İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi'nde incelemeler yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi'nde incelemeler yaptı
İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" kapsamında basın mensuplarının gününü İçerenköy İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi'nde hizmete giren Ata Kültür Cafe'de kutladı.

İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" kapsamında basın mensuplarının gününü İçerenköy İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi'nde hizmete giren Ata Kültür Cafe'de kutladı.

İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, yapımı tamamlanan ve hizmete açılan İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Dernek yönetimi tarafından ziyaret kapsamında; Kültür merkezi yönetimine çiçek takdim edildi.

Bilgi İşlem Müdürü Hasan Güneydaş, İçerenköy İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi'nin son teknoloji alt yapı ile donatıldığını ve her türlü teknolojik imkanları sonuna kadar kullandıklarını ifade etti.

Fen İşleri Müdürü Ali Cihan Sakman, "Yapımını tamamladığımız kültür merkezimiz, tiyatro, konser, çok amaçlı salonlarıyla, derslikleri ve diğer fonksiyonel alanlarıyla Ataşehirlilerin diğer kültür merkezlerine göre daha fazla vakit geçirebileceği, 

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sanat A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Dinçtürk, "Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin ilçeye kazandırdığı en büyük Kültür Merkezi İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi'nde Ataşehir Belediyesi'nin ikinci sosyal tesisi olan Ata Kültür Cafe'yi burada açtıklarını sıcak çay, içeçek çeşitleri, kahvaltı ve tatlı ile yemek çeşitlerinin zamanla artacağını, büyük salon çıkışında cafe break noktası çalışmalarını tamamladıklarını, kütüphane'de ise öğrencilerin zaman geçirecekleri süre içerisinde ücretsiz faydalanabileceğini çorba servis noktası olacağını" belirtti.

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Utku Çakmakçı, Ataşehir Belediyesi'nin Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nin ardından hizmete kazandırdığı İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi'nin kültür & sanat alanında ön plana çıkacağı, yeni merkez olacağını burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yaptıklarını şehir tiyatrolarını Ataşehir'de sergilenmesi noktasında girişimlerinin devam ettiğini ifade etti. Ayrıca; Kültür merkezi'nde 21 farklı derslikte, resim, bağlama, lise, üniversite hazırlık kursları, bale, dans, atölye ve spor gibi eğitimlerin verildiğini, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Ataşehir Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde 2500'e yakın Ataşehirli'nin kültür merkezindeki eğitimlerden yararlanmaya başladığını vurguladı. 1000 Kişilik büyük tiyatro ve gösteri salonu, 250 kişilik toplantı ve konferans salonu, ayakta 3000 kişilik, oturarak 1500 kişi kapasiteli çok amaçlı etkinlik salonununda hazır olduğunu, Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi'nin dediği gibi; ilçemizdeki talep eden kurum ve kuruluşların buradan randevulu sistem ile etkinliklerini gerçekleştirebileceklerini, kütüphane alanı, workshop alanları ile kültür merkezinin Ataşehirlilere hizmet vermesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi konserler, söyleşiler, seminerler, kurslar, tiyatroların yeni merkezi olacağını ifade etti.

İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Niyazi Yaman, "içerenköy Mahallesi nüfusu bugün 80 bin civarında Türkiye'nin birçok ilin nüfusundan daha fazla, İstanbul'un sayılı ve Ataşehir'in en büyük mahallelerinden birisidir. Daha önceki belediyeler döneminde belediye hizmetlerini yeterli almadıklarını, Ataşehir'in ilçe olması ve Ataşehir Belediyesi'nin kurulması ile birlikte; Ataşehir Belediyesi'nin İçerenköy'e çok önemli hizmetleri olduğunu ve bu hizmetlerin mimarı olarak Ataşehir Belediye Başkanımız Sn. Battal İlgezdi'ye teşekkür ediyorum. Mahallemizin gençlerine ve sakinlerine yönelik; Neşet Ertaş Kültür Merkezi, İçerenköy Sanat ve Gençlik Merkezi,  Ahmet Telli Kütüphanesi, Kadın Sağlığı ve Mamografi Merkezi ile İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi ve önümüzdeki aylarda hizmete kazandırılacak Atatürk Müzesi ve Kütüphanesi İçerenköy'e ayrı bir değer kattı. Mahallemize sağlık, eğitim ve kültür anlamında bu güzel eserleri kazandıran Belediye Başkanımız Battal İlgezdi'ye teşekkür ediyoruz. Mahallemizde yapımı devam eden yüzme havuzunun da önümüzdeki yıl içerisinde hizmete girmesini bekliyor, tüm halkımızı kültür merkezlerimize davet ediyoruz" dedi.

Eğitimlerin verilmeye başlandığı kültür merkezinde yeni alanlar kazandırmak amacıyla çalışmalar ise devam ediyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Klasik Mercedes Benz Kulübü ve Ataşehir Yenisahra Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği çocukları sevindirdiÖnceki Haber

Klasik Mercedes Benz Kulübü ve Ataşehir...

Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi’nden Aşık Veysel’e Saygı GecesiSonraki Haber

Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi’nden Aşık...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar