Mehmet Altınöz: “Vatan sevgisi nasıl bir ibadetse, siyaset sevgiside ibadettir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mehmet Altınöz: “Vatan sevgisi nasıl bir ibadetse, siyaset sevgiside ibadettir”
Yeniden Refah Partisi Ataşehir ilçe başkanlığı, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz’ün katıldığı ve gündeme dair açıklamaların yapıldığı kahvaltılı program düzenledi. Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz; “Dünya bizden korkar. Ekonomik lansmanında ülke olarak gerilemeye başladık. Vatanımızı seviyoruz derken, savaşın çıkmasını beklemiyoruz. Erbakan hocamız derdi ki; Biz burada particilik yapmıyoruz, cihat ediyoruz. Efendim bana dokunmayan bin yıl yaşasın anlayışından uzak duruyoruz. Vatan sevgisi nasıl bir ibadetse, siyaset sevgisi de ibadettir” dedi. .

İlçe binasında düzenlenen kahvaltıya, İlçe Başkanı Bülent Tüylü ve yönetiminin yanısıra YRP genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, Dünya Çorumlular Federasyonu Başkanı Metin Akkuş, Yeni Çamlıca Muhtarı hasan Özdemir, Kayışdağı Muhtarı Kadir Yılmaz, Esatpaşa Muhtarı Hüseyin Altun, Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Özcan Karaca, Yenisahra Muhtarı Saadettin Kahraman, Fetih Mahallesi Muhtarı Abdülkadir Şimşek, Ferhatpaşa Muhtarı Murat Bozkuş, Ataşehir Gündem gazetesi İmtiyaz sahibi Himmet kaya, Ataşehir Haber sahibi Serkan Şimşek, İstanbulum Gazetesi ve Gazete Ataşehir haber merkezinden Ali Bal ile teşkilat mensupları ve partililer katıldı.  

“ATAŞEHİR’İ YILLARDIR DOĞU VE BATI DİYE AYIRDILAR”

YRP Ataşehir İlçe Başkanı Bülent Tüylü konuklarını selamlayarak yaptığı konuşmasında; “ Ataşehirimiz 17 mahalleden oluşmakta. 420 bin nüfuslu ve 303 bin seçmene sahiptir.  Doğu Ataşehir ve batı Ataşehir diye ayrılan ilçemiz maalesef ve maalesef diyoruz Doğu Ataşehir’i ve Batı Ataşehir’i yıllardır ayırdılar. Yıllardır bizi yetim bıraktılar. Doğu Ataşehir’i gecekondu mahallesi olarak bıraktılar. Batı Ataşehir’i gökdelenler, villalar ve her şey çok güzel bir şekilde yapıldı. En büyük sorunlarımızdan biri ilçenin imar sorunu. Bu imar sorunu ile birlikte sıkıntılarımızdan bir tanesi de mahallelerimizin uyuşturucu kullananlarla yaşadığı sıkıntı” diyerek Genel Başkan Yardımcısını bilgilendirdi.

VATAN SEVGİSİ NASIL BİR İBADETSE, SİYASET SEVGİSİDE İBADETTİR”

Toplantıya katılanlarla tek tek tanışan Genel Başkan yardımcısı Mehmet Altınöz, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledi: “Önümüzdeki süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesini alacağız. 2028 yılında ise Genel Başkanımız Fatih Erbakan'ı Cumhurbaşkanımız ilan edeceğiz. Önümüzdeki süreçte muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ile ortak çalışmalar yürüteceğiz. Hepimiz bu ülkenin çok kıymetli bireyleriyiz. Vatan sevgisi imandandır. Biz vatanımızı çok seviyoruz. Asil bir milletiz. İnsanlar topluluğuz. Bizim ülkemizde askerler gönüllü giderken bazı ülkelerde paralı askerler var. Örneğin Rusya'da Wagner, Amerika'daki gibi. Para karşılığında başka ülkelerde savaşırlar. Dünya bizden korkar. Ekonomik lansmanında ülke olarak gerilemeye başladık. Vatanımızı seviyoruz derken, savaşın çıkmasını beklemiyoruz. Erbakan hocamız derdi ki; Biz burada particilik yapmıyoruz, cihat ediyoruz. Efendim bana dokunmayan bin yıl yaşasın anlayışından uzak duruyoruz. Vatan sevgisi nasıl bir ibadetse, siyaset sevgiside ibadettir.

“AK PARTİLİLER BİZ EKONOMİSTİZ DİYOR, BÖYLE EKONOMİSTLİK OLMAZ”

Türkiye de bulunan 126 partinin arasından Yeniden Refah Partisinin yeri farklıdır diyen Altınöz; “Diğer partilerdekiler, arkadaşlarımız, komşularımızdır. Erbakan hocamızın aynı partisinde hizmet edenler, bugün farklı partilerde hizmet ediyorlar. Bugün 22 yıldır iktidardalar. Emeklimize 7.500 TL maaş, 25 lira bir çay bir simit, 5 kişilik aile bir ay çay simit yese 11.500 TL tutuyor. Elektrik, su masraflarını insanlar ödeyemiyor. Kiralar artmış, barınma sorunları yaşanıyor durumdadır. Erbakan hocamız diyordu ki, biz okulda ders anlatıyor, onlar dersten kaçıyor, arkadan top oynuyorlardı. Bu hükûmet adil ekonomik düzene geçemedi. Havuz sistemini uygulayamadılar, AK Partililer biz ekonomistiz diyor, böyle ekonomistlik olmaz. 7500 TL emekli maaşı ile insanları kapı dışarı ettiriyorlar. İmtiyazlı müteahhitlere dolar bazlı ihaleler verilmiş. İşyerlerinde dolar, Euro kurundan kira olmayacaktı. Geçiş garantili köprü, dolar bazı garantili ihale veriyorlar. Osman Gazi köprüsünü bile kullanmayanda, sizlerin vergileriyle parasını ödüyoruz. Hastaneler, yollar, havalimanları, köprüler bugün garantili ödeme sistemiyle veriliyor. Adil düzen, ekonomik sistemini anlatıyoruz. Yönetici adil olacak, ihaleleri benim adamlarına verilmemeli. Yap işlet devret anlayışı olmadan bile geçmişte birçok proje bizim dönemimizde yapıldı. 85 milyonun üzerine bu tür maliyetleri yüklüyorlar. Dolar bazında satış garantisi verilirken, mal sahibine gelince %25 kira artışı ön görüyorsunuz. İşyerlerinde bu oranlar %65-70 arasında artış oluyor. Mal sahibi ile kiracı arasında sizler enflasyona rağmen kavga ettiriyorsunuz. Bugün birçok insan, ev sahibi ile sorun yaşıyor. Bugün bunun nedeni AK Parti'nin yanlış politikaları, yanlış yönetim anlayışından kaynaklanmaktadır” diye konuştu.

“İLK MADDEMİZ AHLAK VE MANEVİYAT”

AK Parti ile ilk kez 2 farklı protokol yaptıklarını söyleyen Altınöz; “ Başkanlık sistem ile ilk kez protokol yapan partiyiz. Diğer partiler, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, bakanlık, bakanlar, genel müdürlükler istediler. Biz bir şey istemedik. 30 maddeyle Sayın Cumhurbaşkanı ile masaya oturduk. Sonra Binali Yıldırım aradı, bizim 30 maddemizi kabul edemeyeceklerini söyledi. Bizde siz bize geldiniz, biz gelmedik dedik. 30 maddeyle ilgili Cumhurbaşkanı, genel başkanımız ile görüştü. Genel sekreterler imzaları attı. İlk maddemiz ahlak ve maneviyat. Ak partililer, milli görüş gömleğini çıkardıkları için gömleğin doğru düğmelenmesi mümkün değil. Savunma sanayinde yapılan atılımlar başarılıdır. Erbakan hocamız döneminde planlanan projeleri hayata geçirmeye başladılar. İHA, SİHA’lar, yerli ve milli otomobil,  Erbakan hocamızın projesidir” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL MİMARİ OLARAK ABUR-CUBUR ŞEHİRLEŞMEYE TERK EDİLDİ”

Belediyecilik konusunda AK partilileri eleştiren Altınöz konuşmasına şöyle devam etti: “AK partililer belediyecilik anlayışında İstanbul’u getirdikleri noktayı görüyor musunuz? İstanbul mimari olarak abur-cubur şehirleşmeye terk edildi. İstanbul 30 yılda dünyanın en mükemmel şehri olurdu. Depreme göre imarı ve şehiri planlamadılar. 10 ilimizde yaşanan depremde eleştirdikleri Bülent Ecevit'in durumuna düştüler. Biz iktidara geldiğimizde 81 ilimizde deprem yönetmeliğine uygun yeniden şehirlerimizi inşa edeceğiz. Yıkıp, yeniden yapmak zorundayız. Antakya, Malatya gibi illerimiz halen sallanıyor. Türkiye'nin röntgenini çektik, iktidara geldiğimizde ilk 100 günde ne yapacağımızı biliyoruz. AR-GE olarak çalışan, ciddi bir partiyiz. Ekonomik adil düzen, kaynak yönetimi bizim işimiz. Osmangazi köprüsüne ödediğimiz faiz 30 milyar kadardır. EYT’lilerin yıllık maliyeti 3.5 milyar dolar. Türkiye'de para var, ama Türkiye'de yönetim problemi var. Parti olarak birçok programımız var. İktidarın iyi olan taraflarını takdir ediyor, yanlışları her zaman vurguluyoruz. Dış politikada D8'i toplamamız gerekiyor.  Türkiye'de artık başkanlık sistemi var. 50+1 alan seçimi alıyor. Bu başkanlık sistemi adil değil. Sistemin içerisinde eksiklikler var. 30 maddeyi hayata geçirsinler. İsrafı ortadan kaldıralım. Türkiye'de 125 bin makam arabası var. Ankara'da Almanya'nın en lüks marka araçları kullanılıyor, Almanya'dakiler kendi ürettikleri araçları makam aracı olarak kullanmıyor. Borç varken, en iyi makam araçlarına binmek doğru değil. Borç varken, İHA ve diğer savunma araçlarını üretelim. İstanbul bir deprem şehri, önümüzde yerel seçim startını veriyoruz. Tuzla'da sonra buradayız. Ataşehir'i ve İBB'yi yeniden milli görüş belediyeciliği ile buluşturacağız. İBB'yi alınca limitli vatandaşlarımıza, hanelere ücretsiz vereceğiz.”

“BİZ, MAKAM VE RAKAM ÖNCELİKLİ SİYASET YAPAN BİR PARTİ DEĞİLİZ”

Konuşmasının sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Altınöz konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Benzinde ÖTV ve KDV indirimi yapacağız. Kahvaltılı tanışma toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Seçim işbirliği yaptık, bu baraj meselesi var. Baraj yüzde 10'dan 7'e düştü. Biz zaten kendimiz seçimlere giriyorduk. Yüz bin imzayı bulduk. İmza atılacak yerlerin daraltılması ile birlikte, mesailerinden cumartesiye bırakmışlardı. Ve bu sayıyı bulduk. Biz, makam ve rakam öncelikli siyaset yapan bir parti değiliz. Biz makam almadık, iyi olan işlere destek olmaya devam edeceğiz. İktifari eleştiriyorum, neden ülkenin kalkınmasını isterim. Biz uyarılarımizla, kardeşlik vazifemizle yerine getiriyoruz. Biz ittifak içerisinde, yanlışlıklar varsa o uyarıyoruz. 30 maddeyi yerine getirirseniz, arkanızdayız. Genel başkanımız istişareye açık bir insan. Prensiplerimizle ittifakı yaptık. Bizim derdimiz, İktidara gelince, mevcut kadrolarla ve kardeşlerimize çalışacağız. Dışarıdan insanlarla değil, içimizdeki arkadaşlarımla çalışacağız. Yeniden Refah olarak yerelde kendi adaylarımızı çıkaracağız. 30 maddenin hayata geçirilmesine bağlı yeniden değerlendireceğiz. EYT, Yeniden Refah Partisinin gündeme geçirilmesi ile maddede yer alması ile kabul edildi. Mülakattaki haksızlıkların giderilmesini istemiştik. Mülakatın kaldırılmasını istedik. Ve bugün bu çağrımız karşılık buldu. Şimdi kaldırılıyor. Emekli maaşları, en az asgari ücret kadar olmalı dedik. 30 maddenin hayata geçmesini arzu ediyoruz, adil ekonomik düzene geçmek olacak. Tüm makam araçları TOGG olsun. Makam araçları Audi A8, A6, A4 olmasın. Başkanlık sisteminde birlik ve beraberlik olsun diye, iş yapış şekillerimiz farklı olmasına rağmen, 30 madde de yapabilecek arkadaşlarımız olduğu için işbirliği yaptık. Biz zaman geçmeden, kaybedilmeden vaatlerin yerine getirmesini istiyoruz. Kendi partimiz, logomuz ile Ataşehir'i ve İBB'yi kazanacağız. İttifak konusunda hayırlı ve doğru bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Bizim hiç bir yanlış işlerde imzamız yok.”

Programın sonunda Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz ve İlçe Başkanı Bülent Tüylü misafirlerini kapıda uğurlayarak tekrar teşekkür ettiler.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Motorine zam!Önceki Haber

Motorine zam!

İstanbul'dan kaçış! TÜİK son rakamları paylaştı,Sonraki Haber

İstanbul'dan kaçış! TÜİK son rakamları p...

Haber Yorumları

  • Zeynep23-08-2023 16:54

    Ataşehir en büyük sorunu imardir. Söylenecek çok hakaret cümlesi var ama ona bile degmezsiniz. Yancilariniz şakşakci yalakalarinizla 30 yılı geçtiniz. Ahirette hesaplasacagiz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar