Memleket Partisi Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk; Ataşehir'de kentsel dönüşüm değil, yerinde dönüşüm yapacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Memleket Partisi Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk; Ataşehir'de kentsel dönüşüm değil, yerinde dönüşüm yapacağız
Memleket Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk, Ataşehir Prestij Caddesi’nde esnafla bir araya geldi. Ataşehir’in kentsel dönüşümüyle ilgili açıklamalarda bulunan Öztürk, “Ataşehir'de kentsel dönüşüme karşıyız. Kentsel dönüşüm değil yerinde dönüşüm olması gerekiyor. Rantsal dönüşüm değil vatandaşın çıkarını önemsiyoruz” dedi.

Memleket Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk, Ataşehir Prestij Caddesi’nde esnafla bir araya geldi. Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Öztürk, sokak hayvanlarına da mama verdi. Ataşehirle ilgili projelerinden bahseden Öztürk, sokak hayvanları için mutlu yaşam köyü kuracaklarını, anne ve çocuklar içinse sosyal üretkenlik merkezlerini hayata geçireceklerini belirtti.

“ATAŞEHİR'DE BİZ KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞIYIZ”

Ataşehir’de yapacakları kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuşan Memleket Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk, “Ataşehir'de kentsel dönüşüme karşıyız. Bir kent sadece binalarıyla, sokaklarıyla güzel değildir, sakinleriyle de güzeldir. Ataşehir'in 17 mahallesi var. 4 buçuk mahallesi Türkiye gelir ortalamasının üzerinde geriye kalan 12 buçuk mahallesi de Türkiye geliri ortalamasının altında. Tabii bu mahallelerdeki yapı stoğumuz da nereden baksanız yüzde 75’ine tekabül ediyor. Bırakın depremi, kendi düşey ağırlıklarıyla ayakta durmaya müsait olmayan yapılar. Depreme dayanıklı, sağlıklı ve mutlu bir kenti nasıl inşa edebilirizin planlarını düşünürken yerinde dönüşüm uygulamasını tercih edeceğimizi söyledim. Ve partimiz tarafından da bu görüş benimsendi. Vatandaşta da karşılık buluyor. Bir kentte sadece binayı diktim, yaptım, olmaz. Nüfus yoğunluğunu artırmayacak ama halkın da sağlıklı yaşayabileceği binaları yatıracağız. Kentsel dönüşüm değil yerinde dönüşüm. Rantsal dönüşüm değil vatandaşın çıkarı önemli” dedi.

“MUTLU YAŞAM KÖYÜNÜ KURACAĞIZ”

Sokak hayvanlarına yönelik projeleri ile ilgili konuşan Öztürk, “Ataşehir’deki sokak hayvanları için değil bütün hayvanlar için bir projem var. Sokakta yaşayan hayvanlarımız da bu kentin sakini. O kentin bir parçası, zenginliği, habitatın seleksiyonu içerisinde vazgeçemeyeceğimiz parçalarıdır. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 650 dönümlük Çekmeköy- Taşdelen arasında bir yer var orayı kiralayacağız. Rehabilitasyona muhtaç, saldırgan, hasta hayvanların rehabilitasyonunu sağlayacak Mutlu Yaşam Köyü'nü kuracağız. Bu Türkiye'de pilot proje olacak. Bir veterinerlik fakültemizin binası çok eski restorasyona girecek. Biz belediye olarak o veterinerlik fakültemize geçici bir süreyle portatif bir binayla orada yer vereceğiz. Hayvanlarımız tıbbi tedavilerini alacak. Türkiye'nin en konforlu hayvan hastanesini kuracağız. Hemen arkasında bir mezbaha yerleştireceğiz buradaki atıklarla da hayvan maması üreten bir tesis haline getireceğiz. Hemen önüne bir hayvan oteli yapacağız” ifadelerini kullandı.

“İSTİHDAM BÜROLARINI MUHAKKAK HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Gençlere yönelik projeleri ile ilgili Öztürk, “Türkiye'nin en büyük Atatürk kütüphanesi Ataşehir'de kuruluyor. Birkaç kütüphanemiz daha var. Gerekirse mahallelerde takviyelerimizi de yapacağız. Ayda en az 2 saat bu kütüphanelerde kitap okuyan gençlerimize Türkiye'nin her yerinde kullanabilecekleri sinema bileti, tiyatro bileti ve 300 liralık kafeterya harcama çeki vereceğiz. Her kafeteryada kullanabilecekler. Gençlerimize bunu muhakkak yapacağız. İlk projelerimizden biri yapılabilir bir proje. Bunun bütçesel fizibilitesini de yaptık. Öyle uygulanmaz bir şey değil. Haricinde belediyemizde istihdam bürolarımız zaten var. Bu istihdam bürolarını muhakkak hayata geçireceğiz. Gençlerin işsizlikten ziyade kalifiye iş problem var. Hem iş çevrelerinde hem de işsizlik yaşayan insanlarda, o ara eleman açığını kapatacak kalifiye standartlarını yükseltecek eğitim çalışmalarını muhakkak yapacağız” dedi.

“ANNE ÇOCUK, SOSYAL ÜRETKENLİK MERKEZİ KURACAĞIZ”

Anne ve çocuklara yönelik projeleri ile ilgili konuşan Öztürk, “Bizim en büyük projemiz aslında anne ve çocuklara yöneliktir. 17 mahallemizin tamamında anne çocuk, sosyal üretkenlik merkezleri kuracağız. 0-6 yaş arası çocuğu olan anneler eve mahkum kalıyor. 17 mahallenin tamamında annelerin orada kalifiyesini arttırılabileceği bir zanaat veya sanat eğitimi alınacak. Çocuklar da orada akranlarıyla uzman eğitmen ve gözetmenler çerçevesinde sosyalleşecek. Bunu muhakkak yapacağız ve burada önleyici tıp merkezlerimiz olacak. İnsanlar hastalanınca değil, hastalanmadan önce onların sağlık haritasını kontrol edeceğiz. 17 mahallemizin tamamında 1 yıl içerisinde bunu hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“10 BİN KİŞİLİK BİR STADYUMU İNŞA EDECEĞİZ”

Portatif stadyum inşa edeceklerini aktaran Öztürk, “Acarlar bölgesinde gençlere yönelik hem profesyonel hem amatör kulüplerin kullanabileceği 10 bin kişilik bir stadyumu inşa edeceğiz. Portatif stadyum. Yurt dışında var. 1 yıl içerisinde bunu da hayata geçireceğiz. Yerimiz de hazır. Sök tak sistemle yapılan bir stadyumu da hayata geçireceğiz. Profesyonel maçlarda, amatör maçlarda burada yapılabilecek. Mahallelerdeki amatör kulüplere de destek vereceğiz” diye konuştu.

“ATAŞEHİR'İN BİR KENT MEYDANI YOK”

Ataşehir’in bir kent meydanı olmadığını belirten Öztürk, “Ataşehir'in bir kent meydanı yok. Buraya bir kent meydanı haline getirilecek Ataşehir Gezi Meydanı olacak. Taksim'den daha güzel tamamen yayalaştırılmış bir meydan olacak. Yeşillik olacak üstünde. Trafiği burada yerinin altına aldığımız zaman Ataşehir'in bağlantı yollarından çıkışta bir tıkanma olmayacak. Tıkanma bu noktadan başlıyor. Yenişehir Mahallesi'nden Ataşehir'in doğusundan ve batısından kesiştiği trafik noktası burası. Burayı aksamayacak şekilde inşa ettiğimiz zaman trafiğin akışını sağlayacağız” dedi.

Kaynak:DHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Acar ailesinin acı günü!Önceki Haber

Acar ailesinin acı günü!

Metin Bayraktar: Saadet Partisi pankartlarımız, afişlerimiz saldırıya uğruyorSonraki Haber

Metin Bayraktar: Saadet Partisi pankartl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar