İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa: İstanbul’da bu yaz su problemi olmayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa: İstanbul’da bu yaz su problemi olmayacak
İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa 2022 yılı yazında bir su problemi öngörmediklerini ancak var olan suyu tasarruflu kullanmanın önemli olduğunu söyledi.

İstanbul’da yaz aylarına girilen bugünlerde barajlardaki doluluk oranları İstanbulların yüzünü güldürüyor. Yağışlı geçen 2022 kışı, İstanbul’da bu yaz su sorunu yaşanmayacağını gösteriyor.

Yüzde 90’lar seviyesine kadar yükselen barajların doluluk oranları 20 Haziran 2022 tarihi itibarıyla yüzde 76,26 olarak ölçüldü. Geçtiğimiz yıl bu oran 74,97 iki yıl önce ise 64,97 idi. Yaz aylarıyla birlikte havaların ısınması, su kullanımını arttırırken İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, İstanbul’un suyuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

İSKİ GENEL MÜDÜRÜ DR. ŞAFAK BAŞA: BU YAZ SU PROBLEMİ OLMAYACAK

İstanbul’da bu yaz bir su sorununun yaşanmayacağı müjdesini veren İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “İstanbul’da 365 gün, 24 saat içilebilir ve kesintisiz su sağlıyoruz. Nüfusumuz birçok ülkeden fazla ve hizmet alanı çok geniş. Yaklaşık 23 bin kilometrelik bir içme suyu hattının işletmesini sağlıyoruz. Sıcak yaz aylarına girilen bu günlerde barajlardaki su rezervimiz geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. 2022 yılının ilk aylarında gelen yağışlar barajlarımızı maksimum seviyelere çıkarttı. Bu da yaz aylarında su sıkıntısı yaşamayacağımızı gösteriyor” şeklinde konuştu.

SU TÜKETİM REKORU ERKEN KIRILDI

İstanbul’da su tüketiminde yeni bir rekor kırıldığını belirten Genel Müdür Başa, “İstanbul’da günde ortalama 3 milyon metreküp su tüketiliyor. Bu rakam yaz aylarında doğal olarak artıyor. Ancak henüz yaz tam olarak başlamadan, 29 Mayıs tarihinde rekor su tüketimi gerçekleşti. Bir günde 3 milyon 423 bin 970 metreküp su kullanıldı. Ancak kimse endişe etmesin İstanbul’da bugünün ihtiyaçlarını karşıladığımız gibi şehrin geleceğini de planlıyoruz. İstanbul’da su, kesintisiz ve içilebilir olmaya devam edecek” diye konuştu.

SUYUMUZU TASARRUFLU KULLANMAMIZ ŞART

İSKİ’nin çalışmalarına rağmen tasarrufun bir yaşam biçimi haline dönüşmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Başa, “İstanbul’un suyunu korumak ve yeni su kaynakları oluşturabilmek adına sürekli çalışıyoruz.

Bizim çalışmalarımızın yanı sıra İstanbullulara da büyük görevler düşüyor. İstanbullular iklim değişikliğini ve buna bağlı yaşanan kuraklığı dikkate almak zorunda. Su sıkıntımız olmamasına rağmen var olan su rezervini mutlaka tasarruflu kullanmalıyız. Basit tasarruf tedbirleriyle suyumuzu muhafaza edebiliriz” diyerek sözlerini tamamladı.

İSKİ

Kurumsal İletişim

Şube Müdürlüğü

20.06.2022

KAYNAK: İSKİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kımili Köyü'nde Başkan Aşkın Şit Güven TazelediÖnceki Haber

Kımili Köyü'nde Başkan Aşkın Şit Güven T...

Kurban Bayramı öncesi otobüs biletlerine büyük zam...Sonraki Haber

Kurban Bayramı öncesi otobüs biletlerine...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar