpaşa Lisesi’ndeki lise eğitimi sonrasında Sadıkoğlu, 1999 Yılında Sakarya Üniversitesi İnşaat, 2006 Yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 18 yıldır aile şirketi kurduğunu, hem inşaat faaliyetleri ve serbest mimarlık faaliyetleri yürüttüğünü, halen Sadıkoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini ifa ettiğini aktardı. Sadıkoğlu ailesi olarak İstanbul Kadıköy’de inşaat faaliyetlerinin 55 yıllık geçmişi olduğunu, Kadıköy’de 3’ncü nesil olarak aynı faaliyetleri devam ettiriyoruz. Sadıkoğlu ailesinin bir ferdi olarak bu bizim övünç ve gurur kaynağımızdır diyerek, Refah Partisi’nden sandık görevliliği ile başlayan siyasi hayatının AK Parti’nin kurulması ile birlikte Kadıköy İlçe Yönetiminde başlayan aktif siyaset hayatının Ataşehir ilçesinin kurulması ile Av. Rıza Saka döneminde kurucu ilçe yöneticiliği görevinin, Av. Nimetullah Topu ve Av. Mustafa Naim Yağcı başkanlığındaki yönetimlerde aktif görev aldığını belirtti.

Ataşehir’in 2 dönemdir meclisinde görev almaktayım
2014 – 2019 Yerel seçimlerinde AK Parti grubunu temsilen Ataşehir Belediyesi ve son seçimde ise İBB Meclis üyesi olduğunu belirten Sadıkoğlu, Ataşehir’de “İmar Komisyonu”, İBB Meclisi’nde ise “Kentsel Yenileme Komisyonu” üyeliği görevlerini sürdürdüğünü ifade etti. Ataşehir’in 15 yıldır seçim süreçlerinde teşkilatta aktif görevin yanısıra seçim koordinasyonu ve saha çalışmalarını yürüttüğünü, bütün teşkilatla birlikte heyecanla ve canla çalıştıklarını vurguladı.  

Belediye yönetiminin yaptıklarını, yapamadıklarını, hatalarını ve eksikliklerini görüyoruz ve biliyoruz
Sadıkoğlu, Her yerel ve genel seçimin önemli, kıymetli ve değerli olduğunu vurgulayarak, seçimleri atlattık. Şimdi önümüzde 31 Mart 2024 yerel seçimleri var. Görevimiz ne olursa olsun, hep beraber mücadelemizi vereceğiz, sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Seçimlerimizi başarıyla tamamlayarak, sandık kurullarına teslim edeceğiz. Bu süreçte; Ataşehir’de yaşayan birey olarak Ataşehir Belediyesi’nin faaliyetleri hep gözümüzün önünde. Belediye yönetiminin yaptıklarını, yapamadıklarını, hatalarını ve eksikliklerini görüyoruz ve biliyoruz.

Ataşehir’de iktidarda olmasakta, bize düşen sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz
Bizler Ataşehir’de iktidar olamasakta, merkezi hükümetimiz kanalıyla bakanlıklarımız ve önceki dönem İBB Yönetimimizin imkânları doğrultusunda elimizden geleni yapmaya çalıştık. İlçemiz yeni kurulmuş ve birçok eksiklikleri vardı. Belediyemiz faaliyetleri konusunda yetersiz ve sorumsuz kalıyordu. Biz burada sorumluluklarımızı üzerimize aldık, Ataşehir’in mahallelerindeki sorunlarını imkânlarımız ölçüsünde çözdük ve çözmeye de devam ediyoruz. İstiyoruz ki, Ataşehir’in Ferhatpaşa Mahallesi’nden Doğu Ataşehire kadar 17 farklı mahalleden oluştur. Bunların arasındaki farklılıkları mümkün oldukça minimize edilmesi gerekiyor. Her birinde farklı karmaşık sorunlar var. İmarla başlayan, çözülmesi ile alakalı önümüzde hakikaten çok iş var. Biz burada muhalefette olmamıza rağmen, bu sorunlarla ilgileniyor ve çözmeye çalışıyoruz.

Ataşehirlilere 5 yıl hizmet etmek için izin isteyelim

Teşkilatımızın gücüyle beraber, önümüzdeki seçimde güçlü bir şekilde Ataşehir’de seçimlerde AK Parti’yi birinci çıkartalım, belediye başkan adayımızla beraber bu sorunları çözelim. 15 yıldır Ataşehir’e hizmet edemeyen belediye yönetimin tasfiyesi için; vatandaşımızın yanına gidelim, onlardan 5 yıl hizmet etmek için izin isteyelim. Önümüzdeki dönem ben arzu ediyorum ki; girmediğimiz ve çalmadığımız kapı varsa, bizden olsun olmamasına bakmadan, bize oy verip – vermediğine bakılmaksızın onların yanına gitmeliyiz. Onların teveccühünü istemeliyiz. Ataşehir’de bir olmalı ve birlikte hareket etmeliyiz. Ben arzu ediyorum, belediye başkan adaylarımız kıymetli ve değerlidir. Arkadaşlarımız Ataşehir’e değer vermiş insanlar, Ataşehir için bir umut besleyen insanlardır. Bu arkadaşlarımız bizler gibi Ataşehir’in geleceğine hizmet etmek için aday olmuşlar. Dolayısıyla her birini tebrik ediyorum. Sonuç ne olursa, aday kim olursa olsun, kol kola ve sahada aktif olacağımı taahhüt ediyorum.

Ataşehirli bilinci oluşturacak, Ataşehir’i Cumhurbaşkanımıza hediye edeceğiz
Nasip olursa, Ataşehir’de olmayan Ataşehirlilik bilincini oluşturacağız. Yerelde kentine sahip çıkan, kentiyle yaşadığı için mutlu olan insanları, sokağa çıktığınızda sorunlarının minimize edildiği, tabi ben Ataşehirliyim bilincini oluşturacak ve Ataşehir’de AK Parti mührümüzü vuracağız. Özellikle; 31 Mart akşamı AK Parti olarak Ataşehir’i kazanacağız. Ataşehir’i Cumhurbaşkanımıza hediye ederek, onun yüzündeki tebessümü göreceğiz. Bunu hep birlikte, teşkilat içi ve dışındaki herkes ile bu süreci başaracağız. Siyasi görüşü ne olursa, herkese el açacağız, sevgi ile yaklaşacağız.

Kazanan biz değil, Ataşehir olacak
Herkesi bu sürecin içine davet edeceğiz, kazanan bizler değil kazanan Ataşehir olacak. Ataşehir’e katacağımız bu heyecan; Ataşehir’in menfaatine, Ataşehir’in değerine değer katacaktır. Bizler varız. 11 Aday Ataşehir’den umutlu olduğu için Ataşehir’in tekrar alınacağına inandığı için başvuru yapmışlardır. Kendilerine başarılar diliyorum.

Ataşehir’in gümrük alanı Ataşehir’in kalbi ve merkezi olacak
Ataşehir’in 2 – 3 ana sorunu var. Bu sorunların çözümüne yönelik, projelere ihtiyacı var. Ulaşım sorununu yaşıyoruz. Gümrüğün taşınma süreci gündemde, oranın daha verimli değerlendirilmesi gerekiyor. Gümrüğün taşınması ile İBB Başkan adayımızla oranın daha güzel kent meydanı, kalbi ve merkezi haline dönmesini sağlayacağız. İmar planlarıyla ilgili, teknik arkadaşlarımızla beraber Ataşehir’in trafik sorunu çözmek için çalışacağız. Gümrük alanında ciddi bir majör projemiz olacak.

Ataşehir’i kazandık mı, İBB’yi kazandık demektir
Hal bölgemiz sıkıntılı bir bölge. Trafik noktasında orada sıkıntı var. Önceki dönem İBB Döneminde yer tahsisini, yapımı noktasında çalışmalarımız başlamıştı. Şuan ki, süreçte çalışmalar biraz duraksayarak, yavaş ilerliyor. Halin taşınması sürecini, İBB ile çözümünü sürdüreceğiz. Ataşehir’i kazanmış olmak demek, İBB’nin tekrar AK Parti’li belediyeye kavuşması demek. Bu ve bunun gibi birçok projeler ile Ataşehir‘i İstanbul’un en öne çıkan, barış ve huzur içinde en yaşanabilir, ilçesi haline getireceğiz. 

Ataşehir’i yeniden yapılanacak
Bir kentin trevatuar yüksekliğini bilmeyen belediye başkanı olmaz. Mimar ve mühendis kadrolarından belediye başkanı ve kadroları olması lazım. Bu kentin dönüşeceği ve yeniden yapılanacağı bu dönemde; kentsel dönüşüm sürecinde bu işleri yapabilecek liyakatli insanların görev başına gelmeleri gerekiyor. Bu detayı dikkate alacak, takdir edecek siyasi büyüklerimizdir. Bizler teknik bilgi ve birikimimizi her aşamada sunmaya hazırız. 

3 Mahallemizde ciddi dönüşüm süreci olacak
Önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde; Mimar Sinan – Mevlana ve Yeni Çamlıca mahallelerinde ciddi bir kentsel dönüşüm süreci olacak. Bu konuda çalışmalarımızı yaptık. Rezerv alan ilan ettik. Tapu ile ilgili süreci tamamlanıyor. İmar planları yapımı ile oraların dönüşümü sağlanmış olacak.

Ataşehir’in dışarıdan bakılan yüzü ile içerideki durumu bambaşka
Ataşehir’in dışarıdan bakıldığında Emlak Konut’un, Finans Merkezi ile bambaşka bir şehir gibi görülüyor. İç kısımlarına girilince içler acısı durum ortaya çıkıyor. Ataşehir için çok yapılacak iş var. İstekli, enerjisi olan, motivasyonu yüksek adaylara ihtiyaç var. Bende şahsım olarak o dönem içerisindeyim. Enerjim yüksek, isteğim ve motivasyonum var.

Önceliğim Yenisahra’da sözleşme yapan müteahhitler, en son olmazsa bakanlık ile dönüşüm
Yenisahra ile ilgili itirazların Aralık ayında görüşülüp karara bağlanması bekleniyor. Rezerv alan ilan edildi. Buradaki amaçta, 3 ÷ 2 çoğunluk yerine %50+1 çoğunluk sağlanarak dönüşümün hızlandırılması idi. Buradaki firmalar sözleşme yaptıklarından dolayı biz onlarla toplantı yapmıştık. Eğer firmalardan kaynaklı sorun devam ederse, TOKİ ve Emlak Konut aracılığıyla Fikirtepe modeli gibi dönüşüm söz konusu olabilir. Ama öncelik, sözleşme yapan firmaların mevcut firmalarla sürecin tamamlanması en doğrusu olacak. Deprem nedeniyle, bakanlığımız, TOKİ ve Emlak Konut ciddi bir süreç içerisinde deprem konutlarının yapımı devam ediyor. Kent içerisindeki bu tür projelere girilmesi süreci şuanda zor olur. Sözleşme yapan müteahhit firmaların bu süreci canlandırması için destekçisi olacağız. Belediyenin yaptığı gibi komisyonculuğu yapmayacağız. Bu çok hoş olmadı. En son müteahhit firma yapamazsa, bakanlık yoluyla yapılması için devreye gireceğiz.

Ataşehir Belediyesi siyasi hamle yaptı
Sadıkoğlu son olarak; “Mustafa Kemal - Âşık Veysel Mahalleleri, imar planları çıkmıştı. Bir vatandaşımızın dava açması sonucunda, o planlar iptal oldu. Yeniden planlanma süreci oldu. Cemevi’nin ve sitelerin olduğu bir alan yasaklı bir alan. Bu alanında planlanarak, tekrar yapı yapılabilir konusunda Ankara’dan bakanlıktan bir karar çıkması gerekiyordu, biz o kararı bakanlıktan takipçisi olarak çıkardık. O bölgede yoğunluğun fazlalığını alabilecek şekilde kentsel dönüşüm yapılabilecek ve inşaat izinleri verilmiş oldu. Olağan üstü geçen siyasi bir hamle yapıldı. Belediye olağan üstü meclisi toplayarak, ben zaten iş yapamıyorum. Dolayısıyla topu İBB’ye atayım, bana vatandaş geldiği zaman ya ben büyükşehir’e havale ettim, plan yapma yetkisi İBB’de diyerek seçim öncesi hamle yaptı. Bizde ters propaganda olmaması adına oy birliği ile İBB’ye havale etmek zorunda kaldık. Biz her zaman vatandaşın yanındayız. 1.7 olan imar planları 2’ye, toplulaştırma ile 2,5 emsale kadara çıkartılacak. 1/5000’lik ve 1/1000’lik imar planları sürecinin tamamlanması ile önümüzdeki dönem oraların inşaat ruhsatları bize vermek nasip olacak” ifadelerini kullandı.


 

Haluk Sadıkoğlu Kimdir?

Aslen Trabzon Oflu olan Haluk Sadıkoğlu, 1979 yılında İstanbul – Kadıköy’de doğdu. Lise eğitimini Haydarpaşa Anadolu Teknik Lisesi Makine Bölümünde bitirdi.
Üniversite eğitimini sırasıyla Sakarya Üniversitesi İnşaat bölümü, ardından Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık Fakültesin de tamamladı. Ana uzmanlık alanı ise; İmar,Planlama, Şehircilik ve Kentsel dönüşüm’dür.  18 yılı aşkın serbest mimarlık yapmakta olup, Sadıkoğlu Holding yönetim kurulu başkanıdır. AK Parti’de 2007’den bugüne aktif siyaset yapmakta olup, Parti’nin çeşitli kademelerinde önemli görevler almıştır. 2014'ten bugüne Ataşehir belediye meclis üyesidir. 2019 itibari ile de İBB'de Belediye Meclis Üyeliği görevini yürütmektedir. Çeşitli hemşeri ve fikir derneklerinde yöneticilik yapmıştır. Halen; MÜSİAD Üyeliği ve İnşaat Sektörü Yönetim Kurulu Üyeliği ile Of-Hayrat Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Vakıf Yönetim Kuruluğu Üyeliği, Of-Hayrat Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kuruluğu Üyeliği, Ataşehir Trabzonlular Derneği Kurucu üyeliği, Başkan Vekilliği ile Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme Güçlendirme Derneği Başkan Yardımcılığı devam etmekdir. İyi derecede ingilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kimler AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Oldu? İşte tam liste..Önceki Haber

Kimler AK Parti Ataşehir Belediye Başka...

ADD Ataşehir Şubesi 24 Kasım Öğretmenler Gününü KutladıSonraki Haber

ADD Ataşehir Şubesi 24 Kasım Öğretmenler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar