Himmet Kaya CHP'den istifa etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Himmet Kaya CHP'den istifa etti
Ataşehir’in tanınan gazetecisi Himmet Kaya, yıllardır üyesi bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etti. Kaya istifasını bugün saat 16.00 sularında CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı önünde gerçekleştirdi. Himmet Kaya, açıklamasını yaptığı sırada CHP Ataşehir İlçe örgütü provokasyona yöneldi. Kaya uğradığı provokasyon için ise, “Boş veriyorum, onlar yine de bizim çocuklarımız” şeklinde konuştu.

CHP’de istifalar Yerel Seçimler maratonuna eşik eder  hızla devam ediyor. Partinin çok sayıda belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri istifa ederken son olarak Ataşehir’den yeni bir istifa daha yükseldi. 

 

Yaklaşık 20 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi örgütünde birçok konumda, mesleğiyle birlikte çalışmalar yürüten Himmet Kaya, mevcut yönetimin “değişim” kisvesi adı altında “tasviye” eylemine 'dur' demek için istifa ettiğini açıkladı. Kaya istifasını açıkladığı sırada CHP örgütü, ses yükselterek engellemeye çalıştı. Sözsel uygulanan tacizin her hangi bir fiziki provokasyona geçmemesi için Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı önüne emniyet mensupları hazır bulunduruldu.

 Her türlü engellemelere rağmen açıklamasını gerçekleştiren Himmet Kaya’nın konuşması şöyle:

 

 

“Değerli basın mensupları, sevgili meslektaşlarım,

Bugün burada sizlerin karşısında günlerdir düşündüğüm kararı paylaşmak istiyorum.

DEĞİŞİM İSTİYORUM SEVGİLİ DOSTLAR,

 

20 yıldır gecesinde, gündüzünde, yağmurunda, çamurunda, pankart asımından, basın danışmanlığına, sandık görevliliğinden seçim irtibat ofislerinin tanıtımına, bir sandalyeden yüzüncü yıla gelene dek elimden geleni ardına koymadan,

Bayrağının arkasına sığınanlara inat o altı oku dalgalandırmak için ölümle tehdit edildiğim günlere kadar partimin geldiği bu durumdan partimi kurtarmak için değişim istiyorum.

 DEĞİŞİM İSTİYORUM ARKADAŞLAR DEĞİŞİM...

 Çünkü koca çınarın tohumları etrafa saçıldı. İtildi, örselendi, hiçe sayıldı. Bilen susturuldu, bilmeyen bilenden rahatsız oldu. Göz yumuldu, gözden olundu. Cumhuriyet Halk Partisi’nde yapılan kıyım yapılan tasviye için ben de değişim istiyorum.

Ve bu değişimi koca çınarımız olan kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan bağlılığımdan dolayı istiyorum.

Değişim istiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetini zaptı rapt altına almaya çalışanlar için yeni bir mücadeleye başlıyorum. Ve şimdi sizlerin huzurunda partimden istifa ettiğimi açıklıyorum.

Seçimden sonra yapmak çok isterdim bu istifayı, bir partiliye de beki o yakışır diyenlerinizi duyar gibiyim. Hakkınız var ben de çok düşündüm bunu. Ama bugün 100 yılık çınardan vazgeçmeyen biz tohumlar olarak asıl değişim istediğimiz için istifa ediyorum.

İstifa ediyoruz.

BİZİM DEĞİŞİMİMİZDE NELER OLMAYACAK?

Mesela Piromuz’un kurduğu Halil İbrahim soframızdan kimse zorla tehditle kaldırılmayacak

Mesela zoom toplantılarıyla 28 Mayıs’ı 28 Şubat cehennemine çeviremeyecek kimse

Mesela kadınları hiçe sayan, aşağılayan, kadınları meta olarak gören, ahlaksızlıkla etiketleyenler belediye başkan adayı olmayacak mesela

Mesela daha dün kol kola Saraçhane’de atkı takasları yapan şahıslar gibi, yarınlarımızda boğaz boğaza gelmeyeceğiz kimseyle,

Sevgili dostlarım, seçimden sonra değişim nasıl olur görün bakalım.

Kimsesizlerin kimsesi çatısı altında buluşmak için o pankartları asan genç çocukları uykusundan uyandırdınız şimdi.

Cumhuriyet’in evi,

Halkın partisi dediğimiz ocak alev aldı.

Yanıyor bitiyor kül oluyor.

Ama hiç üzülmeyin hikaye daha yeni başlıyor.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri imar planları onaylandıÖnceki Haber

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Ma...

Ataşehir Dudullu Caddesi'nde korkutan yangınSonraki Haber

Ataşehir Dudullu Caddesi'nde korkutan ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar