Gökhan Günaydın: Dünyayı kadın emeği şekillendiriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gökhan Günaydın: Dünyayı kadın emeği şekillendiriyor
CHP Ataşehir İlçe Binasında düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü basın açıklamasına destek veren CHP TBMM Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın; “Günümüzde bu özel günü basit bir kutlamaya dönüştürülme eyleminde ama hepimiz biliyoruz ki bugün kadınların mücadelesiyle başlamış bir gün ve dünyayı kadın emeği şekillendiriyor” dedi.

Basın açıklamasına katılan CHP TBMM Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, İlçe Başkanı Celal yalçın ve Ataşehir Belediye başkan adayı Onursal Güzel, 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar Günü ile ilgili açıklama yaptılar.

KADINIYLA, ERKEĞİYLE 21 YILDIR AK PARTİ ZULMÜNE KARŞI DİRENEN BİR HALK VAR”

CHP TBMM Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nüzü içtenlikle kutluyorum.  Kadın mücadelesini buradan saygı ile selamlıyorum diyerek şöyle konuştu: “Günümüzde bu özel günü basit bir kutlamaya dönüştürülme eyleminde ama hepimiz biliyoruz ki bugün kadınların mücadelesiyle başlamış bir gün ve dünyayı kadın emeği şekillendiriyor.  Elbette çok ciddi bir politik sürecin içinden geçiyoruz.  21 bir yıllık karanlık bir sürecin içindeyiz.  Gerçekten kadınıyla, erkeğiyle tam 21 yıldır AK Parti zulmüne karşı direnen bir halk var. Bu memlekette kolluk kuvvetleriyle, yargısıyla, vergisiyle, polisiyle yargıda zor kullanan alanlar birde rıza üreten alanlar var. Yargısıyla, medyasıyla hepimizin üzerine geldiler. Ancak samimiyetle ifade ediyorum bayrağı en önde kadınlar tuttu. Kadın mücadelesine karşı kolluk kuvvetleri her zaman olağandan daha çok şiddetli davranıyorlar. Çünkü biliyorlar ki kadın mücadelesi aslında çok samimi çok politik bir mücadeledir. Politik olmasının altını çiziyorum. Kadın cinayetlerine sıradan ne eş veya sevgili zorbalığı diyebiliriz. Bunların hepsi politiktir ve arkasında da otokratik faşist bir dil vardır. Bu bağlamda öne çıkan kadın kardeşlerimizi, o mücadeleyi yükselten arkadaşlarımızı samimiyet ve içtenlikle selamlıyorum. Hep beraber mücadeleyi yükselteceğiz. Bu çerçevede hepinizin Dünya kadınlar Günü’nüzü kutluyorum.”   

“KADINLARIMIZIN MÜCADELESİNE EMEK VERENLERE SELAM OLSUN”

CHP İlçe Başkanı Celal yalçın yaptığı konuşmasında; “Yüzlerce yıldır bir kadın mücadelesini yürütüyorsunuz. Yaşasın Kadınlar Günü diye belirtiyoruz ama aslında bir kadın direnişinin de öyküsü. Kadının mücadelesi, hak arayışı bugün 21’ci yüzyılda olmamıza rağmen devam ediyor. Kadınlar öldürülüyor, kadınlar yine sığınma evlerinde ve birçok konuda mücadelesi devam ediyor toplumsal hayatta. Kadının mücadelesini yaşatan, bu mücadeleyi destekleyen omuzdaş olan tüm kadınlarımızın hem günü kutlu olsun hem de mücadeleye emek verenlere selam olsun” dedi.

“KADINLAR OLMADAN ATAŞEHİR GÜZELLEŞMEZ”

CHP Ataşehir belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel katılımcıları selamlayarak; “Hepinizin Dünya Emekçi kadınlar Günü’nüzü kutluyorum. Tabi ki, Emekçi Kadınlar Günü’nü bir gün kutlamak bizim herhalde Sosyal Demokrat Parti olarak en son yapmamız gereken işlerden biri çünkü bizim bir gerçekliğimiz var. Biliyorum ki kadınlar hayatın her alanında var. Bir belediye başkan adayı olarak görüşlerimi sizlerle paylaşmak isterim. Kadın olmadan Ataşehir de seçim kazanılmaz. Kadınlar olmadan Ataşehir güzelleşmez. Sizlerin desteği ile biz Ataşehir’i kazanacağız, Ataşehir’i güzelleştireceğiz. Hayatın her alanında kadınların temsili için elimizden geleni yapacağız. Birlikte çok önemli bir mücadele veriyoruz. 31 Mart’ta hem Ataşehir’de hemde Büyükşehir de seçimi kazanacağız. Ben tekrar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü^nüzü kutluyor hepinize saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP Ataşehir İlçe kadın Kolları “Emekçi Kadınlar Günü ”nü kutladıÖnceki Haber

CHP Ataşehir İlçe kadın Kolları “Emekçi...

ADD Ataşehir Şubesi Kadınları ağırladıSonraki Haber

ADD Ataşehir Şubesi Kadınları ağırladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar