LÖSEV Anne Uğraş Atölyesi Sergisi Ataşehir'de açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
LÖSEV Anne Uğraş Atölyesi Sergisi Ataşehir'de açıldı
LÖSEV – Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı 25 yıldır kurulduğu günden bu yana lösemi ve kanser tanısı almış çocukların ve ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Ailelere uzattığı yardım elinin yanı sıra hayata geçirdiği projeleri ile bu zor süreçte kanser ile yaşama yollarını öğreten LÖSEV, ailelere yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Yıllar önce lösemili çocukların fedakâr anneleri için Annemin de Yüzü Gülüyor projesi kapsamında başlatılan LÖSEV Anne Uğraş Atölyesinde eğitim alan lösemili çocukların anneleri hem rehabilite oluyor hem de el becerilerini geliştiriyor. Bez bebekler, rengârenk çantalar, yastıklar üretiyor ve ürünlerin satışından elde edilen kaynak çocukların tedavilerine aktarılıyor. Bugün bir marka haline gelen ürünlerin internet üzerinden de satışı yapılıyor.

Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünün destekleri ile Ataşehir LÖSEV binasında açılan sertifika programında annelerin ürettiği el emeği ürünlerin sergisi açıldı.

Sergiye Ataşehir Eğitim Müdürü Saffet Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları Ayşegül Şen, Emine Demiröz, Halime Satır, Şakir Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Metin, Ataşehir Kent Konseyi Genel Vekili Gülsün Coşkun. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı'nın Eşi Nur Bozkurt ve Ataşehir Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Seda Günel ve Yönetimi, LÖSEV İstanbul Koordinatörü Ayşe Ertuğrul, LÖSEV Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Neslihan Çelik, LÖSEV Sosyal Hizmetler Yönetmeni Elif Koca, LÖSEV Atölyeler Sorumlusu Sakine Tarhan ve el sanatları kursu öğretmenleri ile kursiyerler katıldı.

Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürü Saffet Yılmaz ve diğer katılımcılar LÖSEV'in çalışmaları hakkında LÖSEV İstanbul Koordinatörü Ayşe Ertuğrul'dan bilgi aldı. Ayşe Ertuğrul, "LÖSEV bünyesinde, Lösemili Çocuklar Okulu, Lösemili Çocuklar Köyü kurduklarını belirtti. Bu köyde üretim atölyesi, tarım alanları ve hayvanlar var. LÖSEV olarak lösemili çocuklar ve kanser hastalarını değil, tüm Türkiye’yi lösemi, kanser ve korunma yolları konularında bilinçlendirdiklerini, köklü çözümler yaratmayı, toplumsal ve kalıcı hizmetler vermeyi sürdürdüklerini vurguladı.

Amacımız sadece lösemili çocukların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak. İstanbul'da Ataşehir ve Levent’te hizmet veriyoruz. Çocukları tedavi gören anneler aynı acıları yaşıyorlar ve aynı tedavi sürecini yaşıyorlar. Bu yüzden tedavi sürecinde annelere nasıl yardımcı olabiliriz diye düşündük ve bu şekilde başladık. LÖSEV dükkânlarında satılan ürünlerin tamamı tedavi gören annelerimiz tarafından yapılmaktadır" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Adığüzel Kurbağalıdere Yaşam Vadisi Çalışmalarını İncelediÖnceki Haber

Başkan Adığüzel Kurbağalıdere Yaşam Vadi...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataşehir Belediyesi’ni ziyaret ettiSonraki Haber

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataşehir Bel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar