Mart ayında da Kültür Sanatın kalbi Ataşehir’de atmaya devam edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mart ayında da Kültür Sanatın kalbi Ataşehir’de atmaya devam edecek
Ataşehir Belediyesi, Mart ayında yine birbirinden renkli etkinlikler düzenliyor. “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” ve “18 Mart Çanakkale Zaferi” için Ataşehir’de bir seri etkinlik yapılacak.

Ataşehir Belediyesi, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” ve “18 Mart Çanakkale Zaferi” için iki ayrı program düzenliyor. İlk olarak 8 Mart kapsamında “Namütenahi Tiyatro Topluluğu” tarafından sahnelenen “Öz” isimli oyun Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahneleniyor. 6 Mart Pazar günü oynanacak oyunun başlama saati 20.00.

8 Mart kapsamında düzenlenecek olan ikinci etkinlikse bir konser programı. “İstanbul Kâinat Radyosu”nun sahne alacağı konsere Feryal Öney ve Cenk Erdoğan konuk oluyor. 7 Mart Pazartesi saat 20.00’de Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek konsere tüm kadınlar davetli olacak.

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”ne özel bir diğer etkinlikse “Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu” tarafından sahnelenen “Ana Gökyüzü Delinmiş” isimli oyun.  Küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çeken oyun MSKM’de 8 Mart Salı günü saat 20.00’de sahneleniyor.

Yine 8 Mart kapsamında sahnelenecek bir başka oyun da “Bekleyiş”. Tiyatro Dafne tarafından sahnelenecek oyun 9 Mart Çarşamba saat 20.00’de MSKM’de.

Ataşehir Belediyesi “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nde bir de sergiye ev sahipliği yapıyor. “Sanat Eğitimlerini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında düzenlenen “Ana Renkler” isimli resim eğitimleriyle ev kadınları sanatla buluşturuluyor. Bu kapsamda eğitim alan kadınların yaptığı eserlerden oluşan “Rengârenk Kadınlar” isimli resim sergisi 4-13 Mart tarihleri arasında “Cemal Süreya Etkinlik Merkezi”nde açık olacak. Sergi her gün 10.00 ile 18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” kapsamında düzenlenen etkinliklerin tümü kadınlara açık ve ücretsiz olacak. Davetiyeler etkinlik merkezlerinin gişelerinden alınabilecek.

“Çanakkale Zaferi” Etkinlikleri

“18 Mart Çanakkale Zaferi” için de Ataşehir’de yine bir dizi etkinlik programı gerçekleştiriliyor. “Denizde ve Karada Bir Destandır Çanakkale” sloganıyla düzenlenen etkinliklerin ilki şair ve yazar Sunay Akın’ın, “Çanakkale’de Gölge Bir Yer” isimli söyleşisiyle başlıyor.  Akın, 16 Mart Çarşamba saat 20.15’te “Cemal Süreya Etkinlik Merkezi”nde sevenleriyle buluşacak.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü en güzel anlatan tarihçilerden biri olan Sinan Meydan da yine etkinlikler kapsamında konuk oluyor. Meydan, “Atatürk’ün Çanakkale Savaşları’ndaki rolü ve etkisi” üzerine 19 Mart Cumartesi günü saat 19.00’da “Cemal Süreya Etkinlik Merkezi”nde Ataşehirlilerle buluşuyor.

Çanakkale etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan bir üçüncü söyleşi programıysa yazar Orhan Bahtiyar ile Haluk Oral arasında gerçekleşecek olan “Çanakkale Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk” isimli söyleşi. 22 Mart Salı günü saat 20.00’de “Cemal Süreya Etkinlik Merkezi”nde yapılacak olan söyleşiye tüm yurttaşlar davetli olacak.

Cemal Süreya Etkinlik Merkezi”, Çanakkale Etkinlikleri kapsamında “Denizde ve Karada Bir Destandır Çanakkale” isimli bir sergiye de ev sahipliği yapıyor. Sergide, koleksiyoner Onur Akmanlar’ın Türk-İngiliz ve Avustralya arşivlerinden derlediği çok sayıda fotoğraf ve savaş sırasında yazılmış mektuplar ile aynı dönemde basılmış dergi ve kitaplar sergileniyor. 16-23 Mart tarihleri arasında açık olacak sergi, her gün 10.00-18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

“Ataşehir Belediyesi Kent Orkestrası”, “Denizde ve Karada Bir Destandır Çanakkale” etkinliklerine özel hazırlanan repertuvarıyla askerlik ve kahramanlık türkülerini dinleyicilerle buluşturacak. Umut Kahraman’ın sanat yönetmenliğini üstlendiği Şef Baran Aytaç yönetimindeki orkestra 18 Mart Cuma günü saat 20.00’de “Cemal Süreya Etkinlik Merkezi”nde olacak.

Konserler

Mart ayında “Cemal Süreya Etkinlik Merkezi” dört konsere ev sahipliği yapıyor. Bunlardan ilki Nurdan İpek’in konuk olduğu ve 11 Mart Cuma günü düzenlenecek konserin başlama saati 20.00. Aynı merkezde düzenlenecek ikinci konser 15 Mart Salı günü yine saat 20.00’de gerçekleşecek olan Nurettin Güleç konseri. İnanç Alakuş da yine aynı merkezde 29 Mart Salı günü saat 20.00’de sahne alacak.

Ataşehir Belediyesi, ölümünün 49’uncu yılında Âşık Veysel’i bir konser programıyla anıyor. İhsan Öztürk, Mustafa - Müslüm Eke, Misina Yıldırım’ın konuk olacağı “Dostlar Beni Hatırlasın” isimli gece 23 Mart Çarşamba günü saat 20.00’de “Cemal Süreya Etkinlik Merkezi”nde gerçekleşecek.

Tüm konserlerin biletleri etkinlik merkezinin gişesinden ve https://kultursanat.atasehir.bel.tr adresinden satın alınabilir.

Yetişkin tiyatroları

Mart ayında iki yetişkin tiyatrosu Ataşehirliler için sahnelenecek. Bunlardan ilki Metin Zakoğlu’nun sahnelediği “Bir Delinin Hatıra Defteri”. 11 Mart Cuma günü MSKM’de sahnelenecek oyunun başlama saati saat 20.00.

İkinci oyun ise yine MSKM’de 14 Mart Pazartesi saat 20.00’de oynanacak “Joko’nun Doğum Günü” isimli oyun.

Çocuk tiyatroları

Ataşehir Belediyesi, Mart ayında yine çocukların yüzünü güldürecek oyunlarla Ataşehirlileri salonlara davet ediyor. Altı çocuk oyunu bu ay Ataşehirli çocuklarla buluşuyor. Bunlardan ilki Odeabank ve Can Yayınları işbirliğiyle sahnelenen “Eşit Masallar”. Oyun, 6 Mart Pazar Saat 12.00’de “Mustafa Saffet Kültür Merkezi”nde ücretsiz olarak sahnelenecek.

Yine 6 Mart Pazar günü “Cemal Süreya Etkinlik Merkezi”nde gösterilecek olan ve Tiyatro Karınca tarafından sahnelenen “Tatlı Düşler”in başlama saati de 12.00.

“Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu” tarafından sahnelenen “Çikolatalar Ülkesi” 13 Mart Pazar günü saat 12.00’de “Mustafa Saffet Kültür Merkezi”nde oynanacak.

“Ormanda Macera” isimli çocuk oyunu Baysal Tiyatro tarafından sahneleniyor ve 13 Mart Pazar günü saat 12.00’de “Cemal Süreya Etkinlik Merkezi”nde çocuklarla buluşuyor.

“İstanbul Çocuk Sanat” tarafından sahnelenen “Vızvız Arı Badi”, 20 Mart Pazar saat 12.00’de “Mustafa Saffet Kültür Merkezi”nde oynanıyor.

“Mask-Kara Tiyatrosu” tarafından sahnelenen “Merhaba Gölgem” oyunu 20 Mart Pazar saat 12.00’de “Cemal Süreya Etkinlik Merkezi”nde oynanacak.

Tüm oyunların biletleri etkinlik merkezinin gişesinden ve https://kultursanat.atasehir.bel.tr adresinden satın alınabilir.

Düştepe Oyun Müzesi’nde neler var?

Düştepe Oyun Müzesi” üç atölye ve bir tiyatro oyunuyla yine çocukları ağırlayacak. “Da Vinci Bana Dedi Ki” oyunu Mehmet Erbil tarafından 26 Mart Cumartesi günü saat 14.00’te sahnelenecek.

Düştepe Oyun Müzesi” üç atölyeye de ev sahipliği yapıyor. Bunlardan ilki Fatih Ermiş tarafından düzenlenen “Sihirbazlık Öğreniyorum” atölyesi. 5 Mart Cumartesi günü saat 12.30 ve 14.00’de iki seans halinde düzenlenecek atölyeye 20 çocuk katılabilecek.

Eda Çabuk Erdaloğlu tarafından hazırlanan “Masal Dükkanı” atölyesi 12 Mart Cumartesi yine 12.30 ve 14.00’de iki seans halinde düzenlenecek. Bu atölyenin katılımcı sayısı da 20 ile sınırlı.

Bir diğer atölyeyse Emel Niğdeli tarafından hazırlanan “Doğadaki Ben” atölyesi. 19 Mart Cumartesi günü saat 12.30 ve 14.00’de iki seans halinde gerçekleşecek atölyenin katılımcı sayısı da yine 20 kişi ile sınırlı.

“Düştepe Oyun Müzesi”ndeki tüm etkinlikler ücretsiz. Etkinliklere katılmak için “Düştepe Oyun Müzesi”nin 0216 688 1323- 688 1329 numaralı telefonlarından mesai saatleri içerisinde rezervasyon yaptırılabilir.

Çocuk sineması

“Erdal Eren Kültür Merkezi”ndeki çocuk filmleri gösterimleri Mart ayında da devam ediyor. “Prenses Ejderha” 6 Mart Pazar, “Kaptan Dandun” 13 Mart Pazar, “İki Kafadar” 20 Mart Pazar ve “Cesur Tom: Sihirli Ayna” 27 Mart Pazar günü gösterilecek. Tüm filmler ücretsiz ve başlama saatleri 12.00.

Yetişkin sineması

Mart ayında iki film de yetişkinler için gösterimde olacak. Bunlardan ilki yönetmenliğini Ceylan Özgün Özçelik’in üstlendiği “Kaygı”. 13 Mart Pazar saat 20.00’de “Mustafa Saffet Kültür Merkezi”nde gösterilecek filmi tüm Ataşehirliler ücretsiz olarak izleyebilecek.

Mart ayında ikinci filmimizse bir belgesel. Yönetmen  ve Belgesel Sinemacılar Birliği Başkanı Yasin Ali Türkeri tarafından yapılan “Başka Tren Gıdı Gıdı” belgeseli “Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası”nın tarih içerisindeki yolculuğunu konu ediyor. 24 Mart Perşembe günü “Mustafa Saffet Kültür Merkezi”nde ücretsiz olarak gösterilecek belgeselin başlama saati 20.00.

Zengin bir söyleşi programı…

Ataşehir Belediyesi, Mart ayında da renkli ve çok çeşitli söyleşi programlarıyla Ataşehirlilerin kültür-sanat yaşamını zenginleştirmeye devam ediyor. Konusunda uzman kişilerin, yazarların, şairlerin, sanatçıların ve küratörlerden oluşan zengin bir konuk yelpazesinin katıldığı söyleşiler Mart ayına renk katıyor.

Tamamı ücretsiz olan söyleşi programları şöyle;

11 Mart Cuma “Ani Çelik Arevyan’ın Üretimi ve Çağdaş Fotoğraf Sanatındaki Yeri”
Yer: MSKM Saat: 19.00
Konuk: Ani Çelik Arevyan
Moderatör: Nergis Abıyeva

12 Mart Cumartesi “Şiirden Yaşama” Yer: Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi Saat: 15.00
Konuk: Arife Kalender
Moderatör: İsmail Afacan

13 Mart Pazar “Nereden Çıktı Bu Çocuk” Yer: Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi Saat: 15.00
Konuk: İlknur Özdemir
Moderatör: Neslihan Önderoğlu

15 Mart Salı “İçinden Müzik Geçen Bir Hayat” Yer: MSKM Saat: 19.00
Konuk: Cahit Berkay
Moderatör: Gülşah Elikbank

19 Mart Cumartesi “Bozkır Kültüründe Türk Kadını” Yer: Neşet Ertaş Kültürevi Saat: 15.00
Konuk: Başak Kuzakçı
Moderatör: Olgay Söyler

20 Mart Pazar “Hannah Arendt Kavramlarının Grek Kökleri” Yer: MSKM Saat: 15.00
Konuk: Dr. Melike Durmaz

22 Mart Salı “Işıkları Kapatmadan Yaşamak” Yer: MSKM Saat: 19.00
Konuk: Özge Doğar
Moderatör: Özgür Okuryazar

25 Mart Cuma “Edebiyat Ajanı Olmak” Yer: MSKM Saat: 19.00
Konuk: Nermin Mollaoğlu
Moderatör: D. Ayça Çakmak

20 Mart Pazar “Yeni Bir Adım: Galeri Bosfor” Yer: Ataşehir Kültür Youtube Kanalı Saat: 20.00
Konuk: Gökşen Buğra
Moderatör: Melike Bayık

21 Mart Pazartesi “Masumiyet Müzesi” Yer: Ataşehir Kültür Youtube Kanalı Saat: 20.00
Konuk: İdil Deniz Türkmen

Moderatör: Hatice Utkan Özden

25 Mart Cuma  “Optik Sorunlar” Yer: Ataşehir Kültür Youtube Kanalı Saat: 20.00
Prof. Dr. Marcus Graf

28 Mart Pazartesi “Sanatta Dijital Dönüşüm: Ha:ar” Yer: Ataşehir Kültür Youtube Kanalı Saat: 20.00
Konuk: Hande Şekerciler-Arda Yalkın
Moderatör: Öykü Demirci

30 Mart Çarşamba “Türk Sineması Konuşmaları” Yer: Ataşehir Kültür Youtube Kanalı Saat: 20.00
Konuk: Tuncay Akça
Moderatör: Burak Göral

Mart ayı etkinlik programını buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri BaşladıÖnceki Haber

Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi Bağımlılık...

Ataşehirlilerin Dikkatine! 18 saat boyunca su verilemeyecekSonraki Haber

Ataşehirlilerin Dikkatine! 18 saat boyun...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar