İstanbul'da kar yağışı başladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul'da kar yağışı başladı!
İstanbul'un günlerdir hazırlandığı kar yağışı bugün başladı. Meteoroloji verilerine göre kar yağışı İstanbul'da önümüzdeki haftaya dek sürecek. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'e göre en kuvvetli yağış cuma günü görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurdun diğer bölgeleri için de kar ve sağanak uyarısında bulundu.

İstanbul'da günlerdir beklenen kar yağışı bugün başladı. Gün boyunca karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağış yarından itibaren kuvvetlenecek. Önümüzdeki haftaya dek sürecek kar yağışının oluşturabileceği risklere karşı vatandaşlar hazırlıklarını sürdürürken meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den hava durumuna ilişkin açıklama geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de hava durumuna ilişkin açıklama paylaştı. İşte İstanbul'da ve yurdun diğer bölgelerinde kar yağışına ilişkin gelişmeler...

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde kar yağışı başladı. Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul'da kar yağışı başladı. Kar, Arnavutköy Kuzey Marmara Otoyolu ve Yassıören Mahallesi'nde kendini gösterdi.

Öte yandan Silivri'nin yüksek kesimlerinde de kar yağmaya başladı. Kar yağışı, Silivri'nin Gazitepe, Kadıköy ve Akören mahallerinde hafif şekilde etkisini sürdürüyor.

"EN KUVVETLİ YAĞIŞ CUMA"

Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

Bugün Türkiye de Kıyı Ege dışında yağış var. Yağışlar güney doğu anadolu, doğu karadeniz kıyıları ile Akdeniz kıyılarında yağmur Diğer yerlerde KKy ve Kar şeklinde. İstanbul öğleden sonra KKY sıcaklık 4-5 C.

Kar Türkiye ye yarın (perşembe ) sabah 6-7 cıvarında marmaranın kuzey ve doğusundan başlayacak. İstanbulun kuzey ilçelerinden daha sonra marmaranın doğusu ve anadoluda da devam edecek. Sıcaklıklar 3-4 C daha düşecek. En kuvvetli Kar yağışı Cuma günü görünüyor.

KAR KALINLIĞI 20 CM'İ GEÇECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de İstanbul'daki kar yağışı için açıklama geldi. Meteoroloji'nin açıklamasına göre, İstanbul il genelinde 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışlarının, poyraz fırtınasının ve kuvvetli soğuk havanın (mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında) etkili olacağı tahmin ediliyor.

Kar yağışlarının il genelinde aralıklarla kuvvetli (10-20 cm kar örtüsü), kentin kuzeyinde ve boğaz kesiminde kuzeydoğu yönlerden esecek kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile birlikte deniz etkili yoğun kar sağanakları (20 cm üzeri kar örtüsü) şeklinde olması bekleniyor.

Yapılan en son değerlendirmelere göre İstanbul’daki soğuk havanın, kar yağışlarının ve kuvvetli rüzgârın önümüzdeki hafta başına kadar devam etmesi bekleniyor.

Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi, yağış anında görüş mesafesinde azalma, ağaç, direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YURDUN DİĞER BÖLGELERİNDE KAR VE SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, çarşamba günü ilk saatlerden itibaren Doğu Anadolu'da görülecek karla karışık yağmur ve kar yağışının, Elazığ ve Tunceli'nin yüksekleri ile Erzincan, Muş, Bitlis, Bingöl, Erzurum, Ağrı, Kars, Van’ın kuzey ve güney ilçeleri, Şırnak'ın doğusu ve Hakkari’de kuvvetli, yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu'da ise kuvvetli yağış bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanağın Adıyaman, Siirt, Şırnak ile Diyarbakır, Şanlıurfa ve Batman illerinin kuzeyinde yerel olarak kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olacağı öngörülüyor. Yağışların, cuma günü zamanla etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Çarşamba, perşembe ve cuma günleri de Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde (Tokat, Gümüşhane, Bayburt ile Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinin iç ve yüksek kesimlerinde) aralıklarla kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının olacağı tahmin ediliyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde ise Konya'da, çarşamba gününden cuma sabah saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli kar yağışın etkisini göstereceği öngörülüyor. Sürücülerin, başta Konya-Antalya kara yolu olmak üzere ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Akdeniz Bölgesi'nde de Antalya’nın doğusunda çarşambadan cuma gününün ilk saatlerine kadar yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.
Yağışların 1100 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar olarak başlayacağı, perşembe günü kar yağışının zamanla 500 metre üzeri yerlerde de etkili olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan, Doğu Akdeniz'de, çarşamba gününden itibaren Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli, Hatay'ın kıyı kesimleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın batısında çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olması bekleniyor.

Vatandaşlar, yoğun kar yağışının oluşturacağı buzlanma, don ve çığ ile sağanağın neden olacağı su baskını ve sel gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

THY'DE KAR ALARMI: SEFERLER İPTAL EDİLDİ

THY, İstanbul’da beklenen kar yağışı nedeniyle MADKOM (Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı gereği İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında 10 Mart tarihinde sefer iptalleri yapıldığını duyurdu.

 

Kaynak:Mynet

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sevgi Seli Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliğiÖnceki Haber

Sevgi Seli Derneği’nden Kadınlar Günü et...

Valilik açıkladı: İstanbul'da okullar tatil edildiSonraki Haber

Valilik açıkladı: İstanbul'da okullar ta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar