Hüseyin Akbulut; “Güzel Parti, Türkiye’yi kucaklayan bir parti olacak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hüseyin Akbulut; “Güzel Parti, Türkiye’yi kucaklayan bir parti olacak”
Güzel Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltıya katılan Güzel Parti Genel Başkanı Hüseyin Akbulut, Türkiye’yi kucaklayan Bir parti olacağız diyerek Ataşehir’den birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Güzel Parti İl başkanlığının organizasyonuna katılan Genel Başkan Hüseyin Akbulut, Güzel parti İl ve ilçe başkanları, STK başkan ve yöneticileriyle Roman toplumunun kanaat önderlerinin de katıldığı toplantıda Genel Başkan yardımcılarını atayarak parti rozetini taktı.

Ataşehir’de bir mekânda düzenlenen tanıtım kahvaltısına;  Güzel Parti Genel Başkanı Hüseyin Akbulut,  Genel Sekreter Ahmet Sevim, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Kısa, Ercan Çaycoşar, Akın Kıyımcı, Şaban Bek, Ali Kaya, Hasan Yükçü, Rıza Kutlamış, Çetin Örs, Mukaddes Göçer, Hilmi Keskin, Özmen Altınkaynak, Baykan Gür, Hüseyin Üstüntaş, Sezgin Tellaloğlu, Yurtdışı İlişkiler Koordinasyon Üst Kurulu Başkanı İlhan Değirmencioğlu, Kırklareli İl Başkanı Mustafa Ovarda, İstanbul İl Başkanı Yaşar Taşkent, Tekirdağ İl Başkanı Salih Pirbudak,  İzmir İl Başkanı Cafer Heptepe,  Samsun İl Başkanı İsmail Özbaskıcı,  Adana İl Başkanı Salman Alıravcı, Osmaniye İl Başkanı Ali Çığcı, Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Ercem Karatay,  Ataşehir İçe Başkanı Göksal Büyüktuna, Şişli İlçe Başkanı Orhan Yıldırım, İstanbul İl Genel Sekreteri ve Ataşehir Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Bülent Alaycı, Birleşik Romanlar Derneği Başkanı Cengiz Kocasoy,  Roman STK temsilcileri ile ileri Roman toplumunun ileri gelenleri katıldı.

Toplantıda, Azerbaycan’da şehit düşenler ile tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kafkasya’da devam eden mücadelede Azerbaycan’ın yanında olduklarını ve desteklerini bir kez daha dile getirerek Azerbaycan halkına muvaffakiyetler dilediler.

İstanbul İl Başkanı Yaşar Taşkent’in kısa sunumundan sonra yeni kurdukları Güzel Parti ile ilgili Genel Başkan Hüseyin Akbulut Türkiye’de var olduklarını, bundan sonra çalışmalarımızda birlik beraberlik için üzerimize düşen görevleri seve seve yerine getireceklerini dile getirerek konuşmasına şu başlıklar altında devam etti.

“TÜRKİYE’Yİ KUCAKLAYAN BİR PARTİYİZ”

COVİD 19 nedeniyle toplantıyı sınırlı sayıda yaptıklarını söyleyen Güzel Parti Genel Başkanı Hüseyin Akbulut partisi ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “ Güzel Parti; ulusalcı, muhafazakâr, sosyal demokrat, milliyetçi ve liberal bir partidir yani merkez bir partidir. Bütün Türkiye’yi kucaklayan bir partidir. Logomuz zeytin dalıdır. Bilindiği gibi zeytin dalı barışı temsil eder. Bizler barış içinde bütün insanlarla yaşamak, insanları sevmek, saygı duymak; temel esasımızdır. Aynı vatanda aynı bayrak altında Laz, Gürcü, Kürt, Roman, Abdal, Türkmen, Manav, Yörük ve diğer bütün etnik kökenlerle; birbirimizi severek ve saygı göstererek yaşayacağız. İsterse başı örtülü, isterse başı açık olsun; bütün bayanlar bizim annemizdir, bacımızdır, kızımızdır. Herkes istediği şekilde yaşamalıdır. Hiçbir insan başka bir insanın yaşam tarzına karışmayacak ve müdahale etmeyecektir” diyerek birlik ve beraberlik mesajını verdi.

“BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASI İŞSİZLİKTİR”

İşsizliğin insana her türlü kötülüğü yaptırdığını dile getiren Akbulut;  “Romanlar bu ülkede çok ayrıştırıldı, ötekileştirildi. Bu ülkede Aleviler, Kürtler hakikaten çok ezilmiştir. Lakin Romanlar, hepsinden daha çok ezilmiştir. Bütün kötülüklerin anası işsizliktir. Dolayısıyla işsizlik insanlara her türlü kötülüğü yaptırır. Evine ekmek getiremeyen bir baba gayrimeşru yollara başvurmak zorunda kalır. Dolayısıyla ülkemizde ahlak çöküntüsü büyük bir artışla devam etmektedir. Çünkü artık yalnız romanlar değil Türkiye’de herkes işsiz kalmıştır. Bizi bu duruma 100 yıl önce sokmuşlardı. Yüzyıllardır biz ezilen ötekileştirilen ve sınıflandırılan insanlardık. Bizi hep kötü tanıdılar. Şimdi ben buradan kendilerine soruyorum. İşsiz kalınca siz niye bunları yapıyorsunuz? Biz işsiz kaldığımız için mecburen yaptık. Biz işsiz kaldığımızdan dolayı yine de bu ülkede sesimizi yükseltmedik, bize verilenle yetinmeye çalıştık. Hiçbir zaman bayrağımıza vatanımıza asi olmadık” dedi.  

“SAYIN BAKAN; DOLARLA İLGİLENMİYORSAN O KOLTUKTA NİYE OTURUYORSUN”

Ekonominin çok kötü olduğunu, evlerde tencerelerde yemeklerin pişmediğini, bu durumun aile düzenini bozulmasına neden olduğunu açıklayan Akbulut şöyle devam etti: “Ekonomi maalesef çok bozuk. Bakanımız açıklama yapmış “Ben dolarla ilgilenmiyorum” demiş. Ben buradan Sayın Berat Albayrak’a sesleniyorum: Peki ne ile ilgileniyorsun? Dolarla ilgilenmeyeceksen o koltukta niye oturuyorsun? Hemen o koltuğu terk et. Çünkü bizim her alış verişimiz dolarla oluyor. TÜİK’in verilerine de inanmıyoruz. Bugün 3 gençten biri işsiz. Yine TÜİK’in vermiş olduğu rakamlara bakarsak sevgili kardeşlerim enflasyonu daima düşük düşürüyor. Halkın hissetmiş olduğu enflasyon %60, %70 fakat işçinin memurun emeklinin maaşlarına yansıtılan zam oranı %4 veyahut da %5. Dolayısıyla bilerek ve kasıtlı olarak bu insanlar fakirleştiriliyorlar ki onlara biat etsinler.”

“KENDİ VARLIKLARINI ARTIRAN İNSANLAR VAR”

Allah’tan başka kimse rızk veremez diyen Akbulut; “ Benim rahmetli dedem sabrede sabrede öldü, gariban öldü. Rahmetli babam da sabrede sabrede öldü, o da gariban öldü. Ama Allah diyor ki: “Sabredin. Sonunda muradına ereceksiniz. Peygamber Aleyhisselam sabretti, daha sonra Allah onlara yardım etti, rızklarını gönderdi.” Peki, madem öyle neden bizim rızkımız gelmiyor, hiç düşündünüz mü? Çünkü bize gelen rızkı engelleyen bir el var. Bir insanlar topluluğu var. Bu halka gelecek rızkı dağıtmayıp, kendilerine, kendi varlıklarını artıran insanlar var. İşte bu toplum bu yüzden fakirleştiriliyor, garibanlaştırılıyor. Bilerek yapılıyor. Sokakları dolaşıyorum 2, 3 üniversite bitirmiş gençlerimiz iş bulamıyor ya da bulaşık yıkıyor. Düzenli işleri olmadığı için evlenemiyorlar. Gençler haklı. Ve dolayısıyla artık aile kavramı sistemi Türkiye’de bitmiş demektir. O güzel aile kavramı maalesef yok olmuş. Neden? Gençler evlenemiyor, evlenenler de boşanıyor. Olan küçücük zavallı çocuklara oluyor. Yani benim demek istediğim bu hükümet bu kafayla asla hiçbir şey yapamaz. Kafasını ve zihniyetini değiştirmesi lazımdır” şeklinde konuştu.

“ÇİFTÇİYE MAZOT VE GÜBREYİ UCUZ VEREREK ÜRETİMİ YENİDEN CANLANDIRACAĞIZ”

Üretimin önemini vurgu yapan Akbulut;  “Bizim acilen ülke olarak üretime geçmemiz lazım. Bunun için bizim parti devletçilik ve halkçılık ilkelerini esas almıştır. Fabrikalarımızı maalesef yağmalatmış, yok pahasına sattırmıştır. Biz, iktidara geldiğimizde bu yağma edilen fabrikaları kamulaştıracağız. İnşallah ve tekrar devlet fabrikası olarak zarar etmemelerini kaliteli makinalar fabrikalara koyarak kaliteli ürün ve marka ürünler yetiştirerek dünya pazarına hâkim olmaya çalışacağız. Ve dolayısıyla artık işsiz olan gençlerimize yavaş yavaş fabrikalarda iş bulma mecburiyetinde olduğumuzdan dolayı tekrar eskisi gibi bizler de devlet baba adını Türkiye’de duyurmaya çalışacağız. Çiftçinin hali perişan. Hayvancılık da yapan kardeşlerimizin hali perişan. İlk yapacağımız iş tarımda kotayı kaldırmak. Çiftçi kardeşlerimle görüştüğümde, gübreyi pahalı aldıklarını, Mazotu yatlara bir liraya verildiğini fakat kendilerine ayrı fiyattan satıldığını söylediler. Biz de inşallah Güzel Parti olarak; gübreyi ucuz vereceğiz, mazotu da ucuz vereceğiz ve kotayı da kaldıracağız. Bundan sonra eskisi gibi dünyada kendi kendine yeten yedi ülkeden biriydik. İnşallah hem kendimize yeteceğiz hem de ürettiklerimizi yurt dışına pazarlayacağız.. O kadar çok konu var değinmek istediğimiz ama şunu söylemeden de geçmek istemiyorum. Bu ülkede nereye dokunursan dokun sorunla karşılaşıyorsun. O zaman bizim yapacağımız tek şey var. Fabrika ayalarını ülkemizi geri döndürmek. Başka hiçbir şey yapmayacağız” diyerek konuşmasını bitirdi.

Parti Genel Başkan Yardımcıları ile İl ve İlçe Başkanlarına parti rozetinin takılmasının ardından Roman Mahallesinin ziyaretiyle program sona erdi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kültür ve Turizm Bakanlığından otellerle ilgili yeni kararÖnceki Haber

Kültür ve Turizm Bakanlığından otellerle...

İzmir’de sahte içki felaketi!Sonraki Haber

İzmir’de sahte içki felaketi!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar