Meclis 1.Başkan Vekili uyardı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meclis 1.Başkan Vekili uyardı!
Ataşehir Belediye Meclisi toplantılarında yapılan gündem dışı konuşmaların yarattığı gerginlik ve meclis üyelerinin bir birlerine karşı takındıkları sert tavırlar nedeniyle Meclis 1. Başkan Vekili Sevgi Uluğ Şubat ayının son toplantısı öncesi meclis üyelerinin nasıl davranılması gerektiği ve meclis başkanlığının gerginlikleri yaratanlara karşı uygulanacak yaptırımlarla ilgili maddeyi okuyarak bir kez daha meclis üyelerini kurallara göre davranılması konusunda uyardı.

Meclis başkanının uyarısı üzerine söz alan grup başkanları gerginliklerin Ataşehir sorunlarını çözmediğini, mecliste Ataşehir sorunları dışında Ankara gündeminin buraya taşınmaması konusunda görüşlerini dile getirdiler.

İlk sözü AK parti Grup Sözcüsü Av. M. Naim Yağcı aldı. Yağcı, bir önceki meclis oturumunda yaşananları tasvip etmediklerini söyledi.

Yağcı; “Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve öğretim üyelerinin günlerdir atanan rektöre karşı yaptıkları direnişle ilgili eleştirilerini dile getirerek ikinci bir Gezi yaratılmak isteniyor” dedi.

CHP Grup Sözcüsü İlhami Yılmaz’ da, bu tür gerginliklerin kimseye bir fayda sağlamadığını hepimiz biliyoruz. Ancak burada sadece Ataşehir sorunları konuşulursa sanırım gerginlik olmaz diyerek Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri atanan kayyum rektöre karşı demokratik haklarını kullandıklarını aykırı davranışları da asla tasvip etmediklerini söyledi.

İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul “Burada Ataşehir ’in sorunlarını tartışmamız gerekirken başka sorun ve konuların buraya taşınarak gerginlik yaratmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Gelin insanların yoksulluğunu konuşalım. Antalya’ da portakalın kilosu 3 TL iken Ataşehir ’de neden 9-10- 15 TL’ye satıldığını konuşalım. Nasıl ucuza mal ederiz konusunu tartışalım. Bir taraftan gökdelenler yükselirken diğer taraftan çatısını onaramayan vatandaşın çatıdan akan sularla mücadelesini konuşalım” diyerek AK Parti meclis üyelerinin Ataşehir sorunlarına odaklanmalarını bir kez daha dile getirdi.

CHP Meclis Üyesi ve Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Der, gerginliklerin Ataşehir sorunlarını çözemediğini dile getirerek AK parti meclis üyelerine hitaben gelin birlikte bu sorunları çözelim. Ben iyi niyetinize inanıyorum dedi.

CHP Meclis Üyesi Kudret Aslan da, gerginliklerden yana olmadığını ancak Ataşehir sorunlarını tartışacağımıza Türkiye gündemini buraya taşımayı hazmedemiyorum. Zaten bu konular siyasi partilerin belli katmanlarında tartışılıyor, konuşuluyor. Buranın gündemini yersiz meşgul etmek doğrusu beni rahatsız ediyor. Sabaha kadar Ataşehir’in sorunlarını tartışmak beni asla germez aksine mutlu eder görüşünü ve temennisini meclis üyeleriyle paylaştı.

AK Parti Meclis Üyesi bayram Varol, Yenisahra ve Barbaraos mahallesine CHP’nin bir çivi bile çakmadığını yıllardır burada yaşayan biri olarak görmediğini ve   İmar Planlarıyla ilgili eleştirilerini de dile getirerek, meclis üyelerine gelinde mahallelerin halini görün diye bölgeyi gezmelerini istedi.

Bayram Varol’un eleştirilerine yanıt CHP Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan’dan geldi.

Kayhan, CHP bu mahallelerden oy almadığı için hizmet getirmediğini söylüyorsunuz. Peki, CHP getirmediyse 25 yıldır siz İstanbul da iktidardınız. Neden yapmadınız diye kendinize sorun.

İkincisi, dersini iyi çalışacaksın ve bilerek konuşacaksın.  Yenisahra ve Barbaros planları Büyükşehir meclisinden 7 yıl sonra çıktı ancak uygulaya geçilmedi. Çünkü Başkanın imzası gerekirdi. Sayın Topbaş imzalamadan gitti. Yerine gelende imzalamadı. Şimdi kalkıp bize bir yılın, iki yılın hesabını soruyorsun. Önce bunlara bir cevap vereceksin, 25 yılın hesabını kendinize soracaksınız sonra bize neden yapamadınız sorusunu sorun.

İmar çalışmalarıyla kısa detaylar veren Kayhan, son günlerde Büyükşehir de yapılan görüşmelerde AK parti Grup Başkanı Sayın Naim Yağcı’nın önemli desteği olduğunu vurgulayarak bundan sonraki toplantı ve görüşmelerde aynı desteği beklediğini vurguladı.

Gündem dışı konuşmalardan sonra gündemde bulunan raporların görüşmesine geçildi.

10 madde olan raporlardan,  1-2-3-4-6-7-9 ve 10’uncu maddeler oybirliğiyle, 5 ve 8’inci maddeler CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin oylarıyla oyçokluğuyla komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından Meclis 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ, 01.03.2021 Pazartesi günü saat 15.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir'de inşaat işçileri arasında meydan dayağıÖnceki Haber

Ataşehir'de inşaat işçileri arasında mey...

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre İstanbul ve İlçelerinin NüfusuSonraki Haber

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar