Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan meclis üyelerine zeytin dalı uzattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan meclis üyelerine zeytin dalı uzattı
Tatil döneminden sonra başlayan Ataşehir Belediye Meclisinde Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan’ın zeytin dalı uzatması karşılık buldu.

Temmuz ayında tatile giren Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Kudret Arslan başkanlığında Eylül ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Arslan; “ Tatilde olduğumuz dönemde ülkemizde bazı sıkıntılar yaşandı. Meydana gelen yangın ve sel afetleri sonucunda can kayıplarımız oldu. Ölenlere Allah’tan rahmet geri kalanlara başsağlığı diliyorum. İnşallah bu afetleri bir daha yaşamayız. Ülkemiz için daha güzel günler temenni ediyorum. Belediye olarak üstümüze düşen görevlerimizi yerine getirmeye çalıştık. Yaraları sarmak için bölgelere gereken yardımları gönderdik. Bu konuda destek veren belediye başkanımıza ve devlet yetkililerine Ataşehir Belediye Meclisi adına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Arslan, bu olayları yaşarken bazı şeyler hafızalarda tazeleniyor. Geçmiş toplantılarda mecliste bulunan muhalefet partileriyle bazı sürtüşmelerimiz oldu. İstemeyerek bazı nahoş kelimeler ağzımızdan çıktı. Yaşadığımız afetlerden dolayı bu tür söylemlerin kimseye bir fayda sağlamayacağını düşünerek AK Parti grubu veya başka arkadaşlara söylemiş olduğum aykırı kelimeler varsa o söylediklerimi geri alıyor ve haklarını helal etmelerini istiyorum diyerek yeni dönem çalışmaları için muhalefet partilere zeytin dalı uzattı. Başkanın konuşmasından sonra gündem dışı söz alan CHP Grup sözcüsü İlhami Yılmaz, AK Parti Grup sözcüsü Av.M.Naim Yağcı, MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya ve İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul Ağustos ayında meydana gelen yangın ve sel afetlerinde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek partileri adına üzüntülerini dile getirdiler. Ayrıca yine Ağustos ayında idrak edilen muharrem orucu nedeniyle de de tüm İslam âlemine ve dünya insanlarına barışa vesile olması temennisinde bulundular.  

30 Ağustos Zafer Bayramının Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş destanı olduğunu vurgulayan sözcüler, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ayrıca Ağustos 1999 Gölcük depreminde hayatların kaybeden vatandaşlarımızı da rahmet ve şükranla yâd ettiler.

Sivas Kongresinin Kurtuluş Savaşı için önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getiren sözcüler meclisin yeni dönem çalışmaların da başarılar dilediler.

AK Parti Grup Başkanı M. Naim Yağcı Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan’ını gönül alma konuşmasına aynı şekilde cevap vererek yeni dönemde güzel bir meclis ortamı olacağının işaretini verdiler.

Konuşmaların ardından gündemde bulunan 4 madde ilgili komisyonlara oybirliğiyle havale edildi.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından Başkan Kudret Aslan 09.09. 2021 Perşembe günü saat 15.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir 3. Kitap Günleri BaşlıyorÖnceki Haber

Ataşehir 3. Kitap Günleri Başlıyor

İBB'den İstanbullulara nakit desteği!Sonraki Haber

İBB'den İstanbullulara nakit desteği!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar