Kahramanmaraş ve 10 ili kapsayan büyük deprem!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş ve 10 ili kapsayan büyük deprem!
Merkez üssü Kahramanmaraş'ta büyüklüğünü 7.4 şiddetinde deprem oldu. Kahramanmaraş, Hatay ,Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman'da yıkılan binalar var. Deprem sonrası tüm Türkiye ayağa kalkarken; en büyüğü 6,6 olan 50'den fazla artçı deprem yaşandı.

Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre, saat 04:17'de meydana gelen depremin merkez üssü Pazarcık ilçesi olarak açıklandı. Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünün Gaziantep olduğunu duyurdu. Depremin yerin 7 km altında gerçekleştiği öğrenilirken, Doğu ve Güneydoğu'daki birçok ilde depremin hissedildiği belirtiliyor. Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman'da yıkılan binaların olduğu öğrenilirken, bölgede en büyüğü 6,6 olmak üzere 50'den fazla artçı deprem meydana geldi. 

AFAD: 10 İLDE 76 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 440 KİŞİ YARALANDI

AFAD, merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 10 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

KIZILAY'DAN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, kan bağışı çağrısında bulundu. Kınık, yaptığı açıklamada "Deprem bölgesine kan sevkiyatı yapıyoruz. Ulusal kan stoklarımız mevcut, ilave ihtiyaçlar için vatandaşları kan bağışına davet ediyoruz." dedi

BAKAN SOYLU'DAN CEP TELEFONU ÇAĞRISI

İçişleri Bakanı Soylu, yaptığıa açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır ve Kilis... Tabii 7.4, yıkım ortaya koyan bir depremdir. Şu anda bütün valilerimiz görev başında. Jandarma, Emniyet, TSK, AFAD, Kızılay ve birçok arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk ediliyor. Biz de bakan arkadaşlarımızla beraber; Kahramanmaraş'a ben, Hatay'a Tarım Bakanımız, Gaziantep'e Murat Kurum, Osmaniye'ye Gençlik ve Spor Bakanımız, Adıyaman'a Ulaştırma Bakanımız, Malatya'ya ise Kültür ve Turizm Bakanımız gidecek. Sağlık Bakanımız da biraz sonra buraya intikal ediyor. Bazı yerlerde trafik sıkışıklığı söz konusu. Ambulanslara yol açabilmek için vatandaşlarımız araçlarını çalıştırmamalıdır. Cep telefonları konusunda tüm Türkiye'de vatandaşlarımızdan tek bir isteğimiz var; cep telefonlarını kullanmamalarıdır."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ATADER, Hamsi Festivalini Ertelendiğini DuyurduÖnceki Haber

ATADER, Hamsi Festivalini Ertelendiğini...

Ataşehir Belediyesi Arama-Kurtarma Ekipleri Deprem Bölgesine gidiyorSonraki Haber

Ataşehir Belediyesi Arama-Kurtarma Ekipl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar