Gelecek Parti Ataşehir 1.Olağan Kongresi Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gelecek Parti Ataşehir 1.Olağan Kongresi Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti
Gelecek Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı 1.Olağan Kongresi Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Gelecek Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı 1.Olağan Kongresi Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun katılmıyla gerçekleşti. Gerçekleşen kongre'ye parti'nin üst düzey yöneticileri, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin'in yanısıra il yöneticileri, ilçe başkanları, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, Ataşehir'de bulunan Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile partililer katıldı.

Kongre'nin en dikkat çekici yanı ise henüz genç bir parti olan Gelecek Partisi'nde aktif görev alan genç isimlerden divan heyeti oluştu. Kongre'nin divan başkanlığına İl Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Yaşar, Divan Başkan Dürdane Turan, Divan Katip Üyeliklerine ise; Abdullah Eyigül, Ramazan Çakır, Burak Ulçay seçildi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu İstanbul Ataşehir 1. Olağan İlçe Kongresinde konuştu. Emekli amirallerin yayınladığı bildirinin ardından Türkiye'nin Montrö Anlaşması'ndan çekileceği yönündeki tartışmaları değerlendiren Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu.

“MESELE ÜLKE MESELESİDİR”

Kanal İstanbul'un yapımına engel olacak gerekçesiyle Montrö'den çekilmenin çok büyük bir hata olduğunu belirten Davutoğlu özetle şunları söyledi:

* Biz ülke menfaati için konjekteröl, noktasal siyaset yapan bir parti değiliz. Şu veya bu koalisyon beklentiler içinde, perde önünde veya arkasında gizli ittifaklar kuran bir parti ise asla değiliz.

* Bu bağlamda bütün vatandaşlarımızı, iktidar sahiplerini ve bu bildiriyi yazanları ve bu konuda fikir beyan edenleri soğukkanlı bir şekilde düşünmeye davet ediyorum. Mesele ülke meselesidir.

* Hameset meselesi, bağırıp çağırma meselesi, özellikle istismar meselesi asla değildir. Gelecek Partisi olarak her türlü darbe teşebbüsüne, ister açık ister gizli her türlü darbe girişimine karşıyız ve kimden gelirse gelsin, kime karşı olursa olsun bilsinler ki darbe girişiminin karşısında en dik duracak kadrolar Gelecek Partisi'nin kadrolarıdır.

“HERKES DÜŞÜNCESİNİ ÖZGÜRCE İFADE EDEBİLİR”

* İkinci olarak Türkiye'de düşünce özgürlüğü vardır, herkes düşüncesini özgürce ifade edebilir. Asker, sivil, bürokrat, genç, kadın, yaşlı, STK'lar herkes fikirlerini beyan eder.

* Montrö'yle ilgili veya başka konularda da fikir beyan etmek serbesttir. Ancak fikir beyan edenlerin de bu fikri beyan ederken kullandıkları üslup ve seçtikleri zamanlamaya dikkat etmeleri toplumsal sorumluluk meselesidir.

* Geçmiş dönemlerde gece yarısı yayınlanan bildiriler ile halkın nasıl büyük bir travma yaşadığını ve böylesi bildirilerin toplumda nasıl bir psikolojik yıkıma yol açtığını bilen zihinler, insanlar fikirlerini açıklarken bunu göz önüne alarak açıklamakla yükümlüdürler.

* Özellikle devlet görevi yürütmüş, şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en üst makamlarına gelmiş amirallerimizin, subaylarımızın veya sivil bürokrasimizin düşüncelerini ifade ederken bunun toplumsal yansımalarını göz önüne almaları gerekir.

* Yaptığımız açıklamada milli irade ve demokrasinin yanında olduğumuzu ve böylesine bu özeni gözetmeden bir gece yarısı bildirisiyle yapılan düşünce açıklamanın sorumsuzluk olduğunu ifade ettik ama herkes düşüncelerini açıklayabilir. Uygun bir üslup uygun bir yöntemle bunlar açıklanabilir.

“KANAL İSTANBUL İÇİN MONTRÖ'DEN VAZGEÇMEK VAHİM BİR HATA OLUR”

* ‘Efendim Montrö, Kanal İstanbul'a engel teşkil ediyormuş, dolayısıyla Kanal İstanbul'un gerçekleşmesi için Montrö'den çekilebilirmişiz' gibi bir argüman kendisi zaten bir felaket habercisi olan Kanal İstanbul için Montrö'den vazgeçmek vahim bir hata olur.

* Milli egemenliğimizin boğazlardaki tahkim edici anlaşmasıdır ve herkes bu konuda atacağı adıma dikkat etmelidir.

* Bugün Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir değerlendirme yapacağını biliyoruz. Bu değerlendirmeyi yaparken orada hangi uzmanlar var bilmiyorum ama geçmiş tecrübelerime istinaden söylüyorum ve Sayın Cumhurbaşkanı'na tarihi bir şekilde çağrıda bulunmak istiyorum; Montrö konusunda Türkiye'nin ve boğazların geleceğini riske edecek hiçbir adım atmayın.

* Sakın ha! Kanal İstanbul'u gerçekleştireceğiz düşüncesiyle ve sanki Montrö Kanal İstanbul'a engelmiş gibi bir düşünce ile bir adım atmayın. Fesih ettiğiniz gün anlaşmanın oluşturduğu statü ortadan kalkar ve eski statüye dönülür ki Lozan'ın Boğazlar üzerindeki statüsü Türkiye'nin egemenliğini tanıya bir statü değildi. Kimse bu konuları istismar meselesi yapmasın.

Protokol konuşmalarının ardından Gelecek Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı'nın kurucu başkanı Av. Onur Sönmez, yeniden İlçe Başkanlığına seçildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Belediyesi ikinci Sosyal Marketini açtıÖnceki Haber

Ataşehir Belediyesi ikinci Sosyal Market...

İstanbul Halk Ekmek büfelerinde Ramazan pidesi 1.5 LiraSonraki Haber

İstanbul Halk Ekmek büfelerinde Ramazan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar